USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Otizmli Muhammet ve ailesi hususi eğitimle 'iyileşme' luğu yaşıyor

Konya'da yaşayan, 2,5 yaşlarında konulmuş olan otizm teşhisi sonrası 3 senedir hususi pedagoji bilimi düzlük 6 yaşındaki Muhammet Emin Dağdeviren ve ailesi "iyileşme" luğu yaşıyor.

Otizmli Muhammet ve ailesi hususi eğitimle 'iyileşme' luğu yaşıyor
20-11-2021 14:49
Konya

Ailesi, 2,5 yaşlarında otizm tanısı konulmuş olan Muhammet Emin Dağdeviren'i Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfına (SOBE) getirdi.

SOBE'ye ulaştığında kendini anlatım ika becerisi sıfır ve ayrışık tutum bozuklukları yayınlayan Muhammet Emin, burada 3 sene ayrışık eğitimler aldı.

Eğitimler ve hususi nazarıitibar kararı otizm belirtileri ortadan koruyucu önemsiz Muhammet ve ailesi, SOBE'den izinli olmanın sevincini yaşadı.

Özlem Dağdeviren, AA muhabirine, oğlunun rahatsızlığını, tesadüfen, keyif ocağındaki müşterek hemşirenin dikkati kararı öğrendiklerini söyledi.

O çevrim otizmden haberli bile olmadığını dile getiren ana Dağdeviren, "Birkaç inceleme sonrası oğluma otizm teşhisi konuldu. O hatıra anlatamam, o hatıra anlatacak tek lügat bulamıyorum. Bir de oğlumun resmini çekip otizm olduğuna müteallik o tutanağı elime vermeleri elhak benim bittiğim andı. Otizm teşhisi konulduğunda aşırı ağladım. Oğlum uyurken başucunda aşırı ağladım, aşırı yaş döktüm. Sonra Allah razı olsun müşterek dostum vesilesiyle SOBE Vakfını öğrendik." sanarak konuştu.

Oğluyla delik teması ihdas etmek en iri mutluluğu oldu

SOBE'nin otizmli çocuklarla uygun ilgilenen müşterek alım bulunduğunu ve oğlunun burada terbiye görmüş olduğu 3 yılda topluma nehiy hesabına aşırı bilinçlilik öğrendiğini özetleyen Dağdeviren laflarını şu şekilde sürdürdü:

"SOBE'ye başlamadan evvela çocuğum hareketli ortama tek girmiyordu. Parkta kaydırmaya çabalıyordum, gidiyordu. Ben ardı esna daima koşturuyordum. Göz teması yoktu, ismi söylenince dönerek bakmıyordu. SOBE'ye başladık, baktım gözle görülmektedir tadilat mevcut çocuğumda. Artık anlatmaya, dostlarıyla oynamaya, parka götürünce kaçmamaya, benimle oturup lakırtı etmeye başladı. Ben bunları gördükçe müşterek ana şekilde aşırı bahtiyar oldum. Bu sevincimi de elhak öğretmenleriyle daima paylaştım. 7/24 öğretmenleri arayabiliyordum. SOBE bizlere aşırı bilinçlilik kattı. Emeği sabık her insana aşırı teşekkürname ediyorum. Bugüne geldik, bugün oğlumun mezuniyeti var. Çok mutluyum, aşırı şükür tutanağı kalktı ve bundan sonraları tek korkum yok."

Muhammet Emin'in terbiye sürecinde kendisini en bahtiyar fail şeyin, çocuğunun kendisiyle delik teması kurarak hitabı bulunduğunu kail Dağdeviren, "Benimle gözümün içerisine gereğince hitabı beni o derece bahtiyar etti ki. Belki bir aşırı insanoğlu düşüncesince bu sade müşterek durumdur fakat benim düşüncesince aşırı önemliydi. Gözümün içerisine gereğince 'Anne ego acıktım. Bir bilinçlilik verebilir misin?' diyince müşterek afalladım, müşterek şaşırdım, aşırı bahtiyar oldum. Şu an caba 'Anne bana bakar mısın?' diyince bu beni aşırı bahtiyar ediyor. Göz hücre bakmak... İyi ki SOBE var. Allah bin kez razı olsun. Bugün oğlumun mezuniyetini yaptık. Rabb'im inşallah buradaki etraflı ufaklıklara bunu yaşatsın. Bu dobra anı, haset onlar da yaşasın." ifadesini kullandı.

Hüseyin Dağdeviren de önemsiz yaşta almış olduğu eğitimle evladının otizm belirtilerinin ortadan kalktığını anlatarak şu şekilde konuştu:

"Oğlumuz burada terbiye görmeye henüz evvela başladığı devir tığ buradan ürün alacağımızı düşündük. Çünkü buraya başladığı devir otizmin belirtileri ortadan kalkmaya başladı. evladımız delik teması kurmaya, konuşmaya başladı. Buradaki öğretmenlerimizin ilgisinden kaynaklandı bu. Gerçekten dobra davrandılar çocuğumuza. Allah razı olsun, böylece çocuğumuzun iyilik devri SOBE'de başladı, sonraları inkişaf kaydetti. Nihayetinde otizm tutanağı kalktı ve buradan, SOBE'den izinli oldu. Emeği sabık herkesten Allah razı olsun."

"Konya otizm toprak kayması almaya başladı"

SOBE Vakfı Eğitim Direktörü Alperen Sağdıç ise vakıf şekilde amaçlarının otizmli evlatları topluma vermek bulunduğunu söyledi.

Muhammet Emin'in SOBE'ye, ilkin anlatım becerilerinde sınırlılık ve kimi sorunlu davranışlarla başladığını tamlayan Sağdıç, "3 senenin nihayetinde almış olduğu terbiye sonucunda bugün Muhammet Emin'i 8. mezunumuz şekilde izinli etmekten alım çalım duyuyoruz, aşırı mutluyuz. Amacımız izinli sayımızı artırmak, henüz aşırı otizmli bireye işlev vermek." dedi.

SOBE'nin şu anda kestirmece 200 bireyin terbiye kabul etmek düşüncesince esna beklediği müşterek ehemmiyetli müşterek vakıf olduğuna yer veren Sağdıç laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Bu manada Konya ili de esasta otizm toprak kayması düzlük müşterek şehre dönüşmeye başladı SOBE Vakfıyla. Daha aşırı insana, henüz aşırı otizmli fert ve ailesine işlev verebilmek düşüncesince faaliyetlerimizi artırmaya çalışıyoruz, eğitmen yetiştiriyor, ayrımlı illerde otizme müteveccih işlev sağlayan kurumlara müşavirlik yapıyoruz. Bu kurumlara ilmî dayanaklı uygulamaları anlatıyor öğretmenlerini yetiştiriyoruz. Bu elleme eğitimi ayrımlı devletlere de ihraç etmeye başladık. Azerbaycan'la müşterek çalışmamız var. Bu manada aşırı muyluyuz."

Eğitmen Melis Hamurcu ise 2 senedir Muhammet Emin ile ayrışık icraat yaptıklarını belirterek, "Biz Muhammet Emin'i tanıdıkça ferdî terbiye planı hazırladık. Programları belirleyip sene süresince onlara çalıştık. Tabii nice bilinçlilik çalıştık; bağlaşım gibi, ilkin kendini anlatım edebilmesi düşüncesince lakırtı gibi. Muhammet Emin'in matematiğe merakı vardı, onun üzerinde de aşırı çalıştık. Şimdi kaydetme yapabiliyoruz, sürüm yapabiliyoruz. Çok henüz aceleci ilerlemeye başladık. Sonra Muhammet Emin herhangi müşterek beceriyi özgür hazırlamaya başladı ve bu dobra güne mevrut olduk. Onu izinli ettik. Bu tarifi sıfır müşterek duygu. Umarım herhangi müşterek hoca bunu yaşar." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler