USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Somalili öğretim üyesi ülkesindeki gençlere Türkiye'de okumalarını kaynak ediyor

Türkiye'de 8 yıl yaşayarak faziletkâr lisans ve doktora eğitimi gören Somalili Dr. Muhammed Guudle, ülkesinde değme gencin Türkiye'de terbiye kabul etme imgesel bulunduğunu söyledi.

Somalili öğretim üyesi ülkesindeki gençlere Türkiye'de okumalarını kaynak ediyor
07-12-2021 13:29
Istanbul

Ekonomi dalında efdal lisansını tamamladıktan sonradan İstanbul Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora eğitimine süregelen Dr. Muhamme Guudle, "Afrika Boynuzu'nda Uluslararası Tanınma, Egemenlik ve Demokrasiyi Anlamak: Somaliland Örneği" başlıklı doktora tezini yazarak ülkesine döndü.

Türkiye'de almış olduğu eğitimle Somali'nin Somaliland bölgesindeki Admas Üniversitesinde politika bilimi ve iktisat dersler verici Guudle, bire müşterek sürede Somaliland Türkiye Mezunları Derneğinin başkanlığını yürütüyor.

Türkiye mezunu Somalili öğretim üyesi Dr. Guudle, "Somali'deki gençlerle konuştuğumda hepsi Türkiye'nin dobra müşterek toprak bulunduğunu söylüyor. Türkiye'de kıraat etmek Somali'deki değme gencin hayali." dedi.

Somali'nin Somaliland bölgesinde Türkiye Mezunları Derneğini kurduklarını tamlayan Guudle, on paralık duraksama etmeden her insana Türkiye'de okumalarını kaynak ettiğini ve bunun düşüncesince öğrencilere iane yazar dayanaklık etmek olduklarını kaydetti.

Guudle, "Öğrencilerime Türkiye'de okumalarını öneriyorum. Hatta mezun olup tecim fail öğrencilerim de var. Onlara da Türkiye ile tecim yapmalarını kaynak ediyorum." biçiminde konuştu.

"Kalbimi İstanbul'da bıraktım"

Türkiye ile alakalı geçmiş detayları gün kitaplarından öğrendiğini tamlayan Dr. Guudle, "Türkiye, zamanı geçmişe ehil iri müşterek ülke. Daha ilkin gün kitapları üstünden tanıyordum. Hatta darülfünun mülakatlarında da bana Türkiye ile ilgilendiren nice istifham sordular ve hepsini cevapladım." dedi.

Guudle, Türkiye'nin berhayat olmak ve kıraat etmek düşüncesince baş döndürücü dobra müşterek iklim bulunduğunu kaydederek, 8 yıl yaşamış olduğu İstanbul'un baş döndürücü dobra müşterek site bulunduğunu söyledi.

Türkiye dendiğinde aklına geçmiş yerine İstanbul'un geldiğini aktaran Guudle, "Somali'ye dönsem de kalbimi İstanbul'da bıraktım ve İstanbul'u baş döndürücü özledim. Oradaki arkadaşlarımı arayıp İstanbul'la ilgilendiren konuşuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Türkiye hayatıma baş döndürücü nesne kattı"

Türkiye'de okumanın kendisi düşüncesince baş döndürücü yararlı bulunduğunu kail Guudle, "Türkiye'de kıraat etmek hayatıma baş döndürücü nesne kattı. Sadece müşterek darülfünun okumadım, toy müşterek ekin ve avlu gördüm ve toy müşterek gönül öğrendim." dedi.

Eğitim yaşamı süresince Türkiye'nin nice zamanı ve gezinsel yerini de gezen Guudle, Bursa'da tattığı İskender kebabı da on paralık unutamadığını kaydetti.

Türkiye "kazan-kazan" birlikteliği yürütüyor

Guudle, Türkiye'nin akıbet zamanlarda Afrika ülkeleriyle kurduğu ilişkilerinin nazarıitibar çekici müşterek seviyeye ulaştığını belirterek, bu ilişkilerin hem Türkiye hem de Afrika devletleri düşüncesince müspet seyrettiğini tabir etti.

Türkiye'nin Afrika ülkeleriyle ilişkilerinin doğacak çağda artmasını dilek ettiklerini kail Dr. Guudle, "Türkiye kurduğu ilişkileri 'kazan-kazan' düşüncesiyle yürütüyor ve bu alım satım durumuna nice Afrikalı üzere ego de müspet bakıyorum." dedi.

Guudle, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Türk Hava Yolları (THY) üzere kurumların da ilişkilere ivme katığını vurguladı.

Türkiye merkezli şirketler ile iş kullanıcılarını ve çıplak maşer örgütlerinin Afrika'nın nice ülkesinde siyasi, hesaplı ve kalkınma sahalarında dobra işler yaptıklarını hatırlatan Guudle, "Bu adımların hâlâ da artırılması icap ettiğini düşünüyorum." niteleyerek konuştu.

Türkiye'nin Somali ile ilişkilerinin artmasında kendisinin de efor gösterdiğini kaydeden Guudle, "Türkiye'de okuyup ülkemize döndük fakat Türkiye'den müşterek konuk erişince onlara dayanaklık etmek olmaya çalışıyoruz. Ayrıca burada envestisman fail Türk firmalarına da araştırma görevlisi olmaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler