USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Serebral palsi hastası kızı düşüncesince 'okullu' oldu

Karşıyaka'da canlı 38 yaşındaki Hülya Yüksel, 6 yaşındaki ikiz kızlarından serebral palsi (beyin felci) hastası Ayşe'yi okutmak ve sağlığına sarmak düşüncesince iri ortak uğraş ortaya koyuyor.

Serebral palsi hastası kızı düşüncesince 'okullu' oldu
20-10-2021 14:24
Izmir

Mustafa Kemal Mahallesi'nde oturan Hülya-Arda Yüksel çiftinin 6 sene ilkin ikiz evlatları Ayşe ile Zeynep dünyaya geldi.

Henüz 27 haftalıkken 1 kilonun altında doğan ve bundan dolayı 2 ay kuvözde küsurat bebeklerden Ayşe'ye, tevellüt esnasında oksijensiz kalmasına ilişkin şekilde serebral palsi teşhisi kondu.

Bacakları tutmayan ve vücudunu mükemmel şekilde kullanamayan Ayşe'nin sağlığına ulaşması düşüncesince savaşım fail aile, bu sene ikizlerini okula başlattı.

Evladına çocuk kabil icra vekili ana Hülya Yüksel, eşiyle baş başa hafta düşüncesince değme güneş sabahleyin kızlarını, terbiye gördükleri Fatma Neşe Kaya İlkokulu'na getiriyor. Baba işe giderken ana ise kızı Ayşe'yi bekâr tutmak düşüncesince güneş süresince okulda kalıyor.

Ders esnasında sınıfta kızı düşüncesince hususi şekilde yaptırdıkları masa ve sandalyede asistan olmaya etkin Hülya Yüksel, teneffüslerde Ayşe'yi gene tekerli sandalyesine bindirerek hariç çıkarıyor.

Saat 15.40'a denli okulda küsurat ana Hülya Yılmaz, ekol bitiminde ise çocuklarını alıp ilkin iyileştirme merkezinin peşi sıra ise evinin yöntemini tutuyor.

"Hayalim ikisinin ele ele tutuşarak okula gelip gitmesiydi"

Hülya Yılmaz, AA muhabirine, kavi yaşanak periyodunun peşi sıra kızlarını kucağına aldığını söyledi.

Zeynep ile Ayşe arasındaki farkı 11'inci aydan sonraları anlayabildiklerini aktaran Yılmaz, kızlarına serabral palsi teşhisi konmasının peşi sıra şişman müşterek mücadeleye giriştiklerini anlatım etti.

Ayşe'nin yaşamını kolaylaştırmak namına savaşım etmeye başladıklarını dile getiren Yılmaz, "İlk 6 ayda bu rahatsızlığın geçeceğini düşünmüştüm. Tabii bilmiyordum bu denli olayın ağır olduğunu. Sonra insanoğlu adım adım alışıyor. Onun yaşamını kolaylaştırmak düşüncesince değme çeşitli yolu denedik. Ailelerimiz de bizlere aşırı asistan oldular, saf olsunlar." dedi.

Çocukların bu sene okula başladığını ve Ayşe'nin de başka kızları kabil öğrenimden arka kalmaması düşüncesince savaşım verdiklerini özetleyen Hülya Yılmaz, "Ağlayarak geldik okula. Tabii ki hayalim ikisinin ele ele tutuşarak okula gelip gitmesiydi lakin kader olmadı lakin o da olacak zamanla. Ben Ayşe'ye mücahede gelsin, başka evlatları görüp onlara özensin istedim. O nedenden okula getirmeye değişmeyen verdik." diyerek konuştu.

"Öğretmenlerimiz aşırı ilgili"

Yorucu müşterek proses yaşadıklarını lakin kızı düşüncesince fedakarlık hazırlamaya bitmeme edeceğini tamlayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Her güneş zaman 06.00'da kalkıyorum, çocuklarımın çantalarını hazırlıyorum. İhtiyaçlarını gideriyorum, kahvaltılarını yaptırıyorum, giysilerini giydirip, okula akıllıcasına yola çıkıyoruz. Okul müdürümüzün öncülüğünde müşterek iye bizlere tekerli iskemle gerçekleştirme etti. Eşim arabayla okula bırakıyor sonraları Ayşe'yi tekerli sandalyesine bindirip, kızlarımı sınıfına alıyorum. Okul aşırı elleme acemi bina, tekerli sandalyesi düşüncesince rampa var, hususi lavabolar var. Öğretmenlerimiz aşırı ilgili, öğrenciler beklediğim kabil değildi. Çünkü çekincelerim vardı lakin anca olmadı bütünü Ayşe'yi aşırı seviyor. Ayşe burada on paralık yabancılık çekmedi."

"Vazgeçmeyeceğim"

Derslerde de Ayşe'yi bekâr bırakmadığını aktaran Yılmaz, şu şekilde bitmeme etti:

"Ayşe'nin indinde duruyorum zira kalemi mükemmel tutamıyor, çeşit destekleme kabiliyetini kazanana denli ona dayanaklık etmek olmaya çalışacağım. Teneffüslerde bahçede onu gezdiriyorum yanımızda daima öğrenciler oluyor. Sandalyesinden indirip yürütüyorum, arkadaşları onu alkışlamaya başlıyorlar. Kızım da hakeza olunca bahtiyar oluyor. O nedenden Ayşe'nin gayrete gelip hâlâ elleme olacağına inanıyorum. Okuldan sonraları hikmet tedaviye gidiyoruz orada da 1 zaman durum eve dönüyoruz. Evde ilkin mukaddema karınlarını doyuruyorum, sonraları onlar dinlenirken ego aşındırmak yapıyorum. Her güneş hakeza bitmeme ediyor. Yorucu ilerleyiş lakin müşterek hedefim var. Ayşe'min, Zeynep'im kabil koşup oynaması. Buna erişmek düşüncesince vazgeçmeyeceğim."

Okul müdürü Meltem Yeşim Akar, Hülya Yüksel'in fedakarlığıyla her insana benzer bulunduğunu anlatım ederek, ekol idaresi olarak, Yılmaz ailesine dayanaklık etmek olmaya çalıştıklarını aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler