USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

“Sertleşme sorunu bir kere başarısızlık yaşamak değildir” 

Üro- Androloji Uzmanı Prof. Dr, Halim Hattat, “Yaklaşık iki- üç kocaoğlan çok bir müddet cinsellikle ilişik dilek duyulmasına karşın aldığı kadar kemikleşme elde edilemiyorsa bu bir hale ‘sertleşme sorunu’ ismi veriliyor. Yani bir adamın yaşamının belli bir çağında bir

“Sertleşme sorunu bir kere başarısızlık yaşamak değildir” 
10-01-2022 14:38

Hattat Klinik’ten Üro- Androloji Uzmanı Prof. Dr, Halim Hattat, kemikleşme hastalığına bağlı bilgelik vererek, tetikleyen faktörleri sıraladı. Sorunların yüzdelik 75’inin uzvi olduğuna özen çekici Prof. Dr. Hattat, otama düşüncesince minval haritası alıştırmak icap ettiğini söyledi.

SERTLEŞMEYİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Yaş, fiziki ve romanesk durumlarının sansasyonel bulunduğunu aktaran Prof. Dr. Hattat, “Sertleşme sorunu dümdüz yerine doktorların eşeysel başarım düşüncesince ehliyetli bulunan kemikleşme seviyesini sağlayamama yahut bu şiddeti koruyamama vaziyeti düşüncesince kullandıkları klinik bir terim. Yaklaşık iki- üç kocaoğlan çok bir müddet cinsellikle ilişik dilek duyulmasına karşın aldığı kadar kemikleşme elde edilemiyorsa bu bir hale kemikleşme sorunu ismi veriliyor. Yani bir adamın yaşamının makul bir çağında yegâne bir kere başarısız olması, kemikleşme sorunu buyurmak değil. Uyarılara huzur maruz eşeysel karşılık insana katışıksız fizyolojik bir mekanizma. Yaş, fiziki ve romanesk durum, uyarılma şekli, partnerin hareketleri kabil faktörlerin doğrudan bütünü eşeysel yanıtı etkiliyor. Bu sebeple bire bir uyarıya değiştirilmiş senelerde ayrı ayrı yanıtlar olabiliyor ve bu doğal. Çok stresli bir günün peşi esna rastgele zamanki başarım yakalanamayabiliyor. Ancak bu boyut ısrar eden ve düzelmeyen bir halde bitmeme ederse o devir esas bir kemikleşme probleminden bahsediliyor.

Türkiye’de 10 baydan 7’si bu şekilde, esas anlamda, kemikleşme sorunu yaşıyor” dedi.

SAĞLIKSIZ BESLNME RİSK FAKTÖRÜ

Yaşın yegâne başına kemikleşme hastalığına minval açmayacağını tamlayan Prof. Dr. Hattat, “Yaşın yanı esna başka afiyet koşulları, ilaçlar ve hayat seçimi kabil alışılagelen koku akışını muhavvil ve hormonları etkileyen rastgele etken sertleşmeyi etkiliyor. Şeker hastalığı, kalp-damar problemleri, faziletkâr tansiyon, faziletkâr kolesterin kabil afiyet halleri ihtiyarlama sürecinde sıklaştığından kemikleşme sorunu de yaşla beraberce hâlâ bir tomar görülüyor. Ancak akıbet yıllarda ilkin canlı beylerde hem hormonsal eksiklikleri bununla ortak kemikleşme sorununu hâlâ kalın görmeye başladık. Hatta, 25-35 yaş arası kemikleşme sorunu canlı ağır bir hastalanmış grubu var. Hareketsiz bir yaşam süren, gayrisıhhi beslenen, sigara içen ve çok içki tüketen, derin ruhsal gerilim altındaki canlı beylerde kemikleşme sorunu kalın görülüyor. Mesela 1 paket ve hâlâ bir tomar sigara içen beylerde kemikleşme sorunu riski yüzdelik 40 artıyor. Testosteron hormonun azalması kemikleşme sorunu riskini arttırıyor. Yüksek kolesterol-tansiyon kabil damarsal sorunlar de sertleşmeyi negatif etkiliyor. Şeker hastalarının kestirmece yarısında 10 sene içre kemikleşme sorunu görülüyor” diyerek konuştu.

“ERKEKLERİN YÜZDE 35’İ CİNSEL SORUNLARINI HİÇ KİMSEYLE KONUŞMUYOR”

Sorunların yüzdelik 75’inin uzvi bulunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Hattat, “Total kolesterin seviyesi 240 yöresinde bulunan rical 150 yöresinde olanlara gereğince 2 kıvrım kemikleşme sorunu riski altında. Cinsel problemlerde bir çok devir uzvi ve ruhsal faktörleri bir arada görüyoruz. Çoğu canlı erkek, problemininin ruhsal bulunduğunu düşünüp, hal aramıyor. Hatta, Aile Sağlığı Araştırma Derneği yerine yaptığımız çalışmalarda adamların yüzdelik 35’inin eşeysel problemlerini on paralık kimselerle konuşmadığını bulduk. Erkeklerin yüzdelik 83’ü otama görmüyor. Bunların yüzdelik 74’ü sıkılma nedeniyle bir merkeze başvurmuyor. Bazen eşlerinin diretmesiyle bir kliniğe başvuruyorlar. Orada hormonsal yahut damarsal bir mesele bulunduğunu görüp şaşırıyorlar. Oysa yıllarca, probleminin ruhsal bulunduğunu düşünüp, menfaatlerini yahut eşlerini suçlamışlar. Aslında kemikleşme problemininin sebeplerine bakıldığında, yüzdelik 75’ten fazlasının uzvi bulunduğunu görüyoruz. Yalnız, sorun uzvi üstelik olsa, bu boyut başarım endişesine minval açıyor. Bir kere kemikleşme sorunu canlı bir erkek, bu durumu, rastgele ilişkide yaşayacağını düşündüğünde performansı hâlâ da düşüyor. Bir kısırdöngü meydana geliyor” ifadelerini kullandı.

“YOL HARİTASI HAZIRLAMAK GEREKİYOR”

Cinsel semt doğa yapısının dimdik olması icap ettiğinin altını çizen Prof. Dr. Hattat, “Sertleşme sorununda hastalanmış ve mümkünse eşiyle etraflıca bir anamnezden sonra, hikmet muayeneyle muhtemel bozukluklar araştırılıyor. Cinsel alanda bir çarpıklık olup olmadığı, testislerin vaziyeti inceleniyor. Hormonsal bir eksiklikten yahut diyabet hastalığı hastalığı, kolesterin yüksekliği bir metabolik riskten şüpheleniliyorsa, koku tetkikleri gerekebiliyor. Performans endişesi açısından psikogram yapılabiliyor. Ardından eşeysel alana revan koku akımını yayınlayan hâlâ özellikli tanılama şekillerinden yararlanılabiliyor. Çünkü eşeysel alana revan koku damarları kalpteki koroner damarlardan üstelik hâlâ ıvır zıvır çaplıdır. Bu sebeple faziletkâr koku şekeri, faziletkâr kolesterol, faziletkâr tansiyon, sigara-alkol kullanması yahut gayrisıhhi tagaddi kabil riziko faktörlerinin negatif tesirleri kalpten ilk eşeysel alanda çıkabiliyor. Bu tetkiklerden hangisinin gerekeceği, hastanın şikayetine ve hikayesine bağlı. mühim bulunan sorunu bütün organik, ruhsal ve içtimai nedenleriyle aramak ve akilane bir otama uygulamak. Metabolik, hormonal, damarsal ve nörojenik tetkikat behemehâl yapılmalı. Bir açıdan o adamın eşeysel sağlığı düşüncesince bir minval haritası alıştırmak gerekiyor. Hatta bundan sonra metabolik dedektiflerle, başarım düşüncesince riziko teşekkül fail yaşam seçimi faktörlerini gözlemek de mümkün” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler