USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Tedavi için Türkiye’yi seçen kanser hastası Dınore, artık istediğini yiyebilecek

Kosovalı 52 yaşındaki Dınore Bytyqı, 5 ay geçmiş kemirmek borusu kanserine yakalandı. Tedavi için benzeri ile Kosova’dan Türkiye’ye mevrut Bytqı, kendini Türk hekimlerine dengesiz etti. Ameliyatı kalburüstü geçip sağlığına munsap Bytqı, “Çocuklarıma kavuşacağım ve ar

Tedavi için Türkiye’yi seçen kanser hastası Dınore, artık istediğini yiyebilecek
22-01-2022 14:18

MİDESİNDEN YEMEK BORUSU YAPILDI

Yaklaşık 5 ay ilkin ülkesinde aşındırmak borusu kanseri tanısı konulmuş bulunan Dınore Bytyqı, VM Medical Park Maltepe Hastanesi’nde midesinden aşındırmak borusu yapılarak yaşama tutundu. İki hafta ilkin Kosova’daki doktorların namına karışma edemeyeceklerini dediğini tabir fail Bytyqı, hastalığını aşındırmak yerken yutkunamaması ve hemen su içerek aşındırmak yiyebilmesi belirtileriyle ayırt ettiğini söyledi. Bytyqı kanser bulunduğunu öğrendiğinde moralinin aşırı bozulduğunu belirtti.

Doktorların kendisini otama için Türkiye’ye gitmesi gerektiği dair uyardığını tamlayan Bytqı, üç çocuğunu akrabalarına bırakarak eşiyle Türkiye’ye geldi. İlk evrede aşırı korktuğunu ve ameliyata tahavvül etmek bile istemediğini tamlayan Bytqı, “Tedavim başarıyla tamamlandı. Kendimi aşırı dobra hissediyorum. Türk doktorları ve hemşirelerine verdikleri bu dobra hizmetten çevre aşırı teşekkürname ederim” açıklamasını yaptı.

“RAHAT YEMEK YİYEBİLMEYİ ÇOK ÖZLEDİM”

Türkiye’ye gelirken 3 çocuğunun aşırı ümitsiz vaziyette bulunduğunu tabir fail Bytqı, “Kontrollerim yapıldıktan sonradan memleketime dönerek çocuklarıma kavuşacağım. Onlar da sağlığıma kavuştuğum için aşırı mutlular. Hastalığım süresince en girintisiz çıkıntısız yemekleri bile yiyemez bir duruma geldim. Yemek yerken aşırı zorlanıyor, daim su çekmek yerinde kalıyordum. Bu sebepten kilogram yitirilmesine da yaşadım. Ama demin istediğim herhangi ortak şeyi rahat yiyebileceğim. Bu duyguyu aşırı özlemişim” biçiminde konuştu.

ERKEN EVREDE YAKALAMAK ÖNEMLİ

Hastanın ön tetkiklerinin Kosova’da yapıldığını tabir fail VM Medical Park Maltepe Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cemal Asım Kutlu, hastanın otama sürecine bağlı bilgilendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Kutlu, “Yemek borusu kanserinde kişide çoğu kez aşındırmak yemede güçlük, yemeği yutarken ortak yere takılması hissi biçiminde şikâyetler olmaktadır. Hastamızda da bu rahatsızlıklar vardı. Bize ulaştığında kanseri er evredeydi. Erken evrede tedavi, müspet son alabilme açısından aşırı önemlidir. Biz de cezrî ortak cerrahi işlemle hastamızı otama ettik. Kendisine hususi ortak teknikle midesinden aşındırmak borusu yapıldı. Her obje uğrunda gitti” açıklamasını yaptı.

“SADECE 14 GÜNDE MEMLEKETİNE DÖNEBİLECEK”

Tedavi daha sonra hastanın ağızdan besin alımının ağız ağıza kesildiğine yer veren Prof. Dr. Kutlu, harekât meydana getirilen sahaların iyileşmesiyle besin vermeyi vakte yaydıklarını söyledi. Bu sebepten hastalara dayanaklık etmek otama de uyguladıklarını tabir fail Prof. Dr. Kutlu, “Hastamız Dınore Bytyqı da burada 10’uncu gününde taburcu oldu. Kontrollerinin de tamamlandığı 14’üncü gününde de memleketine dönebilecek” dedi.

“ORGANİZASYON ÇOK İYİ OLDUĞUNDAN TÜRKİYE’Yİ TERCİH EDİYORLAR”

Çevre devletlerin bu cins tedaviler için Türkiye’yi yeğleme ettiğini de vurgulayan Prof. Dr. Kutlu, “Bu cins ameliyatlar şişman ortak teşrikimesai ve bozulmamış madun yapıyı gerektirir. Türkiye’de de bu cins ameliyatların organizasyonu aşırı dobra yapılmaktadır. Büyük cerrahilerde Türkiye, çoğu kez yeğleme ediliyor. Bizim hakeza ameliyatları yapabilecek organizasyon, ekip, tesisat ve deneyimlerimiz var. Ülke şekilde bunun avantajlarını kullanıyoruz” sanarak konuştu.

NASIL BELLİ OLUR?

Yemek borusu kanserinde evvel belirtinin çoğu kez yutkunma güçlüğü olduğuna özen çekici Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Pınar Tezer ise öteki belirtiler için açıklamalarda bulundu. Op. Dr. Tezer, “Önce sert gıdalarla başlamış bulunan boğaza takılma, sıvıların da takılmasıyla bitmeme eder. İleri etaplarda ise hunriz balgam kusması olabilir. Karın ile döş ağrısı ise buna zevcelik eder. Bu cins belirtileri bulunan eşhas illet doğacak etaplara ulaşmadan doktora başvurmalıdır” dedi.

TÜTSÜLENMİŞ YİYECEKLERDEN UZAK DURUN

Türkiye ve dünyada aşındırmak borusu kanserinin aşırı ortak tomar görüldüğünü tamlayan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Pınar Tezer, Dünya’da en kesif tanıdık 6'ncı kanser olduğuna değindi. Yanlış yiyecek alışkanlıkları, sigara ve içki tüketiminin kanserin gelişiminde riziko faktörleri bulunduğunu tamlayan Op. Dr. Pınar Tezer şu uyarılarda bulundu:

“Çok hamam yiyecekler yememelisiniz. Mangalda yapılmış, göynük ilkin tütsülenmiş yemeklerden ırak durmalısınız. Ayrıca içki ve sigara tüketimi de olmamalıdır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler