USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Oyun dünyasının kurallarını baştan yazan 5 teknolojik gelişme

Türkiye'nin teknoloji markalarından Casper'ın çelim ve başarım bilgisayarı Excalibur devir süresince aldatmaca dünyasının kurallarını baştan yazan teknolojik gelişimleri ve geleceğe değgin ipuçları paylaştı.

Oyun dünyasının kurallarını baştan yazan 5 teknolojik gelişme
28-12-2021 14:38

Teknoloji yaşamın dört dörtlük merkezinde ve tamamı alışkanlıklarımız, hobilerimiz, ağız ağıza teknolojik gelişmelere layıkıyla şekilleniyor. Teknolojik gelişimleri yakından strateji fail gaming dünyası düşüncesince de Casper'ın kuvvet ve başarım bilgisayarı Excalibur fon gücünün ötesinde ortak aksiyon kaydeden dubara endüstrisinde devir süresince yaşanmış bulunan teknolojik gelişimleri sıraladı.

3D grafiklerle şimdi realist ortak sanallık

Eski devir içi oyunlar, dimdik tabanlı teknoloji ile dü boyutlu grafiklere dayalıydı. Artık 3D grafiklerin ve hususi efektlerin buluşuyla ve dubara bilgisayarlarının gelişmesiyle oyunlar şimdi da realist ortak bir vaziyete geldi. 3D çizge teknolojisi realist dokular oluşturmak, fiziki nitelikleri düşünmek ve nesneler ortada dubara içi etkileşim iletmek düşüncesince dünkü vesait ortaya çıkardı. İyi mutasavver realist ayrıntılara ehil hususi efektli oyunlardan şimdi baş döndürücü sağlık düzlük gamerlerin ise devir içi dubara yaşamına çıkarlarını kaptırmaktan ayrıksı seçeneği kalmadı.

AR ve VR teknolojileriyle oyunun tadı doruklarda

Oyun dünyasını yerinden sarsan en ehemmiyetli gelişmelerden AR ve VR teknolojileri oyuncuların değme zamankinden şimdi sevinçli devir geçirmesini sağladı. AR ve VR teknolojileri, oyuncuların mevhum dubara dünyasıyla şimdi ortak tomar bütünleşmiş olabilmesini muhtemel kıldı ve fiziki sınırları ortadan kaldırarak dubara keyfini en fevk seviyeye taşıdı.

İnternetin gelişmesiyle bundan sonra oyunlar içtimai ortak etkinlik

Dört duvarlı ortak odanın süresince tek başına dubara dingildemek bundan sonra eskide kaldı. İnternetin gelişmesi, gamer arkadaşların devir içi dünyada ortak araya gelmesini sağladı. Daha aceleci ve şimdi çelimli ortak altyapıya ehil mütekâmil genel ağ teknolojileri, kadro biçiminde oynanacak oyunları mevhum ortak aktiflik durumuna getirdi.

Güçlü laptoplarla kalan dubara oynama alışkanlığı

Mobilleşme ve aktör laptopları, dubara dünyasını bugün bulunduğu yere getirmiştir denilebilir. Son senelerde gelişen çelimli işlemciler, görüntülük ve çizge kartları, erdemli ambarlama alanları ve soğutma sistemleri ile aktör laptopları birer başarım anıtı durumuna gelirken, amelî olunan değme yerde ve değme dakika dubara oynanmasına imkân sağlamasıyla oyunseverlerin sınırlarını ortadan kaldırmasına da araştırma görevlisi oldu.

Oyun oynama deneyimini fizikselleştiren teknolojiler

Yüz ve ahenk tanıma, akıntı kontrolleri, erdemli çözünürlüğünde bulunan ekranlar, giyilebilir konsollar ve şimdi fazlası. Bu teknolojilerin tek ortak maksadı var; dubara oynama deneyimini şimdi realist hissettirebilmek ve bu mevzuda kalburüstü da oldular. Oyunseverler tamamı bu teknolojik imkanlarla dubara oynadıklarında güya oyunun içerisindeki karaktermiş üzere hissediyor ve bu da mevhum dünyanın fizikselleşmesini, şimdi da benimsenmesini sağlıyor.

Gamerlerin dört gözle beklediği sonuç teknoloji: Hipergerçeklik

Hipergerçeklik, gerçeğe benzeyen ortak dubara deneyimi iletmek düşüncesince mevhum gerçekliği ve fiziki gerçekliği ortak araya getiriyor. VR ve AR teknolojilerinin buluşması ve ortak fevk seviyesi yerine düşünülebilecek hipergerçeklik sebebiyle oyuncular, kimi mevhum nesnelere ulaşabilecek ve ayrıca onlara fiziki ortak biçimde dokunuyormuş üzere hissedebilecek. Bu teknoloji adım adım dubara yaşamına antre hazırlamaya ve oyunculara nazirsiz ve üreteç ortak dubara deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Oyunseverler ise gerçeklikle sanallığı şimdi ilk on paralık bulunmadığı derece iç içe geçirecek bulunan hipergerçeklik teknolojisini dört gözle bekliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 205

The include file 'json/puan_46360_1_2.html' was not found.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler