USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Şanlıurfa'da ortak kol hoca köy okullarındaki öğrencileri teknolojiyle buluşturuyor

Şanlıurfa'da ortak ekip öğretmen, teknoloji minibüsüyle gittikleri ücra köylerde pedagoji bilimi gören öğrencilerin robotik kodlama ve bireşimli zekayla tanışmasına olanak sağlıyor.

Şanlıurfa'da ortak kol hoca köy okullarındaki öğrencileri teknolojiyle buluşturuyor
22-12-2021 14:44
Şanlıurfa

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü STEM ve Bilim Merkezi görevlileri, sayısal geleceğe kırsalda pedagoji bilimi gören öğrencilerin de hazırlanmasına olanak sunup punt eşitliği gelmek şartıyla ortak teknoloji minibüsü hazırladı.

Merkez görevlileri çeşidinden geliştirilen Göbeklitepe Kodlama Kiti, bireşimli zeka robotları, bilgisayar, 3D kalem, 3D yazıcı, pedagoji bilimi ve STEM kitleri, zoom enformasyon ve aktiflik araçlarıyla köy okuluna revan minibüs, öğrencileri sayısal dünyayla buluşturuyor.

Haftada dü el ayrımlı kaymakamlık ve köylerdeki öğrencilerle buluşan minibüsün uğramış bulunduğu okullarda öğrenciler şetaret havası yaşıyor.

Büyük ortak uyanıklık ve beğeniyle katılımın bulunduğu etkinliklerde köylerdeki öğrencilerin de teknoloji farkındalığı artırılıyor.

Merkez görevlileri, becerikli bulmuş bulunduğu öğrencilerle iletişime geçerek bilgelik ve teknoloji yarışmalarına da yönlendirilmesine de vasıtalık ediyor.

50 köye ulaşıldı

Merkez görevlilerinden Abdurrahim Sargın, AA muhabirine, öğrencilere teknoloji dayanmak düşüncesince Şanlıurfa Valiliği ile yürüttükleri ortaklaşa iş projesi kapsamında ortak teknoloji minibüsü hazırladıklarını söyledi.

Teknolojiye ulaşımı az buçuk hâlâ çetin bulunan köylerdeki öğrencileri hâlâ aşırı yeğleme ettiklerini vurgulayan Sargın, şu şekilde bitmeme etti:

"İş birlikçilerimizin yardımı ile akıntı fail ortak STEMBÜS aracımızla en ücra köylerimize denli teknolojiyi götürüyoruz. Amacımız teknolojik farkındalık oluşturmaktır. Teknoloji kari yazarlığını artırarak öğrencilerimize bu bölgede yardım arz geçirmek onlardan doğacak emek harcamaları ve onların yapacağı işleri doğrulamak istiyoruz. Ulusal ve arsıulusal yarışmalara katılmalarının önünü ayırmak istiyoruz. STEMBÜS aracımızla haftada minimum dü köye tedricen öğrencilerimizle baş başa olmaktadır öğrencilerimizle bu arada etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimize yaptığımız önemsiz oyuncakları da bağış ederek onların gönlünü alıyoruz. Şu anne denli 50 köye gittik bini ortak hayli öğrenciye kazanmış olduk. Ulaştığımız mektepli sayısını çabucak yıl sonuna denli bırakmak istiyoruz. Öğretmenlerimize de kılgılı ve devre içi eğitimlerle de bu teknoloji faaliyetlerini de aktarıyoruz. Okullara teknoloji çalışmalarını hâlâ ortak tomar bütünleşmiş geçirmek istiyoruz."

Şanlıurfa STEM Koordinatörü Halil İbrahim Çetin de icraat kapsamında Eğitimde Yapay Zeka Etkinlik Kitaplarını da okullara parasız gönderdiklerini söyledi.

Merkez kendisine Göbeklitepe kodlama kitini kendilerinin geliştirdiğini vurgulayan Çetin, macun yardımıyla beşinci sınıf seviyesinden darülfünun düzeyine denli gelişigüzel yaştan öğrencinin robotik kodlamayı aşırı hâlâ şen öğrenebilmelerine olanak sağladıklarını dile getirdi.

Öğretmen ve öğrencilerden teşekkür

Teknoloji minibüsünden faydalanan sarıklı ve öğrenciler de kendilerine maruz imkanlardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, özek görevlilerine teşekkürname etti.

Öğretmenlerden Hülya Bozkurt, teknoloji etkinliğinde öğrencilerinin aşırı eğlendiğini tabir ederek, "Bize bu olanakları sağlayanlara teşekkürname ediyoruz. Öğrencilerimiz aşırı eğlendi. Çocuklarımız eğlenilmiş bulunduğu düşüncesince ego de aşırı bahtiyar oldum." sanarak konuştu.

Öğrencilerden Seda Çelik, "Bugün aşırı iyi ortak çağ geçti. STEM okulumuza geldi. Zeka oyunları oynadık, tayyare yaptık. Farklı oyunlar oynadık. Çok bahtiyar oldum." dedi.

Öğrenci Baran Yıldız ise evvel kere robotlarla düzen oynadığını belirterek, aşırı beğendiğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler