USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Sevdiklerini kanserden yitirdi ömrünü bu hastalıkla mücadeleye adadı

-Sakarya'da, babasını ve 29 salname sahn arkadaşını kanserden kaybeden Nihal Akar, bu hastalığa için çabalamak şartıyla kurduğu dernekte 19 senedir dokunmabana hastalarına imge veriyor.

Sevdiklerini kanserden yitirdi ömrünü bu hastalıkla mücadeleye adadı
03-02-2022 12:14
Sakarya

Lösemi tedavisi gören müşterek çocukla tanışan Akar, halden etkilenerek topluluk kurmaya değişmeyen verdi.

Eşinin de yardımı ile 4 Şubat 2003'te Lösemili Çocukları Koruma Derneğini kuran Akar, almış olduğu pedagoji bilimi ve meydana getirdiği çalışmalarla henüz serbest alanlara iktiran yapmak hesabına derneğin ismini Lösemi ve Kanser Hastaları Sağlık Eğitim Derneği (KANSERDER) şekilde değiştirdi ve 2009 senesinde Avrupa Birliği Kanser Hastaları Koalisyonuna da örgen seçildi.

Nihal Akar, dokunmabana zımnında hastanede ölüm buyurmak az daha bulunan eşinin elinden tutarken müşterek taraftan da o anda mevrut telefonda vaziyeti ağırlaşan müşterek dokunmabana hastası düşüncesince kan anmak düşüncesince mücadele etmiş olduğu anı hafızasından silemiyor.

KANSERDER Yönetim Kurulu Başkanı Akar, AA muhabirine, şahıslara dokunmak, sorunlara hal üretebilmek, hasta, hastane, hekim ortada güreşçi köprüsü oluşturabilmek düşüncesince mücadele ettiklerini söyledi.

Lise yıllarında babasının kansere yakalanmasıyla bu hastalıkla tanışan Akar, bu süreçten evvela kanserin ne işe yaradığını bile bilmediklerini ve müşterek yılbaşı gecesi babasını kaybettiklerini anlattı.

Okul fasile donanmasında fariza meydana getirdiği tam lösemili müşterek evladı tanımasının bu yola çıkacak dönemini başlattığını, bu çocuktan baş döndürücü etkilendiğini tamlayan Akar, "Elimi tuttu, sımsıcaktı, ona hediyeler verdim. 'Teyze haydi bizlere gidelim.' dedi. Onunla o yola çıktım ve müşterek henüz gelişememiş dönmedim. Bugün de KANSERDER'deyiz." dedi.

Akar, eşinin yardımı ile kurduğu derneğin evvela üyesinin de okulda tanımış olduğu bebek bulunduğunu anlatarak, "Derneğimizi müşterek müddet sonraları arsıulusal boyutlara taşıdık. Avrupa Birliği Kanser Koalisyonundan bizlere umumi kurula katılmamız düşüncesince öneri geldi. Münih'te 60 ülkeden 130 derneğin arazi almış olduğu kurultaya katıldım. Kuruluş hikayemiz onları etkiledi. Orada hepsi oyları alarak eş üyelikte arazi aldık." diyerek konuştu.

"Bir avlu giderken ötekinin kurtulmasına okazyon olduk"

Bu süreçte kanserden eşini kaybettiğini tamlayan Akar, yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

"Bu baş döndürücü çetin müşterek dönemdi. Ben hastalarımın yanı sıra da çelimli olmalıydım. Derneği de ayakta tutmalıydım, eşimin de yanı sıra olmalıydım. Doktorlar müşterek gün belirledi, eşimin ölüm haset belliydi. Onu kaybetmem beni gelişememiş aşama attırmadı, henüz baş döndürücü tetikledi. Eşim vefatına müşterek hafta kala, 'Nihal hanım, ölene kadar, zorla yettiği derece koş. Güzel adımlar attık, bahçelerde ne tohumlar yeşerdi müşterek bilsen...' dedi. Acımla üzüntümle o kullanıcılarını eksiltemezdim. Eşimin akıbet anlarını umuyoruz dualarla, telefonum çaldı, Antalya Akdeniz Üniversitesinde müşterek ata 'Çocuğuma 3 birim kan lazım, Nihal bacı çocuğum gidiyor.' dedi. Ben eşimin elini tutuyorum. Antalya Emniyetini aradım polisleri yönlendirdik ve o tam ego eşimi kaybettim. Bayılmışım, beni görme odasına almışlar bacı eş geldi, 'Nihal bacı kendine gel bak afsun geldi.' dedi. Baba esasen arayıp, 'Allah razı olsun 5 manşet geldi, kan verdi çocuğum yaşama döndü.' dedi. Bir avlu giderken ötekinin kurtulmasına okazyon olduk."

Akar, kısıtlanmış imkanlarla hastalara hoppadak afiyet açısından değil, içtimai ve maddesel anlamda da dayanak noktası olmaya çalıştıklarını belirterek, vaziyeti olanları bu hastalıkla mücadele edenlere müteveccih meydana getirilen çalışmalara henüz duyar olmaya çağırma etti.

Bu hastaların asal sıkıntılarının gelişememiş planda ve içtimai boyutta bulunduğunu vurgulayan Akar, Meclis'te dokunmabana komisyonu kurulmasını istediklerini bildirdi.

Kanserin polip kabil değme daldan insanı etkileyebildiğini vurgulayan Akar, laflarını şu şekilde tamamladı:

"İnsanlar ayda 20 dakikalarını derneğimize ve bu hastalara ayırsalar baş döndürücü farkı müşterek evren görecekler. Tüm acılara karşın ego hala burada koşturuyorsam burada baş döndürücü dobra semaya yükselen dualardan çoğalma alıyoruz. İyileşen müşterek parasız haberi aldığımızda seviniyor, şenlik havasına giriyoruz. Kanser müşterek şişman okyanustur. Kanser hastası bu okyanusa sakıt yüzme bilmeyen, parasız yakını da hastasıyla bu arada kez bulmaya çalışan... Biz de KANSERDER şekilde bu okyanusa sakıt şahıslara yüzmeyi öğretmeye çalışan, cankurtaran simidi atan... Kıyıya çıktığında yaşama tutunma rehberliğini yapıyoruz. İşimiz bu derece çetin ve kutsal."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler