USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Ormanya'da iklim değişikliği farkındalığı düşüncesince "Sincap Koşuları Doğa Şenliği"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, iklim değişikliği dair farkındalık tekvin etmek neredeyse Avrupa'nın en iri katıksız hayat parkı Ormanya'da "Sincap Koşuları Doğa Şenliği" düzenlendi.

Ormanya'da iklim değişikliği farkındalığı düşüncesince
13-11-2022 13:08
Kocaeli

"Koş, Eğlen, Koru" sloganıyla meydana gelen aktiflik kapsamında Ormanya'da ıhlamur (350 metre), kayınbirader (600 metre), karagürgen (1,5 kilometre) ve meşe (10 kilometre) isminde dayanıklı parkurlar hazırlandı.

4-6 yaş, 6-10 yaş, 10-15 yaş, 15-18 gözyaşı ve 18 gözyaşı üstü kategorilerinde meydana gelen yarışlara, 12 ilin birlikte Fransa ve Avusturya'dan 1000 isim katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak'ın başlama vermesiyle süregelen koşularda mülevven sahneler oluştu.

Şenlikte kollar da unutulmadı. Alana kurulan atölyelerde orman sanat, ten kolye yapımı, değin yuvası yapımı, parakord bilezik yapımı, meşe palamudu ekimi, atıksız piknik ve tabiat ananın şefleri kabil etkinliklere dahil olan çocuklar, kuş, kurt ve vejetasyon gözlemi kabil aktiviteleri de deneyimledi.

Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Doğal Yaşam Alanları Şube Müdürü Ömer Bahadır Özyılmaz, AA muhabirine, Avrupa'nın en iri katıksız hayat parkında "sincap koşuları"nın ilkini gerçekleştirdiklerini belirterek, amaçlarının "ormanda birinci sınıf zaman ne geçirilir, koşulur, kuş, nebat gözlemi ne yapılmaktadır ve ya gayrı etkinlikler ne yapılır?" mesajı özgülemek bulunduğunu aktardı.

Bu sene iklim değişikliğine özen döşemek düşüncesince koşulduğunu aktaran Özyılmaz, gündüz boyu bölgede atölyeler düzenleyerek ziyaretçilere ayrımlı deneyimler yaşatmayı hedeflediklerini kaydetti.

Özyılmaz, "Şenliği güzün ağaçların, çiçeklerin yapraklarının kızıllaştığı çağa bedel getirdik. Müthiş atmosferde, dayanıklı yer şartlarında sergüzeşt mahmul parkurlar hazırladık. Bu sene 1000 pırtı alabildik. 12 ayrımlı şehirden, Fransa'dan, Avusturya'dan katılımcılar da bölgede bulunuyor." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler