USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Necati ata güvercinlerine 64 senedir itinayla bakıyor

Kırklareli'nde canlı Necati Şendur, 64 senedir beslediği güvercinlerinin bakımını iri ortak titizce yapıyor.

Necati ata güvercinlerine 64 senedir itinayla bakıyor
08-01-2023 13:06
Kırklareli

Ortaokul yıllarında komşusunun beslediği güvercinlere uyanıklık duyan Şendur, arkadaşı ile evlerinin bahçesine önemsiz müşterek kümes yaptı. Şendur, babasının nice el kümesi yıkmasına karşın kuş sevgisinden nazar boncuğu devir vazgeçmedi.

Amcasının yardımı ile babasını inandırma fail ve önemsiz müşterek sandıkta dü güvercin beslemeye süregelen Şendur, evlendikten sonradan eşinin de yardımı ile kuş sayısını 100'e derece çıkardı.

Kentte "kuşçu dede" şekilde maruf Şendur, 20 sene evvela yaptırdığı üç eğik familya apartmanının yapı katına güvercinlerini yerleştirdi.

İki bebek ve 5 torun sahibi Şendur, "evlatlarım" söylediği güvercinlerine 64 senedir itinayla bakıyor.

Sabahın evvela ışıklarıyla kuşlarının yanına giden, yuvalarını arama etmiş olduğu güvercinlerini besledikten sonradan keski bakımları ve taraf kontrollerini karşıcı Şendur, kümesin kapısını açtıktan sonradan taburesine oturup afiyetle güvercinlerinin uçuşunu izliyor.

Necati Şendur, AA muhabirine, kuşlarına 64 senedir ailesinin müşterek ferdi kabilinden baktığını söyledi.

Yaşlandıkça kuşların bakımlarının zorlaştığını fakat herhangi müşterek şeye karşın güvercinlerini aşırı sevdiğini özetleyen Şendur, "Saçak dibine kasa koyarak kuş bakmaya başladık güçlükle babam bakmamı istemiyordu, sandığı çatır çutur kırıyordu. Bana 'sen okula gideceksin' diyordu. Akşamları arama ediyordu, kasa asmış mıyım diye. Sonra amcam babama 'sen evde baktırmıyorsun güçlükle okuldan çıkınca apayrı kuşçuların yanına gidiyor, onun düşüncesince izin et' demiş. Baktım müşterek güneş amcam kara kara tahta getirmiş, 'hadi gel kümes yapalım' dedi. Sonra toprak kümesi yaptık, o günden bugüne hakeza müşterek sevdam var." dedi.

Kuşların namına şişman müşterek erinç verdiğini özetleyen Şendur, "Kuşlarla ilgilenirken ne asap kalıyor ne de stres. Devamlı onları izliyorsun, apayrı müşterek bilinçlilik düşünmüyorsun, kafan dağılıyor, temizleniyor." diyerek konuştu.

Güvercinlerin beslenmelerini arama ediyor

Şendur, sabahın evvela ışıklarıyla kümese geldiğini, kuşlarını uçurduğunu peşi sıra yemlerini verdiğini, icra ettiği kuş yuvalarını arama ettiğini anlattı.

Kuşların düzen yerken iştahlarına da baktıklarını tabir fail Şendur, şöyleki konuştu:

"İştahlı yiyip yavrusu bulunan yavruya gidiyor mu, yavruyu besliyor mu, olmadan ana ata besliyor da yavrumu kabul etmek istemiyor, yavruda mı müşterek iğbirar var, bunları yegâne hiç izliyoruz. Sonra hangisi ne tarihte yumurtladı derece defterimiz mevcut oraya yazıyoruz. Sonra depar belgesi tarihini arama ediyoruz. Oyalanıp gidiyoruz, vaktin nite geçtiğini anlamıyorsun. Ne ağrı düşünüyorsun, ne sıkıntı. Kahvehaneye gitsen caba elden kuş muhabbeti. O komşunun dört tavuğu varmış, 10 adet kuzusu varmış, tığ bu dedikoduları yapmayız, müşterek araya erişince elden kuş. Hani derler ya 'leyleğin ömrü laklakla geçer', ahacık bizim ömrümüz de hakeza geçiyor."

Şendur, kuşlar yardımı ile Türkiye'nin nice durumunda yâran edindiğini dile getirdi.

Herkesin namına "bu kuş sevdasını ne devir bırakacaksın" diyerek sorduğunu özetleyen Şendur, "Elimiz ayağımız tutana kadar, merdivenleri çıkana kadar. Biz mezara, onlar mezata. Alışmışız anca gidiyor." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler