USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Mevsim geçişlerinde cilt bakımına dikkat

Cildin ilkin sezon geçişlerinde bakıma gerekseme duyduğunu tamlayan Leyla Cesaret Ergül, “Güzelliğin, bire müşterek sürede sağlığın ehemmiyetli müşterek işareti bulunan cilde akla yatkın yerine planlanan cilt bakımı rutinleriyle cildin gönen kaybetmesinin ve yıpranmasının ?

Mevsim geçişlerinde cilt bakımına dikkat
13-10-2021 11:28

Her çevrim bulunduğu derece sezon geçişlerinde cilt bakımının önemine yer veren İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Program Başkanı Öğretim Görevlisi Leyla Cesaret Ergül, “Mevsim geçişlerinde mütebeddil iklim koşulları cilt türlerine uyarınca ayrımlılık gösterir, cildin gözenekleri havaların soğumasıyla beraberce sıkılaşır ve cildin sebum denen, yağ bezlerinin meydana getirmiş bulunduğu salgıda çoğalma gözlenir; beden ısısını arkalamak düşüncesince deveran sisteminde koku miktarını azaltır, bu eksilme ile cilt yeteri kadar kanla beslenemez, boyasız ve boğunuk ortak bir vaziyete gelir. Cildin bu yüzden ilgisiz ve döşenmemiş iklim şartlarından etkilenmemesi ve ahenk sağlaması düşüncesince kimi tedbirler katılması gerekir” niteleyerek konuştu.

“TEMİZ OLMAYAN CİLTLE SONUÇ ALINMAZ”

Pürüzsüz, parlak, ak pak ortak cilde karşılaşmak düşüncesince en ehemmiyetli adımın cilt temizliği bulunduğunun altını çizen Ergül, “Temiz olmayan, porları kapanmış ortak cilde ne uygularsanız uygulayın dobra ortak son almanız beklenir değil. Cilt üstündeki keratin denen geberik göze tabakasının temizlenmesi, cilt yüzeyinde hıfzıssıhha sağlayarak bakteri oluşumunu önleyecektir. Cilt temizlenmeden geçer not değme verim porların tıkanmasına sefer açacağı düşüncesince behemehâl cildin kirden, geberik derilerden arındırılması gerekmektedir. Cilt ürünlerinde PH dengesi ince ehemmiyetli ortak faktördür. Cildin kurumasına bariyer olacak, deriyi tırmalama etmeden temizleyecek, cilt tipine uygun, krem, köpük, jel yahut akneli ciltler düşüncesince imal edilmiş temizleyicilerden dayanak alınabilir” ifadelerini kullandı.

“CİLT TİPİNE UYGUN OLMAYAN HİÇBİR ÜRÜN KULLANILMAMALI”

Farklı cilt türlerinin gerekseme duyduğu rutubet miktarının değişik bulunduğunu tamlayan Ergül, şöyleki bitmeme etti:

“Mevsim geçişlerinden en ortak tomar etkilenen ve neme gerekseme duyan ciltler döşenmemiş ciltler. Cilt neme bu zamanda hâlâ ortak tomar gerekseme duyar. Kuruma ile ciltteki hutut belirginleşir cilt kurur ve pullanmalar görülür. Yoğun neme gerekseme mahsus bu zamanda nemlendiricilerin yanı esna onarıcı geceleyin kremleri de kullanılmalı. Yağlı ciltler ise banko semiz nemlendirici ve maskeler kullanmamalı. Cildin PH kıymetini koruyarak temizliği yapılmalı ve su bazlı mahsulat kullanılmalı. Karma ciltlerin cilt özelliklerine makul geliştirilmiş nemlendiriciler kullanılmalı yahut cilt niteliğine uyarınca dü değişik ürünle desteklenmeli. Cilt bakımı elden sezon geçişlerinde değil günce hayatın elzem ortak parçası olmalı. Cilt bakımı planlaması yaparken dirim yolunu de behemehâl cezaevi uğrunda bulundurmak gerekir. Çok yolculuk etmek, dışarıda ortak tomar devir giyinmek ve ya dışarıya baş döndürücü çıkmamak, sigara ve içki kullanması derece sert baş döndürücü etmen cilt bakımı gereksinimlerinin değişmesine hastalık olur. Bu nedenle sezon geçişlerinde bakim ürünlerinizi seçerken mevsimin dirim üstündeki etkilerini cezaevi uğrunda bulundurarak cildin mütebeddil dönemlerdeki mütebeddil gereksinimlerini karşılayacak içerikleri bulunduran ürünleri yeğleme buyurmak cilt sağlığı açısından baş döndürücü önemlidir.”

İÇERİDEN TAKVİYE ÇOK ÖNEMLİ

Günlük su tüketiminin metabolizmanın çalışmasını aracısız etkilediğini kail Öğretim Görevlisi Leyla Cesaret Ergül, “Yeterince su tüketilmediğinde deveran sisteminden hazım sistemine denli hepsi metabolizma etkilenir ve vücutta biriken toksinler atılamadığından geçmiş cilt sağlığı bozulur. Bu nedenle sezon geçişlerinde cilt temizliği ve bakımının yanı esna günce su tüketimine dikkat etmeli sayı farkı 1,5 litre su içilmelidir. Bunun indinde dosdoğru beslenmek, derneşik uyku, antrenman gerçekleştirmek ve stresten ırak ara vermek sezon geçişlerinde cilt sağlığımız düşüncesince ehemmiyetli bulunduğu denli hepsi hayatımız zarfında önemlidir. Protein nedeni ile varlıklı gıdalar, güçlü açısından da varlıklı bulunduğu düşüncesince koku dolaşımını hızlandırarak cilt sağlığını güçlendirir. Ayrıca Omega-3 ve Selenyum dan varlıklı gıdalar (ceviz, fındık, badem) cilt sağlığımızı korumamıza yardımcıdır. A, C ve E vitaminleri de cilt sağlığımız önemlidir. A vitamini kolajen üretimini destekleyerek elastikiyetin artmasını ve cildin gailesiz kalmasını sağlar. Ciltte pullanma ve tuzlu balgam derece hastalıkların önüne geçer. C vitamini göze yenilenmesini arttırır ve olabilecek lezyonları engeller. E vitamini ise cilde dokunca verici başıboş radikallerin dolaşımını önler cildin su destekleme kapasitesini arttırır” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler