USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Selçuk Bayraktar, üniversite öğrencilerine SİHA sistemlerini anlattı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde üniversite öğrencileriyle müşterek araya mevrut Baykar Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, geleceğin mühendis adaylarına geliştirmekte oldukları Bayraktar TB3 insansız iklim uzlaştırıcı ve insansız harp uçağı i

Selçuk Bayraktar, üniversite öğrencilerine SİHA sistemlerini anlattı
08-03-2022 15:13

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde üniversite öğrencileriyle nezdinde araya mevrut Baykar Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, ulusal ve ibdai İHA/SİHA sistemleri kendisince bilgelik verdi.

Yaptığı sunumda öğrencilere geliştirmekte oldukları Bayraktar TB3 İnsansız iklim uzlaştırıcı ve insansız harp uçağını da özetleyen Selçuk Bayraktar; gençlere bugün düşüncesince değil, doğacak düşüncesince emekleri gerektiği tavsiyesinde bulundu.

“Dünyanın en iyisini yapabilirsiniz”

Yarının teknolojisine bugünden hazırlanıldığı devir akıbet yeri yakalamanın beklenir bulunduğunu aktaran Bayraktar, "Düşünün otomotiv sektörünü, evren devleri mevcut ve devletler az şimdi yarışamıyor. ABD otomotiv dalında az şimdi yarışamıyor. Telekomünikasyon teknolojisini düşünün, bugün 4,5 G'yi konuşuyoruz. Bugün 3 G'yi çalışmanın katı nezdinde manası yok. Yarının teknolojisine bugünden hazırlandığınızda akıbet yeri yakalamanız mümkün. Biz baştan sona hakeza yaptık. Bugünün yarışını değil, yarının yarışını bugünden öngörüp, şimdiden çalışıp, en maksimum gayretle etikten ve ahlaktan ayrılmadan, hakeza nezdinde misyonu koyarak çalışırsanız dünyanın en iyisini yapabilirsiniz. Hep buna inanın" dedi.

"Türkiye insansız iklim uzlaştırıcı ihraç ika dair dünyada önceki 3'te"

Geliştirecekleri uçakların devreye girdiklerinde harpta nezdinde inkılap yapacaklarını aktaran Bayraktar, "Şu an bunun ihya faaliyeti bitmeme ediyor. Biraz şişman ve ağırbaşlı nezdinde uçak. Neredeyse engelleme edilmeden gemiye inip kalkabilecek biçimde tasarlanacak. Karada da kocaoğlan biçimde fariza yapabilir. Mius da 6 titrem yöresinde nezdinde uçak. Bir dahaki yıla da önceki prototipini, önceki uçuşunu gerçekleştireceğimiz ülkemizin önceki insansız harp uçağı. Bu da endamsız yarışlık gemilere inip kalkabilecek biçimde tasarlanıyor. Bizim düşüncesince havadan yanı seçmemek, inancımız gereği, kişi bildiğimiz aracısız gitmiş kazanmak en şişman avantajımız biçimine dönüştü. Biz sahada askerlerle baş başa bunları en aceleci biçimde en dar halde hatalarını görerek doğrultmak amacıyla yola çıktık. Sahada askerlerle baş başa bu teknolojiyi geliştirmiş kazanmak dünyanın en iyisini yapmamızı sağladı. Baykar şu anda dünyaya en baş döndürücü ülkeye insansız iklim uzlaştırıcı ihraç etmiş firma. Dünyada da Türkiye bu bölgede önceki 3'te diyebilirim. 19 ülkeyle dış satım sözleşmesi imzalanmış ve nezdinde çoğuna ihraç edildi. dört başı mamur gelirlerinin yüzdelik 90'ından ziyadesiyle toy platformlarımızı geliştiriyoruz. İnsansız harp uçağıyla uğraşıyoruz" sanarak konuştu.

"Bu karada revan otomobiller olamaz anlamına gelmiyor"

Uçan otomobiller düşüncesince dünyada baş döndürücü nezdinde tomar atılım bulunduğunu aktaran Bayraktar, "Bugün ortaya çıkmak nezdinde verim namevcut ancak hepsinin, dört başı mamur bu teknolojik gelişmenin, bizim de insansız iklim uzlaştırıcı serüvenin yakınsadığı derece yerine bizim de adını ‘Cezeri' koyduğumuz zeki uçar otomobillere akla yatkın gidiyor. Bu karada revan otomobiller olamaz anlamına gelmiyor. Yine olacaklar ancak yaşantımızda baş döndürücü serbest nezdinde spektrumda bu değişen teknolojinin gireceğini görüyoruz ve ne ki cep telefonları girmiş bulunduğu günden buyana sayısı on paralık azalmadı, artarak bitmeme etti, benzeşim biçimde bu zeki dronların yavaş yavaş hayatımızı kolaylaştıracak biçimde geleceğini görüyoruz. Şu anda insansız iklim araçları diyince defans endüstri akla geliyor. Bütün efdal değişen teknolojinin temelinde defans sanayini görüyoruz. Mesela genel ağ ancak hemen askeri bölgelerde duracak olsa bugün genel ağ baş döndürücü şimdi etkisiz, bugün bulunduğu kadar dört başı mamur dünyayı ilişik nezdinde eleman yerine yaşamımıza girmeyecekti. Ne devir ki çıplak sahaya gidiyor o devir baş döndürücü şimdi şişman nezdinde etkiyle yaşamımıza etkileme ediyor" biçiminde konuştu.
Bayraktar, sunumunun peşi sıra üniversite öğrencilerinin tasarladığı insansız iklim araçlarının toprak almış bulunduğu stantları dolaşarak onlarla geveze etti. Hepsiyle ışık çekilen Bayraktar, öğrencilerin araçlarına da imza attı.

Mustafa Uslu - Mert Gürenç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler