USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Sonbaharda göz rahatsızlıklarına dikkat

Sonbaharda özellikle gözlerde muhtelif mesail oluşabildiğini tabir fail Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Apa, gözde kızarıklık, sulanma, kaşıntı ve yanma, rüyet bozukluğu yada zayıflık kabilinden şikayetlerin çoğunlukla görüldüğüne dikkat çekti.

Sonbaharda göz rahatsızlıklarına dikkat
08-10-2021 16:49

Medicana Avcılar Hastanesi Göz Hastalıkları uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Apa, “Sonbaharda, ilkin sezon geçişlerinin yaşandığı şimdilerde havada uçuşan çiçek tozu ve iklim değiştirmek alerjik rahatsızlıkları tetikliyor” açıklamasını yaptı. Sonbaharda yoğun tanıdık alerjik konjonktivitin flaş tanıdık yoğun hastalık bulunduğunu tabir fail Dr. Apa, bu hastalıkta flaş kaşınma, sulanma, yanma, batma, kızarıklık kabil şikayetlerin indinde göz kapaklarında şişme de meydana gelebileceğini söyledi. Dr. Apa başkaca “Alerjik konjonktivite ek şekilde koku alma organı akıntısı yahut tıkanıklığı, hapşırık ve kaşıntı kabil sezonluk alerjik rinit belirtileri de oluşabilmektedir” dedi.

"SOĞUK UYGULAMAYLA RAHATLATILABİLİR”

Bu halde dargın uygulamanın flaş deşarj sağlayabildiğini tamlayan Dr. Apa, alerjik hallerde alerjen maddenin uzaklaştırılmadığı müddetçe dört dörtlük iyileşmenin görülemeyeceğine dikkat çekti. Dr. Apa, “Alerjen ortadan kaldırıldıktan sonraları hastaların kaşıntı, yanma, çöküntü kabil şikayetlerini gidermesi düşüncesince semptoma müteveccih derman tedavisi kullanılmaktadır” dedi ve laflarına şu şekilde bitmeme etti:

“Mevsim geçişlerinde alerjiye etmen bulunan etkeni ortadan bozmak herhangi ortak devir belkili olmuyor, bu nedenle sendrom dindiren tedavilerin uygulanması gerekiyor. Gözlerde kaşıntıyı gideren bu ilaçların kullanılmaması yerinde hastaların gözlerini kaşıması kararı ağır göz rahatsızlıkları oluşabiliyor. Görme yitirilmesine denli gidebilen bu vaziyeti karşılamak namına hastaların maruz tedaviye ve önerilere kesinlikle uymaları gerekiyor.”

HAVA DEĞİŞİMİ VİRAL GÖZ HASTALIKLARINA NEDEN OLABİLİR

Sonbahar mevsiminde iklim değiştirmek kararı dargın algınlığı, dumağı ve enflüanza kabil virüs kanalıyla bulaşıcı rahatsızlıkların görülme sıklığı artmaktadır. Adenovirüs enfeksiyonu oluşan hastalarda çoğu kez dargın algınlığı benzeşim semptomlar görülmektedir. Adenovirüs enfeksiyonunun flaş ağır enfeksiyonlara hastalık olabildiğini tamlayan Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Apa, bu enfeksiyonun kalımlı rüyet hastalıklarına hastalık olabileceğini tabir etti.

Adenoviral konjonktivit ismi maruz bu halde hastalarda gözü açamayacak denli çapak oluşumu şikayetinin önce endeks olabileceğini kail Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Apa, bu enfeksiyonun enine boyuna çabuk yayıldığının altını çizdi. Bundan sakınmak düşüncesince ilkin şişman transfer kabil neşeli ortamlarda tetik olunması, familya zarfında hususi eşyaların beraberce kullanılmaması icap ettiğini vurgulayan Dr. Apa, “Adenoviral konjonktivit, sisli rüyet ve fazladan rüyet bozukluğu kabil şikayetlere hastalık olabilmektedir, bu nedenle bu şikayetleri bulunan hastaların kesinlikle en yaklaşan göz rahatsızlıkları uzmanına danışmaları gerekir” uyarısında bulundu.

SONBAHARDA KURU GÖZ HASTALIĞI

Kuru göz hastalığının sezon geçişlerinde en yoğun tanıdık göz rahatsızlıklarından bir tanesi bulunduğunu tamlayan Dr. Apa, “Özellikle rüzgarlı ve döşenmemiş alanlarda hâlâ yoğun tanıdık göz kuruluğu, telefon ve elektronik beyin ekranlarına yoğun bakılması kararında da oluşabilmektedir” dedi.

Ekranlarda erke filtrelerinin kullanılması yada erke ayarlarının yapılması azda olsa döşenmemiş hücre erinç esirgeme sağlarken ekrana odaklanma yerinde göz makas refleksinin ayırt edilmeksizin hâlâ az emek vermesi kararı göz kuruluğunu oluşturduğu belirtildi. Bu halde ise flaş yanma, çöküntü hissi ile gözleri açmada sıkıntı ve göz yorgunluğu kabil huzursuzluklar görülebilmektedir. “Göz kuruluğu aşırı ağır değilmiş kabil gözükse de görmede yoğunluk ve eksilme problemlerine kere açabilmektedir” diyen Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Apa, bu şikayetlerin oluşması yerinde kesinlikle ortak göz rahatsızlıkları uzmanına danışılması icap ettiğini belirtti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler