USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Serebral Palsi hastası öğretmen 'minik yürekler' düşüncesince engel tanımıyor

Doğuştan yakalandığı Serebral Palsi hastalığının getirmiş olduğu topu topu zorluklara karşın azmiyle 12 senedir ücretli anasınıfı öğretmenliği eden Yeşim Alanoğlu, haftanın 5 haset 60 kilometre kez büküm ederek eriştiği karye mektebinde şişman müşterek cansiparane çal

Serebral Palsi hastası öğretmen 'minik yürekler' düşüncesince engel tanımıyor
03-12-2021 13:05
Elazığ

Hastalığı dolayısıyla ayakta durmakta ve yürümekte müşkül çekici ve yaşamını pençesine düşmüş olduğu hastalıkla savaş ile geçiren Yeşim Alanoğlu, ilkokuldan itibaren uyanıklık duyduğu öğretmenlik mesleğini yapmanın hayaliyle yaşama yoğun düzen sıkıya sarıldı.

Öğretmenlik hayaliyle engelli olmanın getirmiş olduğu zorluklara döş geren Alanoğlu, azmiyle Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi bebek gelişimi programından yetkilendirilmiş olduktan sonradan 12 senedir ücretli anasınıfı öğretmenliği yapıyor.

Son 2 senedir Kovancılar ilçesine ilişkin Muratbağı Köyü İlköğretim Okulu'nda fariza fail Alanoğlu, haftanın 5 haset site merkezinden 60 kilometre kez kıvrım ederek eriştiği mektebinde küçük öğrencilerine gururla terbiye veriyor.

Öğrencilerini en elleme biçimde esermek düşüncesince mesleğini şişman birlikte fedakârlık ve fedakarlıkla fail Alanoğlu, mektepli ve velilerin sevgisini kazanıyor.

Kendini elan da imar etmek düşüncesince hak ve toplumsal hizmetler bölümlerinden de yetkilendirilmiş olan, kestirmece 15 şehadetname programını bitiren Alanlı, lisans programını bütünlemek düşüncesince darülfünun eğitimine bitmeme ediyor.

Alanoğlu, AA muhabirine, hastalığından çevre yaşamının şişman birlikte bölümünün ameliyatlar ve hastalıkla mücadeleyle geçtiğini belirtti.

Okulu baş döndürücü sevdiğini ve çocukluktan itibaren öğretmen olmanın hayaliyle yaşama baştan sona yoğun düzen sıkıya sarıldığını kaydeden Alanoğlu, şu biçimde bitmeme etti:

"Çocukluğumda eğitimimi aklık alamadım. Sağlık problemimden çevre darülfünun sınavına tek devir istediğim kadar hazırlanamadım. Sonra kendimi toparladım ve okumaya karar
verdim. İlk evrede önlisans bebek gelişimi programından yetkilendirilmiş oldum. Öğretmenlik mesleğine başladıktan sonradan kendimi imar etmek gayeli beş altı üniversiteye bitmeme ettim. Bunlar toplumsal hizmetler, adalet, diyetisyenlik ve tekrar bebek gelişimi lisansa bitmeme ediyorum. Çocuk gelişimi ve başka programlar hesabına sertifikalarım var. Halen bu çeşit toplumsal programlara kendimi imar etmek gayeli katılıyorum."

Alanoğlu, hastalığını tek devir düşüncesince namına engel şekilde görmediğini, baştan sona başarmaya ve kendini geliştirmeye odaklandığını dile getirdi.

Tüm fiziki engelliler düşüncesince azmettikten sonradan birlikte şeyler başarmanın olanaksız olmadığını, mücadelenin katiyen bırakılmaması icap ettiğini vurgulayan Alanoğlu, şu biçimde bitmeme etti:

"Okula kullanmak düşüncesince 60 kilometre kez vürut gidişat yapıyorum. Bu benim düşüncesince yayıncı ki baş döndürücü zor. Kendi aracımla gelip gidiyorum, ayakta durmakta ve yürümekte zorlandığımdan dolayı. Öğrencilerimle baş döndürücü sert birlikte bağım var. Bu sebeple zorlukları düşünmüyorum. Çok anlayışlılar, onlar bana özveren davranıyorlar ego de onlara dirlik özveriliyim, bu biçimde baş döndürücü elleme ekol yaşantımız bitmeme ediyor."

"Çocuklarla oldukça elleme ilgileniyor"

Veli Birgül Ataş da Yeşim öğretmenin 2 çocuğuna ekol önceleri terbiye verdiğini, öğrencilerini şişman birlikte fedakarlıkla eğittiğini kaydetti.

Çocuklarla baş döndürücü birlikte tomar ilgilendiğini, bundan ötürü veliler şekilde kendisini damıtma ettiklerini özetleyen Ataş, "Çocuklarla oldukça elleme ilgileniyor. Çocuklar oldukça elleme yetişiyor. Öğretmenleri elleme bulunan gelişigüzel şeyi ufaklıklara öğretiyor. Hep burada kalmasını, çocuklarımızla elan birlikte tomar ilgilenmesini dilek ediyoruz." dedi.

Veli Zülküf Baysal ise Yeşim öğretmeni engelli şekilde görmediklerini, zira metin birlikte insanoğlunun fark başaramadığı işleri muvaffak olmak kanalıyla kişilere sağlam bulunduğunu aktardı.

Baysal, "Hocamızdan baş döndürücü memnunuz, çocuklarla baş döndürücü elleme ilgileniyor. 2 senedir köyümüze gelip gidiyor. Öğrencilerine baş döndürücü elleme bakıyor." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler