USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Şarapnel parçasının sakat bıraktığı Suriyeli Muhammed, İstanbul'da cerrahi müdahale oldu

Suriye'deki iç harpte vücuduna şarapnel parçasının zedelenmek etmesi kararı özürlü küsurat 15 yaşındaki Muhammed, İstanbul'da omurgasından başarıyla sonuçlanan müşterek ameliyat geçirdi.

Şarapnel parçasının sakat bıraktığı Suriyeli Muhammed, İstanbul'da cerrahi müdahale oldu
28-12-2021 12:29
İstanbul

Suriye'deki iç muharebede vücuduna şarapnel parçasının zedelenmek etmesi kararı sakat küsurat ve sağlığına buluşmak düşüncesince meydana getirdiği dayanak çağrısının Anadolu Ajansı (AA) çeşidinden duyurulmasıyla Türkiye'de otama dibine tahsil edilen 15 yaşındaki Muhammed Şehabi'nin İstanbul'da omurgasından geçirdiği ameliyat, ağrılarının dinmesini sağladı.

Suriye'de omuriliği dokunca gören Muhammed, geçirdiği krizlerden sebep iktisap etmek düşüncesince otama olmayı bekliyorHikayesini AA'nın duyurduğu sakat Muhammed, Türkiye'de otama olacakHikayesini AA'nın duyurduğu sakat Muhammed tedavisi düşüncesince Samsun'a yola çıktıHikayesini AA'nın duyurduğu sakat Muhammed'in tedavisine Samsun'da başlandıSavaş mağduru Muhammed'in adım atması düşüncesince dü cerrahi müdahale olması gerekiyor

Şehabi, Suriye'nin kuzeyindeki Bab kaza merkezinde anası ve 3 kardeşiyle yaşarken, müşterek füze saldırısı kararında sakat kala daha 10 yaşındaydı.

Saldırıda vücuduna zedelenmek fail şarapnel parçasının omuriliğine ve sinirlerine dokunca vermesi hasebiyle değme devir alevli dert atakları nâkil Şehabi, ayrışık keyif kuruluşlarına başvurmasına karşın emektar sağlığına müşterek muhtelif kavuşamadı.

Muhammed Şehabi'nin ülkesinin kuzeyindeki hastanelerde otama edilme olanağı da bulunmuyordu. Tedavi düşüncesince Türkiye'ye hulul tutkusunun AA'nın bölgedeki kadrosu çeşidinden 10 Haziran'da gündeme getirilmesiyle Sağlık Bakanlığı devreye girdi.

Bunun hesabına Türkiye'ye mevrut Şehabi, Bakanlık ve Gaziantep Valiliği koordinesinde Romatem Sağlık Grubu'nun Samsun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde, uzmanlardan oluşan kurul eşliğinde hikmet otama sürecine başladı.

Şehabi, tahminî 4,5 ayda baştan yürüyebilmesi düşüncesince inkişaf kaydetti. Tamamen sağlığına ulaşması ve ağrılarının dinmesi düşüncesince Şehabi'nin murdarilik ve kaide ameliyatı olmasında değişmeyen kılındı. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı, 112 acele servis ambulansı ile Muhammed'i İstanbul'daki Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'ne irsal etti.

Muhammed Şehabi'nin buradaki posterior torakolomber kifoz-skolyoz ameliyatını, bellek ve asap cerrahi uzmanlarından Prof. Dr. Mehmet Volkan Aydın, Op. Dr. Deniz Şirinoğlu ve Op. Dr. Ahmed Yasin Yavuz gerçekleştirdi.

Yaklaşık 8 vakit devam eden operasyonunun peşi sıra ataklarında eksilme ve keyif yerinde düzelme gözlenen Şehabi'nin doğacak günlerde taburcu edilmesi ve Samsun Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde hikmet tedavisinin sürdürülmesi planlanıyor.

"Omurgası baş döndürücü dağılmıştı"

Prof. Dr. Mehmet Volkan Aydın, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Muhammed Şehabi'nin, hastanelerine geldiğinde, bel, eğin ve kıç ağrıları hasebiyle ağlama nöbetleri yaşadığını anlattı.

Şehabi'nin yaralanmasına tarz açan şarapnel parçasının hala omurgasında durduğunu aktaran Aydın, Suriye'de geçirdiği müşterek dü değimsiz ameliyat ve omurgasına takılıp çıkarılan vidalar hasebiyle Şehabi'de enfeksiyon geliştiğini dile getirdi.

Aydın, Şehabi'nin önceki aşamada tek cereyan belirtisi sıfır bacaklarında Samsun'da makbul hikmet otama ile müşterek hacim cereyan geliştiğini fakat bunun ağrılarına hal olamadığını belirtti.

İstanbul'daki cerrahi müdahale sürecine yer veren Aydın, "Çok dağılan müşterek omurgası vardı. Yana ve öne kaymıştı. Omurilik değme yerden sıkışıktı. Yaptığımız iş de omurgayı vidalarla düzeltmekti. Sırtın onuncu omurundan az hâlâ kalçasına denli vida ve çubuklarla belindeki o eğrilikleri, öne kaymaları düzelttik. Ameliyat sonrası müşterek dü devir ağrıları oldu. Son 1 hafta 10 gündür kendisi de ağrılarının yüzdelik 70-80'inin gittiğini söylüyor. Artık yüzü gülüyor. Bundan sonraları rastgele müşterek ameliyata gerekseme duymuyoruz. Kontrollerimiz de iyi. Yapacağımız nesne bundan böyle dip hikmet tedaviye başlamak." ifadelerini kullandı.

Daha ilkin Muhammed Şehabi'nin, omurgasından 3 el cerrahi müdahale edildiğini ve alışılagelen müşterek anatomiye ehil bulunmadığı düşüncesince operasyonun çetince geçtiğini kail Aydın, "Normal müşterek iskelet yoktu karşımızda. Omurga müşterek yerden dönmüş. Vida göndereceğimiz bölgeler ölçün iskelet dışındaydı. Çok dip skopi altında kusur müşterek yere vidalamamak düşüncesince az buçuk dip ve çetince geçti. Çığlık çığlığaydı, kıç ağrılarından uyuyamıyordu. Şu an tasasız oturabiliyor." niteleyerek konuştu.

Prof. Dr. Aydın, Şehabi'nin bacaklarındaki hareketin yürüyecek kurda olmadığını fakat canlı bulunduğu düşüncesince bu mevzuda ümitlerinin olduğunu laflarına ekledi.

En endamsız müddette yeni baştan yürümeyi imge ediyor

Muhammed Şehabi de 2016'da müşterek füze saldırısında kendini yerde bulduğunu ve gözlerini hastanede açtığını aktardı.

Yaralanmasının peşi sıra baş döndürücü çetince müşterek fasıl geçirdiğini, 6-7 ay denli tek hastaneye başvuramadığını tamlayan Şehabi, hâlâ sonraları müşterek keyif kuruluşunda geçirdiği ameliyatın değimsiz sonuçlandığını, omurgasına takılan vidaların kaynamadığını dile getirdi.

Şehabi, değimsiz güzeşte müşterek dü cerrahi müdahale hâlâ olduğunu, 4-5 sene daim biberli çektiğini ve kendisini ağız ağıza bıraktığını anlattı.

Ağrıları devir geçtikçe artıp dayanılmayacak bir duruma geldiğinde, vaziyetini özetleyen müşterek videoteyp çekip toplumsal medyada yayınladığını aktaran Şehabi, müşterek müddet sonraları videosuna Türk müşterek gazeteciden karşılık aldığını kaydetti. Şehabi, peşi sıra Sağlık Bakanlığının da devreye girmesiyle endamsız müddette Türkiye'ye geldiğini, baş döndürücü dobra müşterek istikbal sonrasında Samsun'da hikmet otama görmeye başladığını anlatım etti.

Fizik otama yardımıyla kendisini hâlâ dobra hissettiğini tamlayan Şehabi, "Ameliyattan ilkin daim ağrılarım oluyordu. Bacaklarımda hem dert hem çarpıcılık çarpıyormuş kabilinden hissediyordum. Sırtım da ağrıyordu. Oturamayacak durumdaydım. Uzun hikmet otama sonrası müşterek tık düzeldim lakin ağrılarım gene baş döndürücü fazlaydı. Samsun'daki hocalar cerrahi müdahale önerdiler ve beni İstanbul'a yolladılar. Ameliyattan sonraları kendimi baş döndürücü hâlâ dobra hissediyorum. Çok şükür, baş döndürücü kalburüstü müşterek cerrahi müdahale oldu." dedi.

Ameliyat sonrası en endamsız müddette Samsun'a dönmeyi imge ettiğini kail Şehabi, "Orada hikmet otama gördükten sonraları inşallah en endamsız müddette yeni baştan yürümeye başlayacağım." niteleyerek konuştu.

"Türkiye'ye gelmeseydim belli ağrıdan ölecektim"

Muhammed Şehabi, Türkiye'de otama olmaktan duyduğu memnuniyeti şu laflarla anlatım etti:

"Türkiye'ye gelmeseydim belli ağrıdan ölecektim. O denli alevli kurda ağrılarım vardı. Türkiye'ye geldikten sonraları baş döndürücü şükür baş döndürücü dobra müşterek halde beni karşıladılar. Hükümete teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı vakitte tamamı keyif ekiplerine, doktorlara, bacı arkadaşlara teşekkürname ediyorum. Bana baş döndürücü asistan oldular. Allah onlardan razı olsun."

İyileştikten ve ayağa kalktıktan sonraları gazeteci iktisap etmek istediğini dile getiren Şehabi, "Çünkü ego müşterek gazetecinin yardımıyla bu tedaviyi görebildim. İnşallah ego de gitgide gazeteci olursam bireylere ve benim kabilinden çirkin koşullarda yaşayanlara asistan olabileceğimi düşünüyorum. Türkiye'de Türkçe öğrenerek, müşterek okulda kıraat etmek istiyorum." biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler