USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Özel dedektifler kılıktan kılığa giriyor, akla gelmedik mevzuları araştırıyor

Türkiye'de tahminî 20 senedir görev sağlayan hususi dedektifler tanınmamak düşüncesince sakal uzatıp saç boyatıyor çocuk incelemesinden evlenilecek bireyin araştırılmasına kalıtçı tespitinden ayrılma evresindeki eşlerin kovuşturmasına sayımsız mevzunun izini sürüyor.

Özel dedektifler kılıktan kılığa giriyor, akla gelmedik mevzuları araştırıyor
15-03-2022 12:08
İstanbul

Türkiye'de de sonuç yıllarda rakamları küsurat dedektifler, ırk araştırması, mirasçıların tespiti, kuruluşların ticari konuları, dolandırıcılık, ailelerin çocuğunu evlendirmesi denli değişkin konuların araştırılmasını talip insanların müracaat adresi oluyor.

Başrollerini Cybill Shepherd ile Bruce Willis'in paylaşmış bulunduğu 80'lerin unutulmaz dizilerinden "Mavi Ay" (Moonlighting) ile talebin epey arttığı hususi dedektiflik büroları, Türkiye'de 20 senedir çalışkanlık gösteriyor.

Özel Dedektifler Derneği Başkanı İsmail Yetimoğlu, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, vatandaşların gelişigüzel çeşitli problemine kurumsal şekilde eritme arandıklarını söyledi.

Dedektiflik kanununun çıkması düşüncesince icraat yaptıklarını tamlayan Yetimoğlu, fakat hususi dedektifliği zecrî rastgele ortak kanunun da bulunmadığını, arsıulusal dizge standartları ve töre bilimi kuralları çerçevesinde hususiyet ile fasile yapısına akıllıca şekilde cemiyet çatısı altında dedektifliği sürdürdüklerini anlattı.

Yetimoğlu, dedektifliğin kamuoyunda eş takibi, şahısların olumsuzluklarını araştıran, onları strateji fail ortak dizge denli görünse de esasta hakeza olmadığını belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Biz henüz aşırı Türk toplumunu da dikkate alarak evli ortak çiftin avrat ya da koca ayırt etmiyor, eşinin onu aldatmasıyla ilişik bazı veriler belirleme ediyoruz. Şüpheye mebni bu cins icraat yapıldığı devir fasile içi hadiseler oluşması hasebiyle ortak metrukiyet davası oluşmadan, yargıya geçiş etmemiş ortak hikâye noktasında katiyen fariza almıyoruz. Boşanma davası oluşuk insanoğlu ortak biçimde yargıda bundan sonra beraberce yaşayamaz duruma gelmişlerse o devir kıygın bulunan tarafın müracaatı onun vaziyetini değerlendirip umuma açıkça yerlerdeki eritme ve hareketleri dikkate alınarak ortak düzentileme yapılabiliyor."

"Soy araştırması yapıyoruz"

Yetimoğlu, başkaca kuruluşların CEO'larının ya da ortaklarının araştırılması mevzularını da incelediklerini, sonuç senelerde henüz aşırı ırk araştırması denilen "soy bilimciliği" yönünde da çalıştıklarını anlattı.

Türk yurttaşı olup Avrupa ülkelerine barhana fail gayrimüslimlerin etiket ve fasile bilgilerinin tespitiyle ilişik işler de geldiğini dile getiren Yetimoğlu, şunları belirtti:

"Ayrıca mirasçıların bulunması, ilkin Avrupa'daki bankalarda akışmaz mütebaki hesapların varislerin araştırılması denli mevzulara da bakıyoruz. Bu özellik gelişigüzel ay ortak ya da dü kat bizlere geliyor. Bize hakeza 'Sevgilimden, nişanlımdan, kız arkadaşımdan ya da koca arkadaşımdan şüpheleniyorum.' denli başvurular da aşırı oluyor. Biz onlara, 'Daha yolun başındayken şüpheleniyorsunuz, lütfen o yola bitmeme etmeyin.' diyoruz. Ebeveynler, çocuklarının evlilikleriyle ilişik bazı bilgiye gerekseme duyuyorlarsa onunla ilişik yardımda da bulunuyoruz."

"İşlere layıkıyla hususi giysiler yeğleme ediyoruz"

Bugüne denli nice mevzuyu açıklığa kavuşturduklarını anlatım fail Yetimoğlu, ilkin DOĞRU sürede dünya dışındaki ortak vatandaşın dolandırılması vakasını çözdüklerini, soyadları ayrımsız bulunduğu düşüncesince ölen bireyin bankadaki parasının namına devredileceğini söyleyen, 1 milyon dolar değerindeki ayyarlık vakasının faillerini belirleme ettiklerini anlattı.

İsmail Yetimoğlu, gine Bitcoin denli mevhum paralarla ilişik başvuruları da çözdüklerini belirterek, "Birçok vakası cımbızla ortaya çıkarıyoruz. Türkiye'de şahısların dedektiflere talebi enine boyuna fazla. Vatandaşın arıları kaybolduğu devir caba hususi dedektifi arayabiliyor. Artık toplumda insanoğlu hususi dedektiften faydalanmanın ortak yarar bulunduğunu biliyor." ifadelerini kullandı.

Çalışmalarda adına layıkıyla ön araştırı yaptıklarını, işlere layıkıyla hususi giysiler yeğleme ettiklerini tamlayan Yetimoğlu, "Yani saçımı boyatabiliyor, bıyık bırakabiliyor, kapela kullanabiliyor ya da sakal takabiliyorum. Yani hakeza alışılagelen görünümün haricinde boşluk aralık ayrı ayrı kılıklarda olduğum dönemler vardır. Dedektiflik ücretleri enine boyuna yüksek. Yani kılıç geçmiş ortak işin kestirmece maliyetini belirliyoruz. Yani o işin oluşabilme konkre duruma dönüşebilmesi düşüncesince kestirmece maliyeti gelişigüzel her neyse onun üstünde ortak eder belirleyip müşteriyle meydana getirilen sözleşmede bunu belirtiyoruz." sanarak konuştu.

"Piyasada aşırı sayıda gerçek olmayan dedektif var"

Özel Dedektifler Derneği Başkanı İsmail Yetimoğlu, dedektif olunması düşüncesince terbiye katılması icap ettiğinin altını çizerek, bu mesleği meydana getirecek insanların dedektifliğe akıllıca olması icap ettiğini kaydetti.

Dedektiflik meydana getirecek bireyin meraklı, araştırmacı, çözümlemeli fikre cemaat olması icap ettiğini vurgulayan Yetimoğlu, "Bu insanları bulunca kalburüstü olabilecek bölgelerde yetiştiriyoruz. Herkesi kabiliyetine layıkıyla belirliyor, ona layıkıyla iş veriyoruz." dedi.

Piyasada aşırı sayıda gerçek olmayan dedektif bulunduğunu tamlayan Yetimoğlu, "İnternette aşırı sayıda dedektif ilanı var. Burada hoppadak problemi bulunan yurttaşı avlıyor. Özellikle dünya haricinde yaşayanları aşırı kandırıyorlar. Bizim toplumumuzda da maatteessüf dolandırılmaya şev aşırı ortak tomar insan var. Dernek başkanı olduğum düşüncesince aşırı ortak tomar yakınma geliyor. Şikayetlere emin olun şok ediyorum. Sahte dedektifler gelişigüzel işi yapar, 'Abi gökteki kocaoğlan caba indiririm, sen kâfi ki şu denli dünyalık ver, o denli yok ise yarısını da ver.' niteleyerek kullanmakta olanları kandırıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler