USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Microsoft Türkiye AR-GE Merkezi açıldı

AR-GE merkezi içerisinde amme paydaşları ve Türkiye'nin start-up ekosistemi müşterek araya getirilerek evcil yazılım ve inovasyonda Türk firmaların potansiyelini ortaya çıkaracak icraat yürütülecek.

Microsoft Türkiye AR-GE Merkezi açıldı
17-03-2022 14:46
İstanbul

Türkiye'ye yatırımlarını sürdüren Microsoft, Microsoft Türkiye içerisinde çalışkanlık gösterecek AR-GE merkezinin açılışını yaptı.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin'in ev sahipliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç ve Microsoft Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Ralph Haupter'in katılımıyla planlı açım töreninde AR-GE merkezinin yapılış hedefi ve odaklanacağı çalışkanlık alanlarıyla ilişik bilgiler paylaşıldı.

Verilen bilgiye göre, AR-GE merkezi içerisinde amme paydaşları ve Türkiye'nin start-up ekosistemi ortak araya getirilerek domestik yazılım ve inovasyonda Türk kuruluşların potansiyelini ortaya çıkaracak icraat yürütülecek.

Microsoft Türkiye düşüncesince önemli ciddiyete ehil bulunduğu vurgulanan AR-GE merkezi çatısı altında belirgin kaynaklı data tabanları (PostgreSQL), kaygı üstünde ölçeklenen başı dumanlı sistemler ve faziletli performansta şişman data el işi sahalarına odaklanılacak.

AR-GE merkezi sebebiyle Türkiye'nin elektronik beyin mühendisliği dalında yetiştirdiği kabiliyetlere menfaatlerini ihya ve arsıulusal kurda uzmanlarla emek vermek fırsatı sunulacak.

Microsoft Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Ralph Haupter, AR-GE merkezinin açılışında meydana getirdiği konuşmada, Microsoft'un Türkiye'ye bulunan inancına ayraç ederek, "Global vizyonumuz, müşterilerimizle teşrikimesai zarfında inovasyon yapmamızı kolaylaştırıyor. Merkezimiz Washington'da bulunmasına karşın Estonya'dan Hindistan'a dünyanın ciharıyek indinde bilgelik müşterilerini ve mühendisler istihdam ediyoruz. En olgun insanoğlu kuvvetiyle müşterilerimizin çeşitliliğini yansıtıyoruz. Türkiye'deki AR-GE merkezi yatırımımız da bu ekranların ortak parçası. Türkiye'de tedricen büyüyen ekibimiz belirgin eşme kadar önemli mevzularda AR-GE çalışmalarına çoktan başladı." ifadelerini kullandı.

"AR-GE merkezindeki mühendis kadromuzu en endamsız sürede 100'e çıkarmayı hedefliyoruz"

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin de bu sene 30 mühendisle çalışkanlık göstermeye süregelen AR-GE merkezinde önümüzdeki 5 sene içerisinde 100'ün üstünde mühendis istihdam edileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"AR-Ge merkezimiz ile Türkiye'nin en dobra elektronik beyin mühendislerine istihdam sağlayarak yazılım dalında kabiliyet gelişimini müzaheret eylemek ve domestik yazılım çözümlerimizin dünyada yayılmasına önderlik eylemek istiyoruz. AR-GE merkezimizin şu anki mihrak alanları hem Microsoft hem Türkiye düşüncesince önemli ciddiyete sahip. Açık kaynaklı data tabanları (PostgreSQL), kaygı üstünde ölçeklenen başı dumanlı sistemler, faziletli performansta şişman data el işi alanları... Burada geliştirilecek bulunan mahsulat Microsoft'un toptan Azure platformu üstünden 200 değişik ülkeye sunulacak. AR-GE merkezimizi planlamaya başladığımız önceki günden beri ülkemizin önde mevrut üniversiteleri ve akademisyenleri ile teşrikimesai zarfında olmayı hedefledik. Normalleşme sürecine girdiğimiz şu günlerde AR-GE merkezimizin faaliyetlerini genişletmeyi, doktora ve master öğrencilerini de arsıulusal araştırma, yazı ve konuşma çalışmalarımıza ulama sağlamaları düşüncesince istihdam etmeyi planlıyoruz."

AR-GE merkezi düşüncesi

Verilen bilgiye göre, Microsoft, Türkiye'deki mühendislik çalışmalarının aslını 2019 senesinde Citus Data şirketini satın alarak attı.

Citus Data'nın belirgin kaynaklı toy döl data tabanı dair dünyada kılavuz kaptan çalışmalarını bitmeme ettirme anlamında almış bulunduğu önemli kararla baş başa Microsoft Avrupa ve Türkiye Mühendislik Ekibi Yöneticisi Utku Azman'ın liderliğinde Türkiye'deki mühendislik ekibine Türkiye'nin önde mevrut elektronik beyin mühendisliği programlarından toy kabiliyetler katıldı ve bu kadro Microsoft zarfında dalında kılavuz kaptan ortak araştırı ve verim ihya kadrosu biçimine geldi.

Ekibin gösterdiği muvaffakiyet hesabına Türkiye'ye meydana getirdiği yatırımları belirgin belirgin tezyit sonucu düzlük Microsoft, AR-GE merkezini yaşama geçirerek Türkiye'yi derinliğine vadede hayattaki önemli mühendislik merkezlerinden bir tanesi biçimine getirmeyi hedefliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler