USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Mutlu ve sağlıklı kediler için düzenli sağlık kontrolü şart

Bir çaça firmasının, kedi sahiplerinin sağlık mevzusundaki farkındalığını artırabilmek ve kedilerin elan kalın sağlık kontrolünden geçirilmelerini motivasyon edebilmek gibi değme sene gerçekleştirdiği ‘Kedinizi Veteriner Hekimine Götürün’ kampanyası bu sene da yaşama ge

Mutlu ve sağlıklı kediler için düzenli sağlık kontrolü şart
03-12-2021 12:04

Hayvanlar için elan dobra birlikte evren misyonu kapsamında çalışmalarını sürdüren birlikte çaça markası, ‘Kedinizi Veteriner Hekimine Götürün’ kampanyası ile yerli efsanevi sahiplerini kedileri için düzenli sağlık muayeneleri planlamaya isteklendirme ediyor, esirgeyici doktorculuk uygulamalarının önemi dair farkındalık yaratmayı ve kedilere müteveccih sağlık hizmetlerini iyileştirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda, İstanbul Veteriner Hekimler Odası (İVHO), Kedici Veteriner Hekimler Derneği (KEDVET), Klinisyen Veteriner Hekimler Derneği (KLİVET), Küçük Hayvan Veteriner Hekimleri Derneği (KHVHD) ve Acil Veteriner Hekimleri Derneği (TuVECCA) teşrikimesai ile kedilere hususi plan gerçekleştirildi. Kedilerin elan yoğun baytar hekimine götürülmesi çağrısında mevcut ‘Kedim Klinikte’ projesi bu yıl, 15 Kasım-15 Aralık tarihlerinde bitmeme edecek.

TÜRKİYE’DE KEDİLER VETERİNER KLİNİĞİNE ÇOK AZ GÖTÜRÜLÜYOR

Toplumda hayvanların bakımı ve sağlığı için daim bilinçlendirme emekleri yaptıklarını tamlayan İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, efsanevi sahiplerinin kedilerini, köpeklerine uyarınca çoğu kez elan az baytar hekimine götürdüğünü belirtti. Türkiye’de kedilerin baytar hekimlere baş döndürücü az götürüldüğünü vurgulayan Arslan, projenin bu açıdan farkındalık vermek açısından baş döndürücü ehemmiyetli olduğunu, bu sayede nice kedinin baytar kliniğine götürüldüğünü söyledi.

“PROJE İLE FARKINDALIK ARTTI”

Bu plan ile kedi sahiplerinin düzenli biçimde baytar kliniğine gitmesi icap ettiğini anladıklarını kail Prof. Dr. Murat Arslan, “Önceden baytar hekimler namına efsanevi sağlığı, bakımı, sahiplenilmesi ve hayvanlarını baytar hekimlere götürülmesi hikayelerinde insanları tığ bilinçlendirmeye çalışıyorduk. Ama kedisi bulunan kişiler, ‘nasıl olsa kediler baş döndürücü birlikte tomar hariç çıkmıyor’ sanarak fikren bilinçlendirmemize mesafeli duruyorlardı. Bu plan ile ara de yıkılmış oldu. Hayvan sahiplerinin farkındalığı arttı. Ayrıca bundan böyle insanoğlu baytar hekimlere danışıp ayrışık mevzularda şuurlanmak istiyorlar” halinde konuştu.

“ARTIK ERKEN TEDAVİ EDİLİYORLAR”

Artık kedilerin de elan yoğun baytar hekimlere götürüldüğünü tamlayan Prof. Dr. Murat Arslan, bu sayede kedilerin dölleme programlarının düzenli olmaya başladığını ve var ise hastalıklarının doğrudan belirleme edilebilip otama edilebildiklerini söyledi. Projenin şahıslarda iptila uyandırdığını anlatım fail Arslan, “Sosyal medyada farkındalık oluştu. İnsanlar bunu keşfetmeye, araştırmaya başladılar. Bunun kararında ise elan şuurlu ve mesul birlikte efsanevi sahipliği anlayışı oluşmaya başladı” açıklamasını yaptı.

“AVRUPA'YA GÖRE ÇOK GERİDEYDİK”

Hayvan sahiplenme oranının geçmişe uyarınca arttığının altını çizen Prof. Dr. Murat Arslan, “Özellikle pandemide, evlerinde bekâr küsurat eşhas efsanevi sahiplendi. Türkiye’yi, efsanevi sayısı itibarıyla başka Avrupa ülkeleriyle kıyasladığımızda iyice gerilerdeydik. Şu anda, bu oranın da yükseldiğini görüyoruz. Bu sektörde makbul telkih ve tüketilen çaça miktarının arttığını görüyoruz. Yani bu vesileyle efsanevi sayısının da arttığını söyleyebiliriz” dedi.

“SOSYAL YÖNÜ DE KUVVETLİ”

Projenin içtimai yönünün de baş döndürücü iri olduğuna yer veren Arslan şunları söyledi:

“Kampanya kapsamında sokaklarda ve bakımevlerinde canlı zooloji için de #kedimklinikte etiketiyle meydana getirilen rastgele paylaşım karşılığında çaça katkısı yapılıyor. Bu açıdan da plan baş döndürücü önemlidir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler