USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Sultangazi'de İbn-i Sina sağlık sempozyumu düzenlendi

Sultangazi'de İbn-i Sina sağlık sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda mütekellim Başkan Dursun, “Türkiye’de parasız kendisine sağlığa muvasala sağlandı” dedi.

Sultangazi'de İbn-i Sina sağlık sempozyumu düzenlendi
27-10-2021 15:34

Sempozyuma, Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Çoşkun Yılmaz, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve baş döndürücü sayıda sağlık personeli katıldı.

PANDEMİDEN ETKİLENEN VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAYA GAYRET EDİYORUZ

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, meydana getirdiği konuşmada, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’de önce virüs görüldü söylediğinde cümle değişik ortak moda geçti. Bizde belediyeler namına çabuk ortak halde çalışmalarımıza başladık. Temizlik dair ağırbaşlı icraat yaptık. Kamu müesseselerinde düzen bağı tedbirler aldık. Sağlık tesislerinde ağırbaşlı önemler almaya mücahede ettik. Sağlık personellerinin motivasyonlarını efdal tutak ayrışık ameliyat düzenledik. Koronavirüsle gönül rahatlığı karşıya artan vatandaşlarımızı da unutmadık. Evlerde dezenfekte emek harcamaları yürütmeye bitmeme ediyoruz. 12 sayı ürünün bulunduğu harbilik setini götürüp ıvır zıvır ortak katkıda bulunmaya mücahede ediyoruz. Bu çalışmalarla pandeminin önemini anlatmaya, pandemiden etkilenen insanlarımızın indinde olmaya mücahede ediyoruz. Bilgilendirme çalışmalarına da sarıldık” dedi.

HER BİNANIN KAPISINA KURAL AFİŞİ

Sultangazi’de bulunan değme yapının kapısına 14 kalça posteri yaptıklarını anlatım fail Dursun, “Her yapının kapısına en azından girerken nelere özen etmesi icap eder diyerek afişler yapıştırdık. Böylece bilgilendirme çalışmalarını da ulaştırmış olduk. Camilerde, ibadethanelerde, amme müesseselerinde mesafeye bağlı stickerlar, tembihler yaptık” diyerek konuştu.

DEVLETİMİZ İNSANINDAN ELİNİ BİR AN OLSUN ÇEKMEDİ

Türkiye haricinde öbür devletlerin sağlığa ulaşımda iri teessürat yaşadığını gördüklerini kail Dursun, “Türkiye’de parasız namına sağlığa muvasala sağlandı. Bu çalışmaların bütünü bilhassa Cumhurbaşkanımız edinmek neredeyse Sağlık Bakanımızın koordinasyonunda baş döndürücü güzel ortak halde yönetildi. Devletimiz insanının elinden ortak an olsun elini çekmedi” ifadelerini kullandı. Virüsün sonlandı denilen anda esasen başlayabileceğini hatırlatan Dursun, “Biz bu süreçte gerçekli özen etmeliyiz” dedi.

KÜLTÜR SANAT FAALİYETLERİNE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ

Kültür zanaat sezonunda meydana getirilen konserler düşüncesince eleştiriler de aldıklarını dile getiren Dursun, laflarını şöyleki sürdürdü: “İnsanlar baş döndürücü bunalmıştı. Evinin içinde, içtimai yaşamdan uzak, gençlerimiz, çocuklarımız bunalmıştı. Yine eleştirilebilir tabii ancak dinleti faaliyetlerini de gerçekleştirmek mecburiyetinde kaldığımızı anlatım edebiliriz. Bunun güzel yanlarını da gördük zira insanoğlu ortak an olsun stresten uzaklaşmış oldu. Eleştirilerin indinde baş döndürücü da teşekkürname almış olduk. Hayatın değme sahasına değinmek bilinciyle ekin sanatın yaşamın eğer olmazsa olmazlarından bulunduğu bilinciyle bilhassa ekin zanaat faaliyetlerine baş döndürücü ehemmiyet veriyoruz.”

İBN-İ SİNA’DAN ŞEFKAT VE MERHAMETİ BİLE ÖĞRENSEK YETER

Sempozyumun hayırlara okazyon olmasını dilediğini kail Prof. Dr. Cevdet Erdöl, İbn-i Sina ile baş başa Farabi’yi, Biruni’yi ve o zamanın bilim insanlarını Ali Kuşçu neredeyse katı baş döndürücü insanı baş döndürücü güzel öğrenmemiz lazım. Eğitime ve sağlığa o çağda meydana getirilen yatırımı, kişiye meydana getirilen yatırımı bilmemiz lazım. İbn-i Sina’dan biricik öğreneceğimiz bilinçlilik şefkatlilik ve acıma ile kişiye yaklaşımı öğrenebilsek üstelik şu an bizlere kudret eder. Bizim icap koruyan hekimlikte icap kişiye merhametli yaklaşımda İbn-i Sina öğretilerine baş döndürücü ihtiyacımız var. Bu müstevli sürecinde zorluk çeken, kişi evladını ortak kenara koyup başkasının evladına felah anımsamak düşüncesince mücahede fail ve bu uğurda martir bulunan sağlık çalışanlarına, koyu bakıma sakıt sağlık çalışanlarına vefa namına addediyorum” diyerek konuştu.

Bugün dü oturumun düzenleneceği sempozyumun erte üçüncü ve sonuç oturumu düzenlenerek kapanış yapacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler