USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Öğretmenlerin "çam sakızı güdücü armağanı" sloganı iklim genelinde cevap buldu

Mardin'in Derik ilçesinde müşterek karye mektebinde memur öğretmenlerin Yerli Malı Haftası zımnında toplumsal medyadan icra ettiği çağırma cihazı için yurdun ciharıyek yanından öğrencilere yöresel lezzetler gönderildi.

Öğretmenlerin
26-12-2022 13:06
Mardin

Mardin'in Derik ilçesinde 40 öğrencinin terbiye görmüş olduğu karye okuluna, öğretmenlerin Yerli Malı Haftası nedeniyle "çam sakızı sürücü armağanı" sloganıyla meydana getirdiği davet cihazı üstüne yurdun ciharıyek yanından yöresel lezzetler gönderildi.

Derik'e 45 kilometre uzaklıktaki Bayırköy Mahallesi'nde birleştirilmiş sınıflı Bayır İlkokulu'nda fariza özne başöğretmen çıkışlı sarıklı Hakan Sönmez, dershane öğretmeni Servet Bozan ve ekol evveliyat öğretmeni Rabia Seyyar, Yerli Malı Haftası nedeniyle öğrencilerine ülkenin değişik yöresel lezzetlerini takdim etmek istedi.

Öğretmenlerin bu kapsamda "çam sakızı sürücü armağanı" sloganı ile toplumsal medyadan meydana getirdiği çağrı, çelimsiz müddette cevap buldu.

Farklı illerdeki okullardan sarıklı ve öğrenciler ile duygun vatandaşlarca fındık, badem, çekirdek, kestane, zeytin, kayısı, gül lokumu, künefe, simit, cezerye, narenciye, mobilyasız incir, sarıerik ve kalkmak hurması üzere 100'e andıran şart paketlenerek kargo ile karye okuluna gönderildi. Okula gönderilen meyveler ortada avokado ve kumkuat da yer aldı.

Özenle oluşturulan paketlerden öğrencilerin ve vatandaşların yazdığı mektuplar da çıktı. Sınıfta sıraların üstünde kurulan sofrada, aralarında coğrafi ayraç tescilli mamüllerin de yer almış olduğu lezzetler asimilasyon ettikleri ilin isimleriyle sergilendi.

Öğretmenler, herhangi birlikte tek verim ve yetiştirildiği semt ile ilişik öğrencileri bilgilendirdi. Daha sonradan mektuplar okundu.

TRT Çocuk kanalının müstehap çizik filmlerinden Rafadan Tayfa'nın yapımcıları da öğretmenlerin çağrısına, gönderdikleri öykü kitapları, film karakterlerinin yer almış olduğu posterler ve maskelerle cevap verdi.

"Öğrencilerimize bu yemekleri hem tanıttık bununla birlikte tattırdık"

Okulun başöğretmen çıkışlı öğretmeni Hakan Sönmez, AA muhabirine, öğrencilerin ülkenin varlıklı lezzet haritasını görmeleri ve on paralık tatmadıkları lezzetleri tatmaları düşüncesince birlikte emek vermek başlattıklarını söyledi.

Her ilin yöresel ürünlerini köyde birlikte araya iletmek düşüncesince toplumsal medyadan birlikte çağrıda bulunduklarını dile getiren Sönmez, "Çağrıda Yerli Malı Haftası nedeniyle köydeki küçüklere değişik lezzetleri sezdirmek istediğimizi söyledik. Gün geçtikte sesimizi duyan insan sayısı arttı. Güzel ülkemizin 7 alanından değişik birlikte derinti lezzet geldi. Öğrencilerimize bu yemekleri hem tanıttık bununla birlikte tattırdık." dedi.

"Bu denli baş döndürücü dayanaklık etmek alacağımızı düşünmedik"

Sönmez, yayınlanan bu dikkat ile Türkiye'nin paylaşmaya ne denli açıkça bulunduğunu birlikte kat hâlâ gördüklerini belirterek, bu denli dayanaklık etmek alacaklarını düşünmediklerini kaydetti.

İnsanların baş döndürücü duygun bulunduğunu özetleyen Sönmez, "Doğu batı, yıldız cenup herhangi birlikte yerden köyümüze yöresel lezzetler gönderdiler. Katkı sunan her insana teşekkürname ediyoruz. Yöresel yiyeceklerin yanı sıra değişik illerden öğrencilere his meşbu mektuplar da geldi. Mektuplarda dallar sevgilerinden bahsetti. Bu sayede şark ve garp ortada birlikte dil köprüsü de kurmuş olduk. Diğer illerimizdeki öğrencileri okulumuza bekliyoruz, onları burada görmekten devlet duyacağız." sanarak konuştu.

Öğrencilerden Fırat Çiçek, öğretmenlerinin kendileri düşüncesince bu emek harcamayı yapmasından devlet duyduklarını belirterek, bu sayede değişik kentlerde nice dost edindiklerini söyledi.

Gönderilen lezzetlerin kimilerini hâlâ ilk tatmadıklarını özetleyen Çiçek, bu emek vermek sebebiyle hepsini tanıyıp, tattıklarını anlatım etti.

Muhammet Ektiren de cezerye, künefe üzere ürünleri hâlâ ilk yemediğini anlatarak, "İlk kat yiyorum, baş döndürücü lezzetli. Gönderenlere baş döndürücü teşekkürname ediyorum." ifadelerini kullandı.

Halide Baran ise Yerli Malı Haftası nedeniyle ailelerinin hazırladığı ürünleri de tükettiklerini fakat değişik bölgelerden gönderilen yemekleri de baş döndürücü beğendiklerini söyleyerek, ulama sunanlara teşekkürname etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler