USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Sinop'lu hacker Donald Trump’ın sitesini çökertti

Eski Amerika Başkanı Donald Trump'ın genel ağ sitesinin hackleyip, sitede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunduğu müşterek videoyu gösteren Türk hacker ortaya çıktı. Yaptığı eylemi hacktivistlik kendisine tanımlayan Türk hacker, ABD'nin İslam ve Türkiye kini ile Fet

Sinop'lu hacker Donald Trump’ın sitesini çökertti
20-10-2021 17:38

Eski Amerika Başkanı Donald Trump genel ağ sitesinin birlikte Türk hacker kabilinden ele geçirilmesi evren gündemine oturdu. RootAyyıldız kabilinden action.donaldjtrump.com ünlü siteye 2 devir ilkin er saatlerde Kur'an-ı Kerim'den Haşr Suresi 19. ayeti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın birlikte videosu eklendi. Yaptığı aksiyon sonrası RootAyyıldız müstear adını kullanan Can Cebeci önceki kat ortaya çıkarak İhlas Haber Ajansı'na (İHA) açıklamalarda bulundu.

Sinop'ta canlı ve 19 yaşlarında bulunduğu öğrenilen Can Cebeci, 10 yaşlarından itibaren öğrenmeye başladığını ve bug bounty (ödül avcılığı) yaparak ve siber asayiş uzmanlığı ile yarar sağladığını belirtti. Zarar ödeme taraftarı olmadığını görüşlerini yansıtmak düşüncesince hacktivistlik de yaptığını belirtti.

Hedefinin Donald Trump olmadığını Amerika'ya birlikte ileti hasretmek istediğini tamlayan Can Cebeci, "Zarar taraftarı değiliz. Bu ağız ağıza hacktivistlik terimine giriyor. Siyah şapka, alkan kapela denli ayrımlanmış fakat gerçekte bizde ağız ağıza siyasi, dini, politikacı ahval yatmış bulunduğu düşüncesince bizim düşüncesince rastgele birlikte kapela yok. Çünkü bu bizim hakkımıza meydana getirilen birlikte saldırı. Gördüğünüz denli Amerika'nın lüzum FETÖ lüzum İslam'a huzur meydana getirdiği davranışlardan çevre bizim sesimizi çıkarmamız. Zira Çin kesinlikle Doğu Türkistan'daki şahıslara gadirlik yapıyor, şahıslarda çıkıp posterle bunu gıcırtı ediyorsa bizde bunu internette, genel ağ sitelerinden yapıyoruz. Asıl gaye Amerika'nın İslam'a ve Türkiye'ye tutumu yüzünden oldu. Çünkü tığ hâlâ ilkin Amerika'nın ehemmiyetli eyalet karakollarını da hackleyip tonlarca veriyi açıklanmış ettik. Onun beraberinde Joe Biden genel ağ adresini de hackleyip Amerika duyum raporlarında arazi almıştık. Burada gerçek maksat Amerika'nın Türkiye ve İslam'a huzur duruşu” dedi.

MİT personeli yahut kolluk olmadığını, bunalım çıkarmayı da amaçlamadığını tamlayan Cebeci, “Bazı insanoğlu bizi halkçılık gerçekleştirmek düşüncesince yahut fanatizm gerçekleştirmek düşüncesince yaptığımızı söylüyor. Hayır tığ elden ülkemizi ve dinimizi dost gençleriz. Burada bizim hedefimiz gerçekte dü ülkeyi birbirine düşürüp politikacı birlikte bunalım boşaltmak değil. Bunu da filhakika hiçbir istemeyiz. (Recep Tayyip Erdoğan'ın videosunu koymasıyla ilgili) Birçok bireyin eleştirdiği bap bu aslında. Zira ego ayrıksı birlikte siyasetçiyi koysam bu derece reaksiyon de almazdım. Bu derece ağız dalaşı özelliğine girmezdim. Yani tığ kendisini seviyoruz. Gerek politikacı yerinde lüzum dini yerinde lüzum Türkiye Cumhuriyeti'ni kalkındığından çevre seviyoruz. Herhangi birlikte bağımız da yok. Bazı FETÖ'cü gazetelerin yazdığı denli ne MİT elemanıyız ne de kolluk ekipleriyle çalışıyoruz. Tamamen içten sevdiğimiz birlikte liderimiz. Tek başıma yaptım. Bazı şahıslar bizi kadro şekilde adlandırıyor. Bu neden anlamadım. Ben birlikte pare isim şekilde yaptım. RootAyyıldız adını kullanıyorum” sanarak konuştu.

Donald Trump'a da birlikte ileti verici ve hâlâ ilkin meydana getirdiği hacktivist eylemlerden bahseden Can Cebeci, “Aslında maksat Donald Trump değil. Çünkü tığ hâlâ ilkin intihap birlikte zamanlar şu anda Başkan bulunan Joe Biden'ın da genel ağ adresini hacklemiştik. Joe Biden var, Yunanistan İçişleri, Dışişleri, e devleti, düzentileme bakanlığını genel ağ adreslerini hackleyip mesajımızı bıraktık. Bunun indinde da Mısır Devlet İstihbarat Servisi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa Ulusal Meclisi denli nice yere girdik. Bunları da gayrı gruplar denli anlaşılan birlikte asılsız ilişkin değil de kişilerin araştırıp görebileceği halde yaptık. Donald Trump'a da tığ filhakika namına biraz pare eğilimli adresini aldığımız düşüncesince oraya namına derece bıraktık. Gereken mesajları da bıraktık. Burada söylenecek birlikte pare ileti elden namına Türkiye Cumhuriyeti'ne sığınıp ihbarcı olmayı öneri ediyorum. Amerika'yla meydana getirdiği pis oyunları bizlere anlatmasını söylüyorum. Onu da namına iyice ilettiğimi düşünüyorum. Kendisine ulaşmıştır” ifadelerini kullandı.

Ünsal Karka
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler