USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Tekerlekli sandalyesinde çizdiği resimlerle 4. sergisine hazırlanıyor

Rahatsızlığından çevre tekerli sandalyede hayatını devam etmek durumunda küsurat 13 yaşındaki Eskişehirli Eda Öztürk, bugüne denli açmış olduğu 3 resim sergisine yenisini eklemeye hazırlanıyor.

Tekerlekli sandalyesinde çizdiği resimlerle 4. sergisine hazırlanıyor
01-03-2022 13:07
Eskişehir

Nadir görülen, multisistemik, otozomal çekinik müteaddi müşterek sıkıntı bulunan ataksi telenjiektazi ile önemsiz yaşlardan bu yana uğraş fail Eda Öztürk, 10 yaşlarındayken tekerli sandalyeye tabi hayatta olmak durumunda kaldı.

Annesi Gülşen ve babası Mehmet Mutlu Öztürk'ün yardımıyla resim derslerimizi düzlük Öztürk, mülevven dünyasını tuvallere yansıtıyor.

Eserlerini 3 zatî sergide sanatseverlerle buluşturan Öztürk, akıbet sergisinin hasılatını barınaktaki hayvanların bakımı düşüncesince bağışladı.

Öztürk, bugüne derece meydana getirdiği 200 resimle dördüncü sergisini ayırmak düşüncesince hazırlanıyor. Aynı sürede seramikle de uğraşan Öztürk, namına olanak sunulduğunda at biniciliği eğitimi kabul etmek istiyor.

Şehit Barış Öztürk Ortaokulunda 8. sınıfta yetişek gören Eda Öztürk, AA muhabirine, resme anaokulu dönemlerinde kağıda kalemle çizimler yaparak başladığını söyledi.

Zamanla resimlerini zenginleştirdiğini tamlayan Öztürk, şu halde konuştu:

"Küratörümüz Semra Şirvan ile tanıştık. Son çağda seramikten asar de hazırlamaya başladım. Onu da seramik sanatçısı Zehra Çobanlı ile yapıyorum. Resimlerimde ve seramik eserlerimde renkleri kullanmayı da baş döndürücü seviyorum. Hayvanları baş döndürücü seviyorum. Onlar düşüncesince müşterek şeyler gerçekleştirmek baş döndürücü hoşuma gidiyor. Gelecek günlerde baştan müşterek resim sergisi açmayı düşünüyorum. Hayvan ve kız resimleri yapmayı seviyorum fakat elden çabucak herhangi müşterek şeyi resmediyorum. Atlarla kendimi baş döndürücü engellenmeyen hissediyorum. Bundan ahir gayem binici olmak."

Sergilerinin geliriyle derneğe ve barınağa dayanaklık etmek oldu

Anne Gülşen Öztürk ise kızının resme bulunan eğilimini görür görmez onun meydana getirdiği resimleri garajlarında sergilemeye başladıklarını bildirdi.

Kızının, "Boyalı Parmaklar" isimli sanlı ekibin kurucusu ve küratör Semra Şirvan ile tanıştıktan sonraları resim etme kabiliyetini hâlâ da geliştirdiğini özetleyen Öztürk, şunları kaydetti:

"Eda'yı dobra sanatlar eğitimine yönlendirmeyi de düşündük. Anaokulundan bu yana meydana getirdiği eserleri biriktiriyorum. Resmin haricinde kısaca 5 senedir da seramikle uğraşıyor. Eda, 3 zatî resim sergisi açtı. Bu sene zarfında müşterek de seramik sergisi açmayı planlıyoruz. İlk sergisinden el etmiş olduğu gelirle diyar dışına çıkacak hayalini gerçekleştirdi. Fransa'da Louvre Müzesi'ni seyran olanağı buldu. Orada sanatla hâlâ müşterek tomar tanıştı. Yurt dışındaki galerileri de görür görmez resim gerçekleştirmek arzusu hâlâ da arttı. İkinci zatî sergisinin hasılatını de Ataksi Telenjiektazi ile Yaşam Derneğine bağışladı. Bağışıyla tekerli sandalyesi sıfır arkadaşlarına imge oldu. Üçüncü sergisinin hasılatını de hayvan bilimi düşüncesince bağışladı. Sergiden elde etmiş olduğu gelirle Tepebaşı Belediyesine ilgilendiren barınağa abla yardımında bulundu. Bugüne derece mecmu 200 resim yaptı. Eda ne bahtiyar olacaksa geleceğinin o yönde ilerlemesi düşüncesince destekçisi oluyoruz."

Öztürk, kızının atları baş döndürücü sevdiğini belirterek, "Atla gezmeyi baş döndürücü seviyor. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hippoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile tanıştık. Yaz mevsiminde orada tahsile başlayacak." dedi.

Baba Mehmet Mutlu Öztürk de kızının baş döndürücü kararlı, karakteri çelimli ve istençli müşterek bebek bulunduğunu aktardı.

Onun, zorlanmasına karşın iri müşterek fedakârlık ve dirayetle icraat yaptığını özetleyen Öztürk, "Eda'nın halis muhlis organlarında rahatsızlığının belirtileri görülüyor. Buna karşın iri müşterek azimle bitmeme ediyor, çalışmalarına. Resim ve seramik emek harcamaları yapıyor. Tutkusunun izinden gitmeyi de dehşetli müşterek halde başarıyor. Ata binme dair da baş döndürücü tutkulu. İç dünyasını konuşma çalışmalarına yansıtıyor." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler