USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Minikler düşüncesince okulu 'ameliyathane', bahçesini 'kazı alanı' kadar düzenledi

Gaziantep'te okulun koridorunu ve bahçesini türlü mesleklere gereğince tasarım fail anaokulu öğretmeni Sümeyra Erdoğan, sınıfındaki küçük öğrencilerin hayallerindeki meslekleri kılgılı adına anlatıyor.

Minikler düşüncesince okulu 'ameliyathane', bahçesini 'kazı alanı' kadar düzenledi
12-06-2022 13:03
Gaziantep

Şahinbey ilçesine ilişkin Bahçelievler Mahallesi'nde 330 talebesi mevcut Naime Durdu Doğmuş Anaokulu'nda fariza karşılayıcı Sümeyra Erdoğan, kısaca 2 senedir muallimlik mesleğini sürdürüyor.

Erdoğan, sınıfında mevcut 20 mektepli düşüncesince okulun içini ve bahçesini adeta sistem atölyesine çevirdi.

Minik öğrencilerin imgesel bulunan doktorluk, astronotluk, polislik üzere meslekleri haftanın belli başlı günlerinde kılgısal yerine özetleyen Erdoğan, evlatların hayallerine dokunmayı başardı.

Okulun koridorundaki müşterek kısmı maket taşıt ve gereçlerle mini "ameliyathane" ve "acil servis" üzere tasarım fail Erdoğan, öğrencilere temsili yerine muayene, laboratuvar ve cerrahi müdahale ortamını yaşatıyor.

Öğrenciler bahçede açılan hafriyat dalında ise bilirkişi hafriyat bilimci eşliğinde küçük aletlerle hafriyat yapmayı öğreniyor.

Öğrendikleri mesleğe akla yatkın giyinen öğrenciler, ince mülevven sabık etkinliklerde alçalma ettiklerini öğretmenlerine ve derse eklenmiş bulunan mevzunun uzmanlarına sorarak öğreniyor.

Sümeyra Erdoğan, AA muhabirine, dallar düşüncesince yaparak ve yaşayarak öğrenmenin baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu söyledi.

Çocukların ilgiyi sebebiyle bu uygulama eğitimlerine başladıklarını tamlayan Erdoğan, "Bir gündüz bahçede ibret yaparken evlatların zat aralarında toprağı kazıp müşterek bilinçlilik bulduklarında baş döndürücü heyecanlandıklarını gördüm. Bunu imar etmek istedim." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşüp dalında uzmanları okula çağırma ettiklerini özetleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Uzman hafriyat bilimci eşliğinde ufaklıklara sakladığımız kemikleri ve mozaikleri buldurduk ve dallar baş döndürücü sevindiler. Daha sonraları bunu değişik sistem gruplarıyla çeşitlendirmek istedim. Okulun içerisine müşterek şifahane ve ameliyathane kurdurduk. Orada acil, poliklinik ve ameliyathane oluşturduk. Çocuklar adeta gerçekmiş üzere heyecanlanıp simgesel yerine cerrahi müdahale yapıyorlar. Kartondan uzay adamı giysisi yaptık, uzaya gittik onunla. Tüm bunlardan sonraları ufaklıklara 'Ne edinmek istiyorsunuz' dediğimde 'doktor, astronot, arkeolog' edinmek istediklerini söylediler zira evlatların etraflı meslekleri bu yaşta kılgısal yerine öğrenmeleri baş döndürücü önemli."

Yaptığı kılgısal eğitimi sarıklı arkadaşlarına özetleyen Erdoğan, kimi dostlarının fariza icra ettiği bambaşka okullarda da benzeri uygulamaların yapılmaya başlandığını dile getirerek, "Umarım değme yere yayılır zira dallar hakeza yaşayarak hâlâ elleme öğreniyor ve afiyet alıyorlar." dedi.

Malzeme temini dair velilerden ağır dayanaklık etmek aldığını ve daim müspet arka dönüşlerle karşılaştığını tamlayan Erdoğan, evlatların hayaline dokunmanın gururu ve mutluluğu süresince bulunduğunu anlatım etti.

Gün düşüncesince bitirdikleri uygulamanın evlatların üstünde ağırlık bıraktığını dile getiren Erdoğan, şu halde bitmeme etti:

"Astronomi etkinliği yaptık müşterek gün. Çocuklar evde koltuktan koltuğa zıplayıp roketle uzaya uçtuklarını manzara ediyorlarmış. Aynı halde cerrahi müdahale etkinliğinden sonraları evlatların bütünü hekim edinmek istedi. Arkeoloji etkinliği yaptıktan sonraları dallar daim toprağı kazıp değişik müşterek bilinçlilik bulma çabasına giriyorlar. Trafik polisi uygulama eğitiminden sonraları dallar ailesini daim otomobilde uyarmaya başladı. Kemer takmadıkları yahut telefonla ilgilendikleri devir elden ailelerini uyarmaya başlıyor. Her mevzuda çarpıcı olmaktadır bu uygulamalar."

Öğrencilerin sevinci

Öğrencilerden Eray Kemal ise aktiflik yaparken baş döndürücü eğlendiğini anlatım ederek, "Bahçede zamanı asar bulduk, hafriyat yaptık, uzaya gittik. Kartonla füze yaptık, uzay adamı giysisi yaptık baş döndürücü güzeldi." halinde konuştu.

Mina Kileci de "Çok elleme oyunlar oynadık, etkinlikler yaptık. Ben büyüyünce hekim olacağım. Öğretmenimi ve arkadaşlarımı baş döndürücü seviyorum ve baş döndürücü eğleniyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler