USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Saç dökülmesi kök hücre yöntemiyle engellenebilir

Son zamanlarda nice hastalığın tedavisinde değerli akıbet sağlayan kök hücrenin saç dökülmesine hakkında da emniyetli ortak yöntem bulunduğunu tamlayan Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir “Kulak ardı sıra tahsil edilen 3 nüsha saç köklerini içeren cilt parçası hususi ortak cihaz

Saç dökülmesi kök hücre yöntemiyle engellenebilir
02-10-2021 12:54

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Dermatoloji Bölümünden Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, saç dökülmesine huzur makbul en değerli yöntemlerden birisi bulunan kök hücre tedavisine bağlı ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Topaloğlu Demir, saç dökülmesinin altında yatan nedenlere bağlı “Saçlı ten ilkin iktisap etmek az daha vücutta kıl içeren rastgele indinde alanda ortaya çıkan kıl kaybı veya kıl olmaması hali saç dökülmesi şu demek oluyor ki alopesi adına tanımlanır. Günlük 50-150 pare saç dökülmesi alışılagelen adına ikrar edilir. Bu benzer gözyaşı ile mevsime mucibince ayrım gösterse de bunun üstündeki dökülmeler patolojiktir. Kalıtsal faktörler, hormon bozuklukları, ergenlik, gebelik, menopoz, tiroid ve anemi ilkin iktisap etmek az daha sistemik hastalıklar, geçirilmiş ameliyatlar, ateşin hastalıklar, ilaçlar, B12 ve D vitamini, folik asit, biyotin, çinko, demir, selenyum az daha mineral eksiklikleri, stres, hararetli düzen protein-kalori kısıtlaması meydana getirilen rejimler ve saçlı deride tanıdık ten rahatsızlıkları arızi veya temelli saç dökülmesine kere açabilir. Saç dökülmeleri büyükçe yayılmış insan saç dökülmesi ve sınırlandırılmış şu demek oluyor ki muhtemelen indinde semt ve endüstrisi markajcı saç dökülmesi iktisap etmek az daha dü anne grupta sınıflandırılabilir. Lokalize saç dökülmesinin en kesif sebeplerinden birisi ise androgenetik alopesi (erkek tipi) saç dökülmesidir” niteleyerek konuştu.

GENÇLEŞTİRMEDE DE UYGULANABİLİR

Birçok hastalığın tedavisinde makbul kök hücre tedavisinin saç dökülmesine huzur da kâr sağladığına dikkati çekici Doç. Dr. Topaloğlu Demir, şu biçimde bitmeme etti:

“Kök hücre tedavisi, hastanın hasarlanmış hücre veya dokularını doğrultmak yahut revize etmek düşüncesince kök hücreleri veya kök hücrelerden menşe meydan hücreleri kullanan indinde otama yöntemidir. Kök hücre uygulaması ile bireyin zat hücreleri, hususi indinde maşa yardımıyla işlemden geçirilerek nesiç yenilenmesinde kullanılır. Hastalara zat (otolog) hücrelerinin süspansiyonu enjekte edilir. Andogenetik alopesi ve gayrı saç kaybı problemleri ilkin iktisap etmek az daha yüz, menfez çevresi, boyun, açık giyim ve el alanında hücrelerin canlandırılması, gençleştirilmesi ve güçlendirilmesi ve izlerin giderilmesinde kullanılmaktadır.”

EN ÖNEMLİ AVANTAJI TEK SEANSLIK İŞLEM OLMASI

Doç. Dr. Topaloğlu Demir, saç dökülmesinde makbul kök hücre tedavisini şu biçimde açıkladı:

“Kulak peşi sıra tahsil edilen 3 adet, 3 mm çapındaki, saç köklerini içeren ten parçası hususi indinde maşa yardımıyla 50 mikrondan elan önemsiz parçacıklara ayrıştırılır. Bir çözelti biçimine dönüştürülerek, dökülmekte bulunan saçlı ten sahalarına enjekte edilir. En ehemmiyetli avantajları indinde tane seanslık yürütüm olması ve ayaktan meydana getirilen indinde otama yöntemi olması, sayrılarevi yatışı gerektirmemesidir. İşlem süresi kısaca indinde saattir. Uygulama ile ait sonuçların görülmesi 3-6 ay derece sürer. Bu işlemle beraberce güçsüz ve buğulanmış saç folikülleri uyarılarak güçlendirilir, edepli ve hasarlı saçlar iyileştirilir, katıksız saç uzaması desteklenir ve saç dökülmesi arama dibine alınır. Tedavinin aktiflik payı hastaya ve saçın özelliğine mucibince tahavvül göstermekle beraberce ilmî çalışmalarla kök hücre tedavisinin etkinliği gösterilmiştir. Tekrarlayan çalışmalar ve gayrı tedavilerle toplanmış edilmesi otama etkinliğini artırabilir.”

DÖKÜLMENİN ERKEN DÖNEMİNDE BAŞVURULABİLİR

Doç. Dr. Topaloğlu Demir mevzuya bağlı açıklamasında, “Erkek tipi saç dökülmesi adına aşina androgenetik alopesisi bulunan eş ve eş hastaların tedavisinde kullanılır. Kalıcı saç kayıpları ortaya çıkmadan, er çağda yapılmalıdır. Saç dökülmesinin geç evrelerinde, saç kökleri ağız ağıza bulunmayan reşit bulunan hastalarda kâr etmez. Kanser hastaları ve canlı enfeksiyonu bulunan hastalar dışında gereksinim duyan her insana uygulanabilir. İşlem sonrası yürütüm meydana getirilen alanın, 24 sayaç derece su ile dek ettirilmemesi ve ten parçası tahsil edilen alana hekiminizin önerisi doğrultusunda çıban pansumanı yapılması tam olacaktır” niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler