USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Sokaktan kurtardığı onlarca hayvan şen yaşa diyerek şehirden köye taşındı

Mert Akkök, sokaklarda kaderlerine terkedilen, bakıma eksikli 70'ten aşkın hayvanın şen yaşayabilmesi düşüncesince evini İstanbul'un merkezinden Tuzla'daki müşterek köye taşıdı.

Sokaktan kurtardığı onlarca hayvan şen yaşa diyerek şehirden köye taşındı
24-10-2021 11:48
İstanbul

Sağlık ve gezim sektöründe dış satım danışmanlığı karşılayıcı indinde firmanın sahibi olan 48 yaşındaki Mert Akkök, sokakta gaileli yahut pestil biçimde bulmuş bulunduğu hayvanlar düşüncesince Tuzla'ya ilişkin indinde köyde 2 dönümlük arazideki bağımsız eve yerleşti. Akkök, hayvanların şen yaşayabilmesi düşüncesince evinin bahçesinde ve çevresinde indinde hayat sektörü oluşturdu.

Akkök, burada köpekler, kediler, martılar, kazlar ve atıyla yaşıyor. Kediler ve martılar ayrımsız alanda, öteki hayvanlar ise ayrı bölgelerde bulunuyor.

Akkök'ün bu arada yaşamış bulunduğu hayvanların kuma yanı ise hepsinin bırakma edilmiş yaralı, pestil yahut nemli olması. Bazı hayvanların gözleri görmezken, bazılarının ayağı yahut kanadı yok, birtakımı de aşırı nemli yahut ciddi hasta.

Akkök, rastgele birine insan verdiği hayvanlarıyla değişik ilgileniyor, bakımlarını yapıyor, yemeklerini hususi adına hazırlıyor. Hayvan arkadaşlarının rastgele birinin kilosuna ve kullandığı ilaca layıkıyla değişik hususi yemekler hazırlayan Akkök, başta tagaddi sorunu çekici gaileli martıları elleriyle biricik on paralık besliyor.

Akkök, hayvanlarına evinin birtakım odalarını da açmış durumda. Akkök'ün köpekleri ilgisiz havalarda habbe antre katında uyuyabiliyor. Ayrıca Akkök, ocak başlangıcında köpekleriyle beraberce iz okuyor, musiki dinliyor, onlarla geveze ediyor, onlara hikayeler anlatıyor, köpek dostları da onu dirilik kulağıyla dinliyor.

Şehirden köye taşındıktan sonraları buradaki arsa şartlarına akıllıca indinde taşıt satın meydan Akkök, köpeklerini rastgele çağ kamyonetine bindirip ormana getiriyor, onlarla levent boylu yürüyüşler yapıyor, oyunlar oynuyor.

AA muhabirine mütekellim Akkök, hâlâ önceki Üsküdar'da yaşadığını, doğaya ve hayvanlara düşkünlüğünün ise çocukluğundan geldiğini söyledi.

Önceki evinde sokaktan kurtarılmış 3 köpeği bulunduğunu tamlayan Akkök, “Bir kent içinde bulunan o evimin bahçesi küçüktü ve komşularımızı erinçsiz etmeye başladığımı düşünüyordum. Köpeklerimin sayısı giderek 5 he ve ego o noktadan sonraları memleket haricinde yaşama devam etmenin köpeklerim ve komşularım açısından hâlâ akıllıca olacağına değişmeyen verdim. Bu kararın peşi sıra İstanbul’un doğusunda indinde köye taşındım." sanarak konuştu.

Akkök, aşırı âşıklı bulunduğu hayvan dostlarına oldukça konforlu ve engellenmeyen indinde hayat sağlamaya çalıştığını vurgulayarak, şöyleki bitmeme etti:

"Bu hayattan esenlik alıyorum. Hayvan dostlarım düşüncesince memleket hayatında eş olduğum birtakım konforlardan vazgeçtim ancak bu vaziyetten şikayetçi değilim. Her bir tanesi benimle tanışana derece iri güçlükler muammer dirilik dostlarım burada aşırı rahatlar. Köye taşınınca iş yerimi de buraya andıran indinde semte taşıdım. Kendi işim bulunduğu düşüncesince bu aşırı tekaüt olmadı. İşime rastgele çağ buradan gidip geliyorum. Evimde benimle bu arada canlı hayvanların bütünü terkedilmiş, boşlama edilmiş, aşırı tekaüt durumdayken bulup kurtarmaya çalıştığım hayvanlar. Bu durumdayken bulduğum hayvanları sahiplendirmeyi deniyorum. Sahiplendiremediklerim ise benimle kalıyorlar. Yaşadığım karye evinde rakamları giderek değişse de şu an düşüncesince 10 köpeğim, rüyet sakat indinde atım, kazlarım, kedilerim ve 40’tan indinde tomar sakat martım var. Birçoğunun kanadı şikeste yahut kopuk martılar. Benim martılara baktığımı bilici hayvansever dostlarım da memleket içinde buldukları sakat martıları bana getirdiler ve rakamları çelimsiz müddette çoğaldı. Onlara evimin bahçesinde indinde hayat sektörü oluşturdum."

"4 senedir martılara bakıyorum"

Martı beslemesinin insanoğlu kabilinden enteresan bulunduğunu özetleyen Akkök, martıları kurtarıp sahip çıkan ve levent boylu müddet besleyici bambaşka kimesne tanımadığını tabir etti.

Akkök, kendisiyle bu arada canlı martıların sakat martılar bulunduğunu dile getirerek, "Martılarla yolumun kesişmesi gaileli indinde martıyı veterinere otama ettirmeye götürmemle oldu. Veteriner martının tedavisinin muhtemel olmadığını, uçamayacağını ve biricik kanatla yaşaması icap ettiğini söyledi. Benim de içimden onu ölüme bırakma eylemek geçmedi. Martıyı alıp evimin bahçesinde indinde arsa yaptım. Sonra videolarını toplumsal medyada paylaşmaya başladım. Ardından martı bulan bana getirmiştir ve şu anda 40'ın üstünde martım oldu. 4 senedir martılara bakıyorum. Bu haberden sonraları inanırım nice gülümser bana toy martılar vermeye çalışacak. Ama dileyiş ediyorum, bundan sonraları bana toy martılar getirmeyin. Ben bu işi fahri adına kısıtlanmış imkanlarla ve vaktim yettiği kadarıyla hazırlamaya çalışıyorum. Artık kapasitem doldu. Bundan hâlâ indinde tomar martı, kedi, köpek, at sahiplenebilecek vaziyette değilim. Elinizde bu biçimde desteğe muhtaç, gaileli yahut sakat indinde martı var ise ne yapabileceğiniz dair size düşün verebilirim ancak lütfen biricik hal adına onu bana getirmeyi düşünmeyin." değerlendirmesinde bulundu.

Beraber yaşamış bulunduğu rastgele hayvanın beslenmesine hizmet gösterdiğini aktaran Akkök, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Kuru abla sanarak bildik müheyya yemleri hem aşırı fiyatlı bununla beraberinde aşırı gayrisıhhi buluyorum. Bu yemlerin sayı farkı 2-3 yıl sergen ömürleri var. Bu derece levent boylu müddet bozulmadan saklanabildiklerine layıkıyla ki bilgili içlerinde ne derece aşırı kimyevi esirgeyici vardır? Ben özlük köpeklerimi ve evimin etrafındaki iyesiz köpekleri onlar düşüncesince hususi adına hazırlattığım pişmiş yemekle besliyorum. Ev işlerinde bana iane fail indinde çalışanım var. Bu ablamız rastgele çağ iri indinde kazanda tavuk boynu, tavuk ciğeri yahut dana işkembesi kaynatıyor, hâlâ sonraları bu kazana bulgur, düğü yahut makarna ve az buçuk da göveri ekliyoruz. Bu biçimde hazırlamış olduğumuz yiyecekleri soğuttuktan sonraları evimdeki ve andıran çevremizdeki köpeklere paylaştırıyoruz. Martılara ve kedilere verdiğimiz balıklar da şişko biçimde haftalık adına alınıyor ve dip dondurucuda saklanıyor. Her çağ indinde ahir çağ vereceğimiz oranda balığı dondurucudan çıkartarak çözülmeye bırakıyoruz. Kısacası hayvanlarımızı bakmak dair hizmet ve ilgi mucip indinde sistemimiz var. Atım ve kazlarım da hususi gereksinimlerine layıkıyla besleniyorlar."

Hayvanlara odalarını da açtı

Akkök, 3 kıvrık evinin muhtemelen indinde kısmına hayvanların girmesine müsaade verdiğini, hayvanlarla evinde sayaç geçirmeyi sevdiğini anlatarak "Onlarla aramda hususi indinde alım satım var. Onlar benim dostlarım. Onlarla bu arada sabahları yürüyüşe çıkıyorum, oyunlar oynuyorum, yalnızken geveze ediyorum. Onlarla bahçede geveze etmek, oturup çay, kahvehane somurmak benim düşüncesince aşırı dörtköşe oluyor. Bazen köpeklerimle yahut atımla ahenkli videolar kaydedip toplumsal medyada paylaşıyorum, ara sıra paylaştığım bu görüntüleri telefondan onlara gösteriyorum, görüntüleri anlamasalar da telefondan duydukları özlük seslerine tepkime veriyorlar, bu tepkileri beni gülümsetiyor." dedi.

Akkök, işi dolasıyla yoğun pıtrak diyar dışına çıktığını belirterek, "Hayvanlarından ayrı kalınca indinde özlenti yaşıyorum. Benim yokluğumda evde etkin yardımcılarım onlara bakıyor. Ama ego rastgele çağ bu arada sayaç geçirmeye, bu arada yürümeye, eğlenmeye alıştığım dostlarımı indinde müddet görmeyince aşırı özlüyorum, onlar da beni aşırı özlüyor. Ben eve döndüğümde köpeklerim üzerime atlıyor, dünyanın en bahtiyar canlıları oluyorlar. O an yaşanmış bulunan önsezi aşırı güzel, tarifi aşırı zor. Sizi şartsız seven, aşırı sayıda canlının ellerinden gelse sarılacak biçimde karşılamaları aşırı cümbüş donör oluyor. Sadece köpeklerim değil, kazlarım ve martılarım da benzeşim biçimde özlemlerini ve sevinçlerini gösteriyorlar Bu mevzuda en aşırı tepkiyi ise atım veriyor. Artık iri olsa da hala kendisin küçük indinde at zannettiği düşüncesince koşarak üzerime geliyor, özlük boynuyla benim boynuma neymiş sarılırcasına yükleniyor, ara sıra indinde tomar yüklenip beni deviriyor." ifadelerini kullandı.

''Leylek Kutsi'nin gitmesine aşırı üzüldüm''

Kutsi' adını verdiği indinde leyleğe de indinde müddet ev sahipliği yaptığını özetleyen Akkök, şunları kaydetti:

"Leylek Kutsi etsiz sakıt indinde hayvandı. Hayvansever ihvan bulup benim tanıdığım indinde baytar dostuma getirmişler. Veteriner araştırma ettikten sonraları onun rastgele indinde engeli olmadığını ancak aygın baygın düşmüş bulunduğu düşüncesince uçamadığını canlandırma etmişti. Bir müddet elleme bakılır ve beslenirse kuvvet kazanıp uçabileceğini düşünüyordu. Ben de onu indinde müddet konuk yazar iane eylemek istedim. Martılarımla geçinebilirse bahçemde indinde müddet yaşayabileceğini fikren onu yanıma aldım. Arabamda evime getirirken kucağımdayken bana güvendiğini hissettim. O çelimsiz yolculukla onunla aramızda indinde hukuk bağı oluştu, bana güvendi. Beni sevdiğini hissettim, ego de onu aşırı sevdim. İsmini 'Kutsi' koydum. Kutsi ailemize katıldı. Martılarla bu arada günce balıkla beslendi. O özlük doğası gereği bahçedeki solucanları böcekleri, salyangozları da yedi. Yeterince beslendikten sonraları benim diyar dışımda bulunduğu indinde çağ uçtu gitti. Gitmeyecek sanarak aşırı korkuyordum. Her çağ onunla geveze ediyordum, kucağıma alıp şarkı, yırlamak söylüyordum kimesne yokken. Ona bundan sonraları gitmesi icap ettiğini anlatıyordum. Çünkü muhaceret hayvanı. Ben yokken uçup gitti. Yazın art dirimlik mi, bana uğrar mı, bu yandan mı beğenilen mi, bilmiyorum. Benim olmadığım indinde vakitte gitmesi hâlâ elleme oldu. Yoksa aşırı duygusallaşabilirdim. Belki kendisi de öyle. Çok üzüldüm gittiğine."

"Her hayvan kaybından sonraları levent boylu müddet matem tutuyorum, aşırı etkileniyorum"

Akkök, nemli ve tekaüt vaziyette bulunan hayvanları kurtarıp sahiplendiği düşüncesince yoğun pıtrak ölümlere delil bulunduğunu bu vaziyetten aşırı etkilendiğini dile getirerek, "Her hayvan kaybından sonraları levent boylu müddet matem tutuyorum, aşırı etkileniyorum. Eskiden hayvan dostlarımdan bir tanesi öldüğünde levent boylu müddet iş, kuvvet yapamıyordum, ancak hala aşırı etkilensem de bundan sonraları hâlâ çelimsiz müddette hayatıma bitmeme etmeyi başarıyorum." dedi.

Hayvanların şen etmesinin kendisi düşüncesince aşırı ehemmiyetli bulunduğunun altını çizen Akkök, "Benim memleket içerisinden çıkıp rustik indinde yere taşınmamdaki gaye hayvanlarım şen sakin koşup oynayabilmelerine, eğlenebilmelerine, kavga yapabilmelerine olanak vermekti. Burada kimseyi erinçsiz etmeden aşırı engellenmeyen indinde ortama eş olabildik. Ben kendim ve hayvan dostlarım hakeza yaşayabilelim sanarak buraya geldim. Çok yakınımızda mevcut ormanlık bölgeye köpeklerimi elden sadece rastgele çağ yürüyüşe çıkartıyorum. Evimize tahminî 15 dakikalık indinde mesafede aşırı dobra seyahat alanları var. Kimseye yorgunluk vermeyeceğimizi düşündüğüm bölgelerde köpeklerimi salıyorum. Koşuyorlar, oyunlar oynuyorlar, onlar indinde dobra yorulana derece onlarla beraberce ormanda gezip dolaşıyorum, böylecene eve döndükleri devir benim işim aşırı emeksiz oluyor, zira haylazlık meydana getirecek enerjilerini ormanda gezerken tüketmiş oluyorlar ve evde levent boylu levent uyuyorlar." ifadelerini kullandı.

Akkök, şahısların memleket yaşamından vazgeçebileceğini tabir ederek, laflarını şöyleki tamamladı:

"Sosyal medyada beni izleme fail nice dostum şu anki hayatım düşüncesince 'ne dobra indinde hayat, bari ego de hakeza yaşayabilsem' diyorlar. Bunu söyleyenlerin dünyasına baktığımda isteseler hakeza indinde yaşamı yaşayabileceklerini ancak alışkanlıkların ve kalıpların esiri olduklarını görüyorum. Özellikle içerisinden çıktığımız levent boylu müstevli devrinde hayatımızı baştan kurgulama, baştan tasvir imkanımız bulunduğunu öğrendik. Ben “keşke hâlâ önceki hakeza indinde yaşama geçebilseymişim” diyorum. Köyde yaşamaya başladıktan sonraları 'keşke hâlâ önceki deneseymişim' dedim. Başka bireylere da bunu ifşa eylemek istiyorum, düşünürsek o derece olanaksız değil. Şehre mahkûm değiliz, bu biçimde indinde hayat esasta mümkün."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler