USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Okullarda Kovid-19'a karşı nano 405 ışıklı önlem

Türkiye'de beniz yüze terbiye Kovid-19 tedbirleri kapsamında bitmeme ederken, birtakım okullar önlem yelpazesini degaje epilepsi nano 405 ışık teknolojisinden yararlanmaya başladı. Veliler, havada asık artan ve yüzeye yapışan virüsleri bulunmayan ika ayrıcalığı bulunan teknolojid

Okullarda Kovid-19'a karşı nano 405 ışıklı önlem
26-10-2021 14:08

Türkiye'de topu topu kademelerde terbiye düzlük öğrenciler düşüncesince beniz yüze terbiye Covid-19 tedbirleri kapsamında başlatılırken, birtakımı okullar peçe kullanımı, hıfzıssıhha ve havalandırmanın yanı esna ek tedbirler aldı. İzmir'de önlem yelpazesini enli markajcı nezdinde hususi okul, nano 405 ışık teknolojisinden yararlanmaya başladı. Güney Kore ilkin iktisap etmek az daha nice ülkenin okullarında geçer not teknolojinin, havada somurtkan küsurat ve yüzeye yapışan virüsleri namevcut ika ayrıcalığı taşımış bulunduğu kaydedildi.

405 Nanometre'yi Türkiye'ye getiren şirket yetkilisi Doğan Demiray, "Bu verim şişko sahaların tamamında okullarda, hastanelerde, AVM'lerde bundan hakeza yaşamın yevmi nezdinde parçası olacak. Özellikle okulların acıması ve havaların soğumasıyla baş başa baştan bağlı bölgelerde bulunmaya başladık. Covid-19 hassaten velileri rahatsız ediyor. Bu toy uygulayım bilimi sebebiyle velilerin gönlü şen nezdinde biçimde korkusuzca çocuklarını gönderebileceği okullar, ortamlar yaratmış oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Hande NAYMAN / Ersan ERDOĞAN - İZMİR, (DHA) -

405 nanometre teknolojisi ile vatandaşın şişko bölgelerde güvende bulunduğunu dile getiren Demiray, "Bu uygulayım bilimi ABD ve Güney Kore'den sonraları Türkiye'de de kullanılmaya başlamış bulunan toy nezdinde uygulayım bilimi oldu. Günümüz şartlarında hassaten bakteri ve virüsler enine boyuna hayatımızı etkilemekte. Yeni uygulayım bilimi ile toy nezdinde son zamanların başlangıcını yapmış oluyoruz. Bu teknoloji, arsıulusal testlere yayıncı tutulmuş, elektronik sertifikalardan en yukarı dozaj puanlarla çıkmıştır. 405 nanometre, biricik nezdinde ışıkla 24 metrekarelik piyasası 7/24 dezenfekte edebilmektedir. Ortamı hem havada bununla müşterek döşeme üstünde daima namına korumaktadır" dedi. Teknolojinin derinliğine nezdinde tasarruf ömrünün olduğundan uydurma fail Demiray, "Bu verim açıldığı andan itibaren ilkin sıhhatsiz sayaç bünyesinde arı sili nezdinde ortamda bulunmaya başlıyoruz. Ürün açıkça kalmış bulunduğu sürece bakteri ve virüsleri daima baskılamaktadır. Ürün 7 gündüz 24 sayaç kullanımda 6 sene doğrusu 50 bin sayaç süresince ömrünü sürdürmektedir. Yarı zamanlı uygulandığında ise ömrü 12 yıla genişliğinde bitmeme etmektedir. Yalnızca Covid-19 düşüncesince değil, topu topu virüs ve bakterilere karşı esirgeme sağlamaktadır" açıklamasında bulundu.

'VİRÜS HARİÇ HİÇBİR CANLIYA ZARAR VERMİYOR'

Zararlı mikroorganizmaları öldürücü ışık sistemi kendince Celal Bayar Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinem Akçalı da etraflıca bilgelik verdi. Akçalı, kişilere dokunca vermeden bakteri ve virüsleri öldürücü ışıklandırma sisteminin dezenfeksiyona getirmiş bulunduğu yeniliklere dikkati çekti. Yansıma ayrıcalığı bulunan 405 nanometre dalavere boyundaki ışığın insanoğlu üstünde rastgele nezdinde dokuncalı tesiri bulunmadığını tamlayan Akçalı, "Bu ışık, topu topu mekanlarda 7/24 okunabilen namına dezenfeksiyon sağlayabiliyor. Işık, kaynağından çıktıktan sonraları çarptığı yüzeylerden yansıyıp odanın değme namına dağılarak tesirini gösteriyor. 405 nanometre ışık mor ötesi değildir. İnsanlara dokunca vermeden bakterileri ve virüsleri cani tesiri bulunmaktadır. UV ışıktan aşırı henüz farklı. UV ışık, hem DNA'ya bununla müşterek RNA'ya dokunca vererek mikroorganizmaları hasara uğratıyor. Oysaki 405 nanometre görünür ışık, bakterilerin zarfında mevcut porfirin ismi maruz molekülleri uyararak bakteri hücreleri zarfında başıboş özdek oluşumunu tetikliyor ve bu moleküller de bakterilerin ölümüne hastalık oluyor" dedi.

'OKULUMUZDA VAKA GÖRÜLMÜYOR'

405 nanometre teknolojisini uygulamaya başlamış bulunan hususi okulun müdürü Ahmet Şahin, "6-7 ay ilkin bu değişen teknolojinin geliştiğini haberlerde okuduk. Ben de toy teknolojileri izleme fail birisi olduğum düşüncesince araştırı yaptım. Özellikle ABD ve Güney Kore'de bu değişen teknolojinin mevki dairelerinde kullanıldığını duyduk. Yetkili firmalarla iletişime geçtik. Öncelikle deneyim gayeli okulumuzun antre koridoruna ürünü taktırdık. Okulumuzda 6 maaş süreçte çabucak 1-2 temaslı olay görüldü. Ben ürünün can alıcı bulunduğunu düşünüyorum. Bunu hesabına sınıflarda uygulamaya geçtik. Kalabalık nezdinde sınıfımızdan kullanmaya başladık. Türkiye'nin bundan hakeza bu mevzuda yüzyıl atlaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'VELİLER MEMNUN'

Teknolojiden mutlu bulunduğunu anlatım fail velilerden Jülide Erözcan ise "Kendi yaşantımızda maske, ara ve hıfzıssıhha mevzularına akıbet basamak ehemmiyet gösteriyoruz. Ben çocuğumu okulumuza korkusuzca gönderiyorum zira hıfzıssıhha dair aşırı dikkatli olunduğunu görüyorum. 405 nanometre teknolojisini henüz ilkin duymuştum. Virüs ve bakterilerden ortamı koruyucu nezdinde sistemin ülkemize gelmesinden ötürü akıbet basamak mutluyum" dedi.

5’inci derslik talebesi Sudenaz Bilgili'nin anası İlknur Bilgili de "Böyle nezdinde uygulayım bilimi bulunduğunu henüz ilkin duymuştuk. Çocuklarımız güvende bulunduğu düşüncesince mutluyuz. Koronavirüs dolayısıyla enine boyuna tedirgindik. Okulumuz hakeza nezdinde uygulamaya geçtiğini söyledi. Bizde de rastgele nezdinde hastalık kalmadı" niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler