USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Öğrenciler, "Krema" isimli sanlı köpeğin ameliyatı için seferber oldu

Trabzon'da Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunun idarecileri çeşidinden sahiplenilen ve müşterek müddet sonraları rahatsızlanan "Krema" ünlü köpek, okulda planlı yardım kampanyasının peşi sıra cerrahi müdahale edilerek sağlığına kavuştu.

Öğrenciler,
15-12-2021 13:29
Trabzon

Bir müddet geçmiş "Krema"nın ayağında arıza bulunduğunu ayırt fail okul yönetimi, köpeği veterinere götürdü.

Köpeğe diz kapağı çıkıklığı teşhisinin konulması için ameliyatı için okulda yardım kampanyası düzenlendi.

"Krema" kampanya kararında birleşen parayla cerrahi müdahale edilerek sağlığına kavuştu. Kampanyaya en beraberinde tomar desteği verici sınıfa da onurluk verildi.

Okul Müdür Yardımcısı Aylin Yaylı, AA muhabirine, Kovid-19 zımnında eğitimin açıktan sağlandığı çağda beraberinde velinin köpeğe bakamayacağını söylemesi için okul kendisine Krema'yı sahiplendiklerini belirterek, "Tonya finosu bulunan köpeğe sahibinin verdiği ismiyle seslenme ediyoruz. Yaklaşık beraberinde buçuk senedir bizimle. Çok tatlı, hareketli, sevimli, dobra beraberinde köpek. Öğretmenler ve öğrencilerle beraberce endamsız sürede herkesin vazgeçilmezi oldu." dedi.

"Okulun herhangi beraberinde birimini geziyor"

Krema'nın bundan sonra kendilerinden bir tanesi üzere bulunduğunu tabir fail Yaylı, "Okulun herhangi beraberinde birimini geziyor, devir zamane sınıflara da girip çıkıyor, okulda ona herhangi beraberinde arazi açıkça güçlükle o haddini biliyor. Okulun çalışanlarından beraberinde arkadaşımız, onunla yakından ilgileniyor." halinde konuştu.

Yaylı, devir içinde Krema'nın ayağında beraberinde arıza bulunduğunu ayırt ettiklerini dile getirerek, "Veterinerde diz kapağı çıkıklığı tanısı konularak, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hayvan Hastanesine götürülmesi icap ettiğini söyledi. Okuldan beraberinde öğretmenimiz ve personelimiz Krema'yı, Samsun'a götürdüler ve cerrahi müdahale bulunmasına değişmeyen verildi." diyerek konuştu.

Yaylı, ameliyatın harcamasını istikbal etmek için okulda yardım kampanyası düzenlediklerini ve Krema ile en aşırı ilgilenen üç öğrenciyi de bu mevzuda görevlendirdiğini belirtti.

Öğrencilerin sınıfları dolaşarak, dostlarıyla kampanyaya dayanak olmaları için görüştüklerini tabir fail Yaylı, "En beraberinde tomar dayanak sağlayıcı sınıfımıza da onurluk ita sonucu aldık. Krema cerrahi müdahale evet ve geldi. Yaklaşık 10 devir süresince bacağı sargılı kaldı. Geçtiğimiz haftalarda da sargılarını açtırdık. Kampanya kapsamında Krema'nın beraberinde süreliğine abla gereksinimi da karşılandı. Ayrıca en beraberinde tomar desteği sağlayıcı sınıfımıza okul uğrunda düzenlediğimiz törende onurluk verdik. Krema da herkesi selamladı. Biz de aşırı bahtiyar olduk." diyerek konuştu.

"Okulda köpek korkusunu yenen aşırı meslektaşım ve öğrencimiz oldu"

Yaylı, öğrencilerin Krema'yı aşırı sevdiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Çocukların beraberinde hayvanla kurabilecekleri aşırı dobra beraberinde iletişimi gerçekleştirdik. Krema'yı yaşama katlamak yahut sağlığına sarmak için öğrencilerin hakeza beraberinde sürecin içinde arazi almaları bizleri aşırı bahtiyar etti. Öğrencilerimiz kampanyaya severek, inanarak, dayanak verdiler. "

Okulun gövde eğitimi öğretmenlerinden Zekayi Usta da, "Öğrencilerimiz, meslektaşlarımız ve ilkin idaremiz Krema'nın okulda olması için dayanak verdi. Bizim gayemiz da çocuklarımıza efsanevi sevgisini belletmek ve yaşatmak. Krema yardımıyla okulda köpek korkusunu yenen aşırı meslektaşım ve öğrencimiz oldu." dedi.

Usta, herhangi beraberinde okulda beraberinde efsanevi olması icap ettiğini vurgulayarak, "Öğrencilerimiz aşırı acele kabullendi. O, bizim çocuklarımız derece değerli. Krema'nın çor süreci bizleri ve öğrencilerimizi aşırı üzdü. Hala da üzgünüz. Samsun'da Krema'yı alıp, ilgilendiler. Umarım Krema, endamsız sürede dört dörtlük kendisine iyileşir." diyerek konuştu.

Okulun çalışanlarından İlyas Ustacı da Krema'nın okulu, evlatları aşırı sevdiğini ve aşırı çokbilmiş beraberinde köpek bulunduğunu kaydetti.

Krema'nın ameliyatı için planlı kampanyada arazi meydan 6. derslik talebesi Ecegül Yılmaz ise sınıfları beraberinde tane on paralık dolaşarak Krema'nın ameliyatına lüzumlu desteği vermeleri için arkadaşlarından yardım istediklerini belirtti.

Yılmaz, Krema hastalandığında paniğe kapıldıklarını tabir ederek, "Onu aşırı iptila ettik, cerrahi müdahale kesinlikle geçti, ne devir iyileşecek, ayağının vaziyeti nasıl, okula beraberinde elan gelmeyebilir diyerek düşünerek, aşırı üzüldük. Ama cerrahi müdahale sonrası ulaştığında aşırı bahtiyar olduk, ayağı sargılıydı, aşırı korktuk onu anca görür görmez fakat iyileşeceğini düşünüyoruz. Okullarda hayvanların olması dobra zira hayvanat kullanıcılarını bahtiyar ediyor." halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler