USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Sanayinin dijital dönüşümü için 5G altyapılı mobil şebeke

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), Vodafone Business teşrikimesai ile MESS Teknoloji Merkezi (MEXT)’te 5G altyapısı ile etkin  Özelleştirilmiş Mobil Şebeke (MPN) kurulumunu tamamlayarak sahasının kullanımına açtığını duyurdu.

Sanayinin dijital dönüşümü için 5G altyapılı mobil şebeke
06-12-2021 15:25

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), imalat sanayisinin dijital dönüşümüne kılavuz kaptan iktisap etmek ve Türkiye’yi toptan rekabette pekitmek hedefiyle kurduğu MEXT’te müşterek öge elan imza attığını duyurdu.

MEXT'in Vodafone Business’ın uygulayım bilimi hal ortağı bulunan Ericsson çeşidinden geliştirilen MPN altyapısını ve çözümlerini kullanarak yaşama geçirdiği 5G Özelleştirilmiş Mobil Şebeke teknolojisini istihsal süresince kullanıma alarak; Türkiye’de bu teknolojiyi kullanan evvel kasılma bulunduğu bildirildi.

UÇTAN UCA ENTEGRE DİJİTAL ÜRETİM TESİSİ

MEXT çatısı altında Türk sanayisinin hizmetine verilen ve Türkiye’nin uçtan pöç bütünleşmiş evvel dijital istihsal tesisi bulunan Dijital Fabrika’da bu plan ile dünkü müşterek çevrim başladığı açıklandı.

Açıklamada, "Kurulumu tamamlanan 5G MPN ile garantilenmiş izole bant genişliği, az teehhür ve aceleci data akışıyla, üretimin dijital geleceği yerine ehemmiyetli müşterek hamle atılıyor. MESS, 5G MPN altyapısıyla, imalat sanayisinin geleceğe bugünden hazırlanmasına dayanak olmayı hedefliyor" ifadelerine toprak verildi.

4G'YE GÖRE 10 KAT DAHA HIZLI

Türkiye’de 5G Özelleştirilmiş Mobil Şebeke (MPN) teknolojisini kullanan evvel kasılma bulunan MEXT, bahis konusu teceddüt ile gayrı kâffesi uygulayım bilimi merkezlerinden ayrıştığını, 4G’ye gereğince 10 kata derece elan aceleci ve 10 kata derece elan az teehhür bulunan MPN bağlantısı, sınai firmaların açıkça bölgede küsurat bölgelerinde mümkün kamusal ağ ve Wi-Fi kesintisi sorunlarının önüne geçtiğini açıkladı.

KURUMİÇİ HABERLEŞME GÜVENLİĞİ ARTIYOR

Açıklamanın devamında, "Diğer taraftan başta maden yoğunluklu istihsal tesislerinde Wi-Fi haberleşmesi yeğleme edilmesi yerinde karşılaşılan elektromanyetik gürültüden etkilenilmesi rahatsızlığına de bariyer oluyor. Bu kapsamda, endüstri ve defans derece siber düzenlilik önlemlerinin eleştiri derecede ehemmiyetli bulunduğu sektörlerde, büyüklenme içi tanıtma güvenliğini de artırıyor" denildi.

YÜKSEK HIZ GEREKTİREN ÇALIŞMALARA ÖNCÜLÜK EDECEĞİZ

MEXT aracılığı ile Türk Sanayisinin dijital dönüşüm yolculuğunda gerekseme duyduğu kâffesi hizmetleri biricik bina altında sunduklarını tamlayan MESS Yönetim Kurulu Başkanı hür Burak Akkol, Türkiye’de 5G teknolojisi destekli evvel üretimevi bulunan MEXT’in, Türk sanayisinin hizmetine sunulduğunu vurguladı. hür Burak Akkol, “Vodafone Business ile geçtiğimiz yıl mühim iş birliğimizin evvel adımlarını atmış ve MEXT’te 5G imtihan sinyalini yaşama geçirmiştik. Kısa müşterek müddet evvela de 5G MPN kurulumunu tamamladık. Bu teknolojiyi uçtan pöç kullanan evvel ve biricik uygulayım bilimi merkezi olma ayrıcalığı taşıyoruz. Bu sayede, MEXT bünyesinde mevcut mobil robotların da 5G alt yapısındaki hızını deneyimleyeceğiz. Ayrıca 5G MPN ile, az teehhür ve faziletkâr gayret müstelzim çalışmalara önderlik edeceğiz. MESS ve Vodafone şekilde bire müşterek gaye doğrultusunda cereyan ediyor, sanayimizin dijitalleşmesi yolculuğunda ekonomimize bedel ilişik vizyonuyla ilerlemenin memnuniyetini yaşıyoruz” dedi.

AMACIMIZ DİJİTAL SIÇRAMAYI GÜÇ BİRLİĞİ İLE GERÇEKLEŞTİRMEK

Vodafone’un 5G teknolojilerinin geliştirilmesine toptan boyutta müşterek yardım verdiğini tamlayan Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy ise şunları anlatım etti:

“Vodafone olarak, evren çapında 5G teknolojisinin gelişiminde eleştiri gösteriş oynuyoruz. 5G, dijital servislerin ve Nesnelerin İnterneti’nin (IoT), çokbilmiş fabrikaları elan elastik ve elan doğurucu bir duruma getireceği Sanayi 4.0 uğrunda ehemmiyetli müşterek kilometre taşı olacak. Biz de 50'yi müşterek hayli ülkede 100 milyondan müşterek tomar nesneye avlu vererek dünyanın en iri IoT misyon sağlayıcısı konumunda mevcut Vodafone Grubu'ndan aldığımız güçle, birlik bu aşamada devreye giriyoruz. Uçtan pöç dijitalleşme sağlayıcı çözümlerimizle işletmelerimizin yanındayız. Amacımız Sanayi 4.0 devrimini muktedir kızarmak için ülkemizin gereksinim duyan dijital sıçramayı kuvvet donanması ile gerçekleştirebilmek. Bu kapsamda, vatanımızda Sanayi 4.0’ın büyüme göstermesine iri yardım sağlayacak bulunan MEXT Teknoloji Merkezi’ne Türkiye’nin evvel 5G Özelleştirilmiş Mobil Şebeke (MPN) kurulumunu gerçekleştiriyor olmaktan mevki duyuyoruz.”

DİJİTAL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI İLERİ SEVİYEYE TAŞINACAK

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın da iş donanmasına bağlı olarak:

“Türkiye’deki endüstrilerin, 5G ile dijital dönüşüm çalışmalarını elan gelecek seviyeye taşıyacak bu projede, Vodafone ve MESS ile teşrikimesai zarfında olmaktan alım çalım ve mevki duyuyoruz. Ericsson şekilde evren çapında 5G ve endüstrilerin dijital dönüşümü alanındaki deneyimimiz ve işletmeler için dünkü çocuk 5G çözümlerimizle, sektörlerin dijital dönüşümüne doğrultu ödeme misyonumuza iş ortaklarımızla baş başa bitmeme ediyoruz. Ericsson şekilde 5G ve bilgelik komünikasyon teknolojilerinin, üretimde dünkü müşterek yüzyıl başlatacağını ve işletmelerin dünkü iş modellerini geliştirerek, katı aşırı iş fırsatına ulaşmalarını sağlayacağını öngörüyoruz.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler