USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Sessiz tehlike kolesterol; kan tetkikleri iyi değerlendirilmeli

Kolesterolün kan dolaşımındaki seviyesinin alışılagelen sınırların adına çıkmasının dirimsel risklere bozukluk olabileceğini tamlayan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hayri Kara, kolesterolün belirtileri ve otama yöntemleriyle ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Kolesterolü kelim

Sessiz tehlike kolesterol; kan tetkikleri iyi değerlendirilmeli
07-10-2021 14:19

Kan dolaşımında LDL kolesterol miktarının artmasının erdemli kolesterol şekilde tabir edilen bir vaziyete sebebiyet verdiğini tamlayan Medicana Avcılar Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr. Hayri C. Kara, “LDL kan damarlarında birikerek kan akışını azaltır ve kan akışını nakzen organın vazifesini yapamamasına hastalık olur. Yüksek kolesterole makul biçimde karışma edilmemesi biçiminde encam yıllarda duygu krizi ve damla denli hayatı yıldırma fail vaziyetlere döşeme hazırlanabileceği düşüncesince tetik olunması gerekir” diyerek konuştu.

“ÇEŞİTLİ KOMPLİKASYONLAR GELİŞMEDEN FARK EDİLEMİYOR”

“Normalden şimdi erdemli kolesterol değerlerine cemaat bulunan kişilerde rastgele müşterek açıkça yakınma ortaya çıkmayabilir” diyen İç Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr. Hayri C. Kara, “Yüksek LDL düzeyleri, çoğu kez şişman kişilerde görülmesine karşın birtakım insanlarda da kalıtım bilimi şekilde birtakım uykuluk enzimlerin eksikliğine yahut yokluğuna ilişkin şekilde alışılagelen şişman yahut cılız kişilerde de görülebilir. Bu hallerde bunu fark edecek şimdi encam birtakım labaratuvar İncelemeler gerçekleştirmek ve tedaviyi buna uyarınca ayarlamak gerekir. Bu şahıslar çoğu kez keyif müesseselerinde meydana gelen rutin kan tetkikleri esnasında belirleme edilirler.

Kardiyovasküler sorunlar ile münasebetli onama edilen LDL kolesterolün desilitre kanda 100 miligramdan şimdi az olması beklendiğini kail Uzm. Dr. Hayri C. Kara, bu sınırın üstündeki değerlerin şahıslarda erdemli kolesterol varlığına ayraç ediyor olabildiği dolayısıyla şuurlu olunması icap ettiğini belirtti. Kara, “Eğer şahıslarda dirimsel yıldırma oluşturabilecek, diyabet, hipertansiyon yahut akıl damarlarında tıkanıklık denli emraz varsa bu değerin 70 mg’den az olması gerekir” ifadelerini kullandı.

TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Yüksek kolesterolün tedavisinde derman tedavisi ve dirim seçimi değişikliği uygulamalarının baş başa toprak alması icap ettiğini aktaran Kara, “İlaç tedavisine başvurulmasına ferdin kolesterol kuru ve duygu haslet rahatsızlıkları açısından cemaat bulunduğu öteki riziko faktörleri menfez uğrunda bulundurularak değişmeyen verilir. Bu kapsamda beğenilen ilaçlar kolesterolün emilimi yahut atılımı üstünde farklılık sağlayarak etki gösterir. Yüksek kolesterol tedavisinde tagaddi ve idman ile ilişik yapılacak dirim seçimi değişimleri minimum derman tedavisi denli ehemmiyetli konulardır. İlaç tedavisi çoğu kez derneşik fiziki etkinlik yapılması ve dimdik müşterek tagaddi programına uyulmasına karşın kolesterol değerlerinde muhtemel düşmenin sağlanamadığı hastalarda yeğleme edilir. Ancak baş döndürücü erdemli LDL değerlerinde maksimum perhiz ve fiziki aktivitenin caba yüzdelik 30 yöresinde müşterek azalış sağlayabildiği menfez önüne alınarak derman tedavisine başlanılmaktadır. Fazla kilolardan tevlit etmek ve dimdik müşterek dirim anlayışını kabullenmek hesabına hekiminiz kabilinden hırçın belirtilmediği sürece haftanın minimum 5 haset sağlıksız zaman olacak biçimde planlanan fiziki etkinlik yapılması önerilir” diyerek konuştu.

Beslenme şeklinin önemine de yer veren İç Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr. Hayri C. Kara, “Gıdalar ile tahsil edilen yağların natürel ve dimdik yağlardan seçilmesi, az kalorili müşterek tagaddi planına uyulması, göveri ve ürün ürünlerinin tüketimine ciddiyet verilmesi ve meşbu yahut trans yağlardan ırak durulması ise kolesterol yüksekliğine gönül rahatlığı tagaddi ile ilişik yapılabilecek dirim seçimi değişimleri ortada toprak alır. Beslenme ve fiziki etkinlik haricinde kötü kullanması denli damarları daraltabilen dokuncalı alışkanlıklardan vazgeçilmesi de kolesterol yüksekliğine gönül rahatlığı atılabilecek ehemmiyetli adımlardır” dedi. Uzm. Dr. Hayri C. Kara, kolesterol yüksekliği tedavisinde doktor ve hastanın uzlaşma içinde olmasının iyice ehemmiyetli bulunduğunu da laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler