USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

'Sen de bir fidan dik' projesi ile okullara katalog ve hususi alanlar kazandırdı

Siirtli gailesiz Muhammed Yusuf Özüş, başlatmış olduğu "Sen de bir fidan dik" projesiyle hayırseverlerden almış olduğu destekle okullara 9 katalog ile uğraşı ve zeka oyunları sınıfı kazandırdı.

'Sen de bir fidan dik' projesi ile okullara katalog ve hususi alanlar kazandırdı
20-02-2022 12:49
Siirt

Siirtli güre Muhammed Yusuf Özüş, il merkezinden 1,5 zaman uzaklıktaki Durankaya köyü Sevindik mezrasında ücretli muallimlik icra ettiği devirde önce maaşıyla ayakkabısı yırtılan öğrencisine dünkü bir pabuç aldı.

Daha sonraları öğrencilerine korumak düşüncesince seferber bulunan Özüş, içtimai medyada da davet cihazı yaparak Türkiye'nin ciharıyek yanından kampanyaya dayanak verici hayırseverlerin yardımı ile öğrencilerin yaşamına dokundu.

Hayırseverlerin yardımı ile bugüne denli baş döndürücü sayıda öğrencinin pabuç ve giysi ihtiyacını karşılayan Özüş, kimi karye ve Siirt merkezdeki gerekseme sahibi okullarda antrepo şekilde geçer not alanları dönüştürerek baştan kullanıma açtı.

Desteklerle okullara 9 kütüphane, bir uğraşı sınıfı bir de zeka oyunları sınıfı kazandıran Özüş'ün emek harcamaları öğrencilerin yüzünü güldürdü.

"Çocuklarımızı bahtiyar ika hesabına türlü ameliyat yürütüyoruz"

Özüş, AA muhabirine, Şirvan kazasının ücra köylerinde kısaca 10 sene ücretli muallimlik yaptığını söyledi.

Bu süreçte öğrencileri düşüncesince elinden mevrut gayreti gösterdiğini özetleyen Özüş, 2016 senesinde fariza icra ettiği Sevindik İlkokulunda bir öğrencinin parçalanmış ayakkabısından etkilenerek çıkmış bulunduğu afiyet amacında Türkiye'nin nice durumunda binlerce öğrencinin yaşamına dokunduklarını aktardı.

İlk maaşıyla pabuç bağış etmiş bulunduğu öğrencisinin mutluluğuyla duygun anlamış olur yaşadığını dile getiren Özüş, "Çocuklar birer fidan. Bu fidanların kalplerine büyüklük fidanları dikilirse doğacak baş döndürücü henüz elleme olacak diyerek düşündüm." dedi.

Daha baş döndürücü gerekseme sahibi öğrenciye iktiran etmek düşüncesince yola koyulduklarını özetleyen Özüş, çevresindeki insanların de yardımı ile binlerce öğrenciye pabuç alınmasını sağladıklarını dile getirdi.

"Sen de bir fidan dik" adıyla yaşama geçirdikleri projeyi gelişigüzel güzeşte çağ geliştirdiklerini vurgulayan Özüş, konuştu:

"Eğitim ve öğretime dayanak hasretmek ve evlatları bahtiyar ika hesabına Siirt genelinde dört dörtlük kuvvetli 9 kütüphane, bir uğraşı ve bir de zeka oyunları sınıfı kurduk. Gönüllü şekilde bir araya geldik. Bilime, yetişek ve öğretime dayanak vermek, çocuklarımızı bahtiyar ika hesabına türlü ameliyat yürütüyoruz."

Kütüphane, uğraşı ve zeka oyunları sınıflarına mülaki öğrencilerin okumaya henüz baş döndürücü ehemmiyet verdiğini ve türlü etkinlikler yaptığını tamlayan Özüş, öğrencileri gelecekte baş döndürücü elleme yerlerde görmeyi hayalet ettiklerini aktardı.

Şu anda İstanbul Üniversitesinde ekol evveliyat öğretmenliği bölümünde okuduğunu kaydeden Özüş, okulunu bitirdikten sonraları esasen öğrencilerle sınıfta bütünleşeceği haset iple çektiğini kaydetti.

"Eğitim bir seferberlik işidir"

İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip de şehirde eğitimin henüz elleme bölgelere gelmesi düşüncesince el birliğiyle çalıştıklarını söyledi.

"Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında kentteki gelişigüzel okulun kütüphaneye kavuştuğunu özetleyen Edip, Özüş'ün öncülüğünde hesaplı "Sen de bir fidan dik" projesiyle nice öğrenciye ulaşıldığını anlattı.

"Eğitim bir seferberlik işidir. Bu projedeki arkadaşlarımızın ağız ağıza yetişek gayeli icra ettikleri icraat ince önemli. İlimizde şu anne denli kütüphane, zeka oyunları ve uğraşı sınıfı şekilde 11 meydan oluşturdular." diyen Edip, bunun birlikte gerekseme sahibi öğrencilere kırtasiye materyali ve giysi desteği sağladıklarını bildirdi.

Sivil maşer kuruluşları ve iyilikçi iş insanlarının tahsile ulama sunmasını beklediklerini anlatım fail Edip, "Devletimiz halis muhlis eksiklikleri gidermeye çalışıyor ancak yetişek baş döndürücü serbest bir meydan bulunduğu düşüncesince derneklerden, sivil polis polis maşer kuruluşlarından da dayanak alıyoruz. Destek verici her insana teşekkürname ediyoruz." halinde konuştu.

Öğrenciler mutlu

Zeka oyunları sınıfı kazandırılan Kazım Karabekir Ortaokulu öğrencilerinden Elif Aslancı hakeza bir sınıfa kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

"Çok matrak bir sınıf, daim zeka derslerinde gelip düzen oynuyoruz. İnşallah öteki okullarda da hakeza sınıflar yapılır." ifadelerini kullanan Aslancı, emeği güzeşte her insana teşekkürname etti.

Dilan Üzüm da zeka oyunlarıyla ilişik derslerde kağıt ve kalemle öğüt işlediklerine değinerek, "Bu sınıfın açılmasıyla derslerimiz baş döndürücü henüz velut ve matrak geçiyor." dedi.

Hamza Dündar da sınıfta türlü zeka oyunlarının arazi aldığını ve gelişigüzel güzeşte çağ dünkü oyunlarla tanıştıklarını dile getirerek, derslerin henüz sevinçli geçtiğini anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler