USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Prof. Dr. Kara: 'Omicron'da ilk verilere göre klinik tablo ağır değil

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüsün dünkü ortaya çıkan 'Omicron' varyantında mevrut ilk verilere göre, klinik tablonun aşırı ağır seyretmediğini söyledi. Kara, 'Benim gözlemim, bu değişke Türkiye’de arttırma birlikte kap

Prof. Dr. Kara: 'Omicron'da ilk verilere göre klinik tablo ağır değil
04-12-2021 12:22
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüsün toy ortaya çıkan 'Omicron' varyantında mevrut ilk verilere göre, klinik tablonun aşırı ağır seyretmediğini söyledi. Kara, "Benim gözlemim, bu modifikasyon Türkiye’de arttırma müşterek kapanmayı gerektirecek kabilinden görünmüyor'' dedi.

Prof. Dr. Ateş Kara, DHA'ya icra ettiği açıklamada, 'Omicron' varyantı ile ait Güney Afrika'dan ilk verilerin geldiğini söyleyerek, "Bu varyantın orada belirleme edilmesi ve açıklanması son teşrin ayının 24-25'inde oldu. Özellikle Güney Afrika'da son teşrin ayının aslında itibaren olay sayılarında müşterek artım var ve bu artıştan da 'Omicron' varyantı mesul kabilinden görünüyor. Eğer gidiş buysa bu şu ağıt taşıyabilir; 'Omicron varyantı az buçuk hâlâ emeksiz bulaşıyor, az buçuk hâlâ emeksiz yayılıyor' ifadesinin altını doldurabilir.

Diğer yandan da ilkin ergenlerde ve aşılı insanlarda 'Omicron' varyantının belirleme edilebildiğini görüyoruz ancak 'ne derece müddet evvel aşılama olanlar 'Omicron varyantı oluyorlar' ve ya 'Aşının ilkin himaye devrinde olanlar mı omicron varyantını alıyor' bunlar toy gıcır ortaya çıkıyor" diyerek konuştu.

'İLK VERİLERE GÖRE ŞİDDETLİ DEĞİL'

Prof. Dr. Kara, aşının etkinliğinin devir süresince azaldığını ve insanların gene çor düşüncesince kırılan bir duruma geldiğini bildiklerini dile getirerek, "Eğer bu proses arasında alınıyorsa o devir 'Omicron' varyantı bizi az buçuk hâlâ az korkutur yalnız aşının himaye devri arasında gelişiyorsa ve aceleci intişar ihtimali olursa o devir bunun yevmi hayatı ve esenlik hizmetlerini ne derece etkileyeceğine beslemek lazım. Güney Afrika'dan mevrut ilk veriler hastalığın aşırı alevli olmadığını, 'Omicron' varyantında kliniğin aşırı ağır seyretmediğini gösteriyor. Eğer gidiş buysa arttırma önlemler olabilir; yalnız şifahane yükü, hastanede yatan isim sayısı aşırı yükselmeyecekse hakeza müşterek arttırma önleme de lazım olmayacaktır. Benim gözlemim bu modifikasyon Türkiye’de arttırma müşterek kapanmayı gerektirecek kabilinden görünmüyor yalnız bu hem Avrupa’daki hem evren genelindeki gidişata ve bu varyantın ülkemize girip girmemesine ilişkin yerine değişecek. Girmeyeceğini anlatmak aşırı optimizm olabilmekte zira dünyada hareketliliğin aşırı müşterek tomar bulunduğunu biliyoruz. Bizim vatanımızda de belirleme edilme olasılığı var. O yönden de şu anda Sağlık Bakanlığı kabilinden lüzumlu taramalar derneşik yerine yapılıyor" dedi.

'AŞILARIN ETKİNLİĞİNİN AZALDIĞINI SÖYLEYEBİLİRİZ'

Prof. Dr. Kara, bulunan aşıların mutasyonlara gönül rahatlığı etkisine de değinerek, "Laboratuvar emek harcamaları bitmeme ediyor. Laboratuvar boyunca mevcud antikorların virüsü ne derece durdurduğu ve ya öldürdüğünü hâlâ şu anda araştırıyoruz. Yurt haricinde da araştırılıyor bizim vatanımızda de. O bakımdan aşırı veri gelmedi yalnız ön verilere baktığımızda aşıların etkinliğinin müşterek hacim azaldığını söyleyebiliriz. mRNA elden müşterek tane müşterek bölümü gaye almaktadır ve aşırı çelimli müşterek antikor oluşturmakta yalnız müşterek tane müşterek yeri gaye almaktadır doğrusu elden müşterek noktaya gönül rahatlığı gidiyor. İnaktif aşılarda ise çabucak müşterek tomar benek var yalnız en çelimli bulunduğu dönem gine mRNA’daki kısım. Etkilenen semt doğrudan yerine mRNA aşısının gaye almış bulunduğu noktalardan birisi. O bakımdan oradaki duygulanım az buçuk hâlâ fazla; inaktif aşılardaki duygulanım az buçuk hâlâ az mümkün yalnız bunu görmemiz, esas yaşamdaki ve laboratuvar ortamındaki verilerle ortaya koymamız lazım. Daha o yönde hâlâ bilgimiz birlik değil" diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler