USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Savaştan kaçan Ukraynalı gebe kadın, Türkiye'de tevellüt yaptı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısında bombaların Kiev'e düşmeye başlamasıyla Türk yurttaşı eşiyle yola çıkan iki canlı kadın, korkusuzca eriştiği Aydın'da bebeğini kucağına almanın ekşimsi sevincini yaşıyor.

Savaştan kaçan Ukraynalı gebe kadın, Türkiye'de tevellüt yaptı
04-03-2022 13:33
Aydın

Finans uzmanı benzeri 32 yaşındaki Oğuz Kara ile Kiev civarlarındaki Vışhorod kentinde canlı 36 yaşındaki Yevheniia Kara'nın hamileliğinin 40 haftaya ulaşmasıyla meydana getirdiği tamamı tevellüt planları, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla değişti.

Kiev'in bombalanmaya başlamasıyla bebekleri düşüncesince endişelenen çift, otomobillerine binerek Türkiye'ye akilane yola çıktı.

Bombalara erek olma korkusuyla 2 bin 400 kilometrelik esmer yolu yolculuğuna süregelen çift, Moldova'ya geçmeyi başardı.

Romanya ve Bulgaristan üstünden 3 günce müşterek yolculukla 27 Şubat'ta Aydın'ın Efeler ilçesindeki akrabalarının yanına vasıl çift, devrisi gündüz tevellüt düşüncesince hazırlıklara başladı.

1 Mart'ta hususi müşterek hastanede Doç. Dr. Tolga Atakul çeşidinden doğumu başarıyla meydana gelen Yevheniia Kara, Mira ismini verdikleri kız bebeğini esenlikle kucağına aldı.

"Hayal mi ediyorum niteleyerek düşündüm"

Yevheniia Kara, AA muhabirine, saldırının başladığı 24 Şubat'ta hekim kontrolüne kıymetlendirmek neredeyse hazırlandığını, bebeği düşüncesince tevellüt zamanı belirleneceği düşüncesince coşku yaşadığını söyledi.

Evdeyken patlama sesi duyduğunu fakat bunun bomba olduğuna tek olasılık vermediğini, patlamaların bitmeme etmesiyle pencereye koştuğunu özetleyen Kara, şahısların ellerinde bavullarla koşmaya başladığını görür görmez içtimai medyadan bilim almaya çalıştığını dile getirdi.

"İlk özellikle ne işe yaradığını anlamadım, 'Bunları görüntü mi ediyorum?' niteleyerek düşündüm. Sosyal medyada görür görmez yaşadıklarımın esas bulunduğunu anladım." diyen Kara, savaşın başladığını görür görmez aceleci müşterek kararla Türkiye'ye akilane yola çıktıklarını anlattı.

"Bu bebek bizlere kısmet getirdi"

Zorlu müşterek yolculuğun peşi sıra eşinin Aydın'daki akrabalarının yanına vardıklarında şen müşterek dem aldıklarını aktaran Kara, çocuğunu dünyaya getirdikten sonraları bahtiyar haberi duyurmak düşüncesince büyükannesini aradığında sığınakta bulunduğunu öğrendiğini anlatım etti.

Kara, şu şekilde konuştu:

"Bu bebek bizlere müşterek kısmet getirdi, gebe olmasaydım olasılık tığ Ukrayna'da sığınakta olacaktık. Şu anda o denli mutluyum ki. Sevdiklerimizin ve tanıdıklarımızın yardımıyla... Hepsine baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Türkiye'ye gelmiş olarak bizim ve çocuğumuz düşüncesince en akilane sonucu vermiş olduğumu anladım. Çocuğumu kucağıma alarak bu kararın akilane bulunduğunu biliyorum."

"Kimse hakeza olacağını kestirim etmiyordu"

Savaşın müşterek an önceki bitmesini ve ülkesine dönmeyi arzuladığını aktaran Kara, evden apar topar çıktıklarını, yanlarına hoppadak dü tişört ve dü pantolon alabildiklerini söyledi.

21. yüzyılda hakeza müşterek vakayla karşılaşabileceğini aklının ucundan fark geçirmediğini dile getiren Kara, şu şekilde bitmeme etti:

"İlk gündüz filhakika anlayamadım, 'Nasıl bu durumdayız?' niteleyerek anlamlandıramadım. Kimse hakeza olacağını kestirim etmiyordu. Konuştuğum insanoğlu marketlerde yiyeceğin azaldığını, eczanelerde ilaçların tükendiğini söylüyor. Bir an önceki bu savaşın sonlanmasını, şahısların emektar geçinme dönmesini istiyorum.

4 bomba atıldıktan sonraları Türkiye'ye geldik. Şu an fark müşterek bap hızlıca çarpsa irkiliyorum. İnsanlar müşterek haftadır bombalarla yaşıyor. Sinyal geliyor arazi dibine iniyorlar, çevir sesi geliyor alışılagelen yaşama dönüyorlar. Bir ahir sinyalin ne devir geleceği bilinmiyor. En kötüsü bunun ne denli süreceğini kimesne bilmiyor, bu da en iri maneviyat bozukluğu."

Uzun müşterek yolculuk

Oğuz Kara ise bombalamanın başladığı sabahleyin 6 yöresinde yola çıktıklarını, sınıra ulaşana denli iri ağırlık yaşadıklarını, derinlemesine taşıt kuyrukları dolayısıyla birtakım alanlarda 2 kilometrelik mesafeyi 75 dakikada alabildiklerini anlattı.

Moldova ve Romanya geçişlerinde hudut kapılarında da derinlemesine müddet beklediklerini, Moldova'da müşterek otelde, Bulgaristan'da ise tanıdıklarında konakladıklarını aktaran Kara, Türkiye sınırından geçtikten sonraları mücadelesi art bırakmanın rahatlığını yaşadıklarını aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler