USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Sanayi şehri Bursa'da 34 senedir kalifiye iş gücü yetiştiriyorlar

Bursa'da Kemal Coşkunöz kabilinden kurulan Coşkunöz Eğitim Vakfı, iş dünyasının gerekseme duyduğu kalifiye insanoğlu gücünün yetiştirilmesine arkalamak üzere 1988'den beri 34 binden aşkın insana eğitim ve burs olanağı sağladı.

Sanayi şehri Bursa'da 34 senedir kalifiye iş gücü yetiştiriyorlar
23-06-2022 13:02
Bursa

Bursa'da sahasının gereksinim duyan kaliteli insanoğlu gücünün yetiştirilmesi hedefiyle Coşkunöz Holdingin kurucusu Mehmet Kemal Coşkunöz çeşidinden 34 sene evvel faaliyete geçirilen Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), manzume edindirme kurslarıyla istihdama yardım sağlıyor.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde yer meydan CEV, kaliteli ve aralık öge yetiştirilmesi dair sağlam icraat yapıyor. Uygulamalı eğitim programları ve içtimai planlar de yaşama nâkil vakıf, burs programıyla sağlamış olduğu eğitim desteğinin birlikte yenilikçi eğitim modelleriyle istihdama dayanak oluyor.

Vakıf, uyguladığı Eklemeli İmalat Diploma Programı'nın birlikte mesleksel belgelendirme, kaynakçılık, otomasyon, istihsal ve CNC, sade üretim, tabakalı üretim, acemi çocuk iş güvenliği eğitimleri veriyor.

CEV, kurulduğu 1988'den beri İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokoller doğrultusunda eğitimler düzenliyor. Bu kapsamda eğitimlere eklenmiş bulunan 21 bin 940 insanoğlu Milli Eğitim Bakanlığı musaddak doküman sahibi oldu, 8 bin 845 hoca işlev içi eğitim aldı. Ayrıca 484 mezuna, 954 insana mesleksel hisse senedi eğitimi verildi. 1906 kişi, 6 ülkeden paydaşlarıyla teşrikimesai karşıcı vakfın burs imkanlarından yararlandı, 223 şirketin personeline eğitim olanağı sağlandı.

Vakfın eğitim ve burs imkanlarından 34 yılda 34 bin 129 insanoğlu faydalandı.

Verilen eğitimin faydaya dönüşmesi hedefi

CEV Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu, AA muhabirine, 2000 senesinde ölüm fail vakfın kurucusu Mehmet Kemal Coşkunöz'ün esas mesleğinin uran muallimlik olduğunu, bundan çevre "Kemal Hoca" adına tanındığını söyledi.

Susuzlu, Coşkunöz'ün holdingi kurduktan sonraları "Bu ülkeye verebileceğim en ehemmiyetli yardım mesleksel eğitim ve istihdamdır." niteleyerek vakfı yaşama geçirdiğini belirtti.

Her güzeşte gündüz büyüyen eş eş olma hedefiyle mesleksel eğitim programlarını artırdıklarını tamlayan Susuzlu, "Vakıf, mesleksel eğitim ve istihdam dalında ülkenin gençlerini, akademisyenlerini ve uran öğretmenlerini eğiterek şimdi bembeyaz eş doğacak yaratmaya çalışıyor. Bu kapsamda günümüze denli 34 binden aşkın bireye dokunduk ve eğitim programlarımızı gündüz geçtikçe artırdık. Tüm bunların birlikte burslarımız ve sayısal dönüşümle yaşamımıza giren acemi programlarımız var." ifadelerini kullandı.

Susuzlu, Türkiye'de nice vakıf ve taharri memuru polis maşer kuruluşunun mesleksel eğitim düşüncesince icraat yaptığına yer vererek CEV adına şimdi münteşir eş hasiyet kurmayı hedeflediklerini dile getirdi.

İnsanların hayatında bu etkiyi elden eğitim ve bilgiyle değil, aldıkları eğitimin faydaya dönüşmesine sefer açarak sağlamaya çalıştıklarına yer veren Susuzlu, şu şekilde bitmeme etti:

"Bu faydayı en elleme gördüğümüz yer ise istihdam. Dolayısıyla eksiksiz programlarımızda istihdamı önceliklendiriyoruz. Kaç vakit eğitim verildiği ve ne değişen teknolojinin kullanıldığının birlikte programlarımızdan yetkilendirilmiş bulunan gençlerimizin ne kadarının istihdam edildiğine nazarıitibar ediyoruz. Burası eş eğitim vakfı fakat istihdam odaklı ve bireye acemi eş sahn vermek düşüncesince eksiksiz faaliyetleri planlayan eş eğitim vakfı. Bu açıdan da vakfımız ötekilerden farklılaşıyor."

Müfredatlar sahasının ve iş dünyasının ihtiyacına mucibince rastgele sene değişiyor

Bige Tınmazsoy Susuzlu, vakıfta birbirinden değişik eğitim programlarını bire eş anda gerçekleştirebildiklerine dikkati çekti.

Burs programları da uyguladıklarını bildiren Susuzlu, "Sanayinin ve iş dünyasının ihtiyacına odaklanarak rastgele sene eğitimlerimizin müfredatlarını değiştiriyoruz. Mutlaka rastgele eş öğretim programı dair bilirkişi eş ekibimiz bulunuyor. Komitemizle teknolojide, dünyada, iş dünyasındaki değişimlere odaklanarak acemi programlarımızı ortaya çıkarıyoruz. Dolayısıyla devim bilimi eş vakıfız. 34 senedir yaptığımız programlar da var, güzeşte sene başladığımız programlar da var. En dobra tarafı da rastgele sene eksiksiz içeriğin istihdam odaklı adına yeniden alçak rötuşlu edilmesi." sanarak konuştu.

Susuzlu, en esas programlarının Makine Teknolojisi Meslek Edindirme Programı bulunduğunu dile getirerek bunun 21 ay sürdüğünü ve eğitimin böylecene bariz liseye mukayyet kursiyerlerin sınavlarını tamamlayarak 4 salname manzume lisesi diploması aldığını belirtti.

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile eş yürüttükleri izlence kendince bilgelik verici Susuzlu, şunları söyledi:

"Makine, mekatronik ve kalıpçılık üzere bölümlerdeki öğrencilerimizin rastgele perşembe ve cuma namazı burada eğitim görmesini sağlıyoruz. Böylelikle öğrencilerimiz hem sanayiye ve iş yaşamına şimdi yaklaşan olmaktadır tıpkı zamanda aracısız iş ortamının süresince enerjik örnekleri görerek, eğitimdeyken öbür taraftan da yetişim olanağı yakalıyor başkaca darülfünun endüstri iş donanmasına de dobra eş sağlam sunuyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler