USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Prof. Dr. Emin Erkan Korkmaz: Robot öğretmenler hayal değil

Eğitimde lakırtı robotları ve arttırılmış gerçeklikle öğrenmenin müşterek hayal olmadığını tamlayan Prof. Dr. Emin Erkan Korkmaz, “Artık gelişigüzel mektepli düşüncesince özelleşmiş, o öğrencinin eğilimlerini, güzel ve değimsiz bulunduğu mevzuları strateji edebilen

Prof. Dr. Emin Erkan Korkmaz: Robot öğretmenler hayal değil
02-11-2021 10:23

Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü akademisyen Prof. Dr. Emin Erkan Korkmaz, bileşimli zekânın öğrenime yansımasını değerlendirdi. Yapay zekâ araştırmalarında sonuç senelerde aceleci birlikte gelişim kaydedildiğini anımsatan Prof. Dr. Korkmaz, bileşimli zekâ formül ve teknolojileri kullanılarak mühendisliğin yanında tıp, eczacılık, mal üzere değişik bölgelerde enikonu güzel uygulamaların geliştirildiğini anımsattı. Bu uygulayım bilimi ve uygulamaların günce hayatın ehemmiyetli birlikte parçası biçimine dönüştüğünü tamlayan Prof. Dr. Korkmaz, bileşimli zekâ teknolojilerinin görgü bilimi bilimi dalında öneminin elan da artacağını vurguladı.

“İKİ ŞEKİLDE KULLANILABİLİR”

Yapay zekâ teknolojilerinin görgü bilimi bilimi dalında dü değişik biçimde kullanılabileceğini tabir fail Korkmaz, “Öncelikle bileşimli zekânın eğitimin kalitesinin arttırılması düşüncesince asistan birlikte eleman adına kullanılması olası. Şu anda fark kopya, aşırma üzere durumların belirlenmesi, sınavların notlandırılması üzere işlevleri namına getiren yazılımlar bulunan ve ayrıca öğrencilere öğrenme süreçlerinde art tebligat ve teklif sunan sistemler de bulunmakta” sanarak konuştu.

DOĞAL DİL İŞLEME KAPASİTELERİ ARTTI

Prof. Dr. Emin Erkan Korkmaz, bileşimli zekâ dalında en ehemmiyetli problemlerden birinin saf lisan el işi bulunduğunu tabir ederek, laflarını şu biçimde sürdürdü:

“Son senelerde yaşanmış olan gelişmeler doğrultusunda bilgisayarların saf dili derk ve istimal dair kapasiteleri enikonu arttı. Bu sebeple eğitimi aracısız gerçekleştirebilecek lakırtı robotlarının/yazılımların ortaya çıkması bundan sonra birlikte hayal değil. Bu değişen teknolojinin gelişme göstermesi ile bundan sonra herhangi birlikte mektepli düşüncesince özelleşmiş, o öğrencinin eğilimlerini, güzel ve yeteneksiz bulunduğu mevzuları strateji edebilen ve öğrencinin en velut biçimde öğrenmesini sağlayabilmek düşüncesince süreci optimize edebilen sistemlerin eğitimde kullanılması doğacak düşüncesince ehemmiyetli birlikte ihtimal adına karşımızda durmakta. Bu sistemlerin artması yerinde gine insanoğlu eğitimcilere ihtiyaç olacaktır. Ama ihtimal de bundan sonra bu eğitimcilerin görevi elan baş döndürücü müşavirlik ve koordinatörlük çerçevesinde gerçekleşecektir.”

YABANCI DİL ÖĞRENİMİNDE ARTTIRILMIŞ GERÇEKLİK

Sadece bileşimli zekâ teknolojilerinin değil, mevhum asıl yahut arttırılmış asıl üzere teknolojilerinin de görgü bilimi bilimi sürecine ehemmiyetli katkılarının olacağını öne devam eden Korkmaz, “Örneğin ecnebi lisan öğrenen birlikte öğrencinin bu teknolojiler yardımıyla mevhum birlikte ortamda değişik kişilerle değişik diyaloglara girmesi, mevhum birlikte restoranda aşındırmak siparişi vermesi ve ya mevhum birlikte alım satım sahnesinde arazi alması belkili olacaktır” sanarak konuştu.

MAKİNELERİ KULLANABİLEN MAKİNE

Prof. Dr. Emin Erkan Korkmaz, bileşimli zekânın işsizliğe hastalık olup olmayacağının da baş döndürücü nikbet edilen mevzular ortada bulunduğunu anımsatarak, bu mevzuda kesme birlikte yargıya varmanın baş döndürücü kuvvet bulunduğunu tabir etti.

İnsanlığın bu güne derece baş döndürücü değişik makine, maşa ve uygulayım bilimi ürettiğine ayraç fail Korkmaz, makineleşme ve fabrikalaşma üzere süreçlerin tarihte herhangi birlikte devir şahıslarda işlerinden olma korkusu yarattığını da vurguladı. “Ancak tarihî süreçte makineleşme ile dünkü iş alanları, dünkü sektörler ortaya çıkmak ve kişilerin değişik bölgelerde istihdam edilmesi belkili olmuştur” diyen Prof. Dr. Korkmaz, laflarını şu biçimde sürdürdü:

“Benzer birlikte biçimde bileşimli zekâ teknolojilerinin de değişik iş alanları yaratacağı yayılmış birlikte görüş. Ancak burada uyanıklık edilmesi müstelzim birlikte konu bulunmakta. Geçmişte imal edilen herhangi birlikte otomobil için, en azından o makineyi kullanacak ve ya tamirat edecek şahıslara ihtiyaç ortaya çıkmıştı. mesela telefon üretilince, telefon operatörlüğü üzere birlikte manzume ortaya çıkmak ve ya imal edilen otomobilleri kullanacak şoförlere ihtiyaç duyulmuştu. Yapay zekâyı ‘makineleri kullanabilen makine’ adına da tarif etmek mümkün. Bu tarihte evvela kat karşımıza çıkan birlikte olgu. Bu sebeple bileşimli zekâ sistemlerinin öbür makineleri kullanarak kısaca şoförlük, operatörlük, asayiş görevlisi ve benzeşim işleri mükemmel birlikte özişler ortamında gerçekleştirebilmesi, elan evvela karşılaşmadığımız ve kitlesel birlikte aylakçılık tekvin potansiyeline cemaat birlikte boyut olacak. Bu mevzuda elan birlikte tomar düşünmeye ve münakaşaya ihtiyaç bulunmakta.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler