USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Mete Yarar: 'Ukrayna’da Türk SİHA’ları konuşuluyor'

Bağcılar Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu seminere dahil olan asayiş uzmanı Mete Yarar, Cumhuriyet'in 100. yılına girilirken evcil ve ulusal defans sanayiinin geldiği yeri anlattı. Övgüyle bahsetmiş olduğu SİHA'ları Türkiye'yi sıkıştığı rastgele yerde açan maymuncuğa be

Mete Yarar: 'Ukrayna’da Türk SİHA’ları konuşuluyor'
18-02-2022 17:00

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Bağcılar Belediyesi'nce Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi'nde meydana gelen “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılına Doğru Türkiye” mevzulu panelde kaymakamlık sakinleriyle ortak araya geldi. Yarar'ı dinlemeye gelenler ortada ev sahibi Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Hürcan ile AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sinan Erdem Arslan da toprak aldı.

Bize ara vermek yakışmaz

1948'de tayyare karşılayıcı ortak teknolojiye erbap bulunan Türkiye'nin ilerleyici zamanlarda ne durdurulduğundan yola çıkan Yarar, “1960'ların başlangıcında tayyare karşılayıcı ortak diyar konumundan otomobil deneyelim mı yapmayalım mı? noktasına geliyoruz. Bu ülkede vatanını sevmeyen ortak ekip var. Bunlar ülkenin ilerlememesi düşüncesince ellerinden mevrut gayreti gösteriyorlar. Bunlar 1960'da geçiyor. Bugünden ne farkı var? Daha da kötüyüz. O devirde televizyon, genel ağ bulunmayan hemen radyo var. Türkiye'nin neyi yapmış olup yapamayacağını bilemeyebilirsiniz. Sizi birisi aldatabilir lakin ahit gelişigüzel şeyi müşahede imkanınız var. Bunları görmüş olmanıza karşın hala aksini söylüyorsanız öncekilerin mazereti olabilir lakin bugünkülerin bilmeme mazereti de yok. Yüzüncü yıla giderken bizlerden uçmamızı bekliyorsunuz. Biz uçarız da bizim kanatlarımızı gelişigüzel defasında yolan ortak ekip var. Bu yolan grupta yurtdışında değil, bu memleketin içinde. Emperyalizm denilen deyim yurtdışından gelip de sizinle gürültü etmiyor. Emperyalizmin bu ülkenin içerisindeki müşterilerini sizinle gürültü ediyor. 100. yıla akıllıca gidiyoruz lakin memleketin içre yerel ve ulusal edinmek düşüncesince uğraş edenlerle etmeyenler arasındaki gürültü hâlâ ortak numara günle aynı. Biz yurtseverlerin sayısı ortak tomar fakat unutmayalım ki, kalabalık, uğraş etmediğiniz, konuşmadığınız sürece ortak sayıdır. Bize ara vermek yakışmaz. Bu uğraş doğruyla yanlışın mücadelesi. Susmayın susarsanız kaybedersiniz” dedi.

Çok iyi ortak teknolojimiz var

Ülkemizde akıbet 30 yılda bu mevzuda değişimler olduğunu, yerel ve ulusal savunmada gelişmeler yaşandığını kail Yarar, 90'ların ortasında dünyanın en aşırı tabanca ithal fail 3. ülkesi bulunan Türkiye'nin şu anda defans sanayine envestisman yapmada 15. tam bulunduğunu belirtti. Milli insansız iklim araçlarına aksan karşılayıcı Yarar, “Çok iyi ortak teknolojimiz var. Türkiye'yi sıkıştığı yerde açan ortak hırsız anahtarı kadar silaha sahibiz. Dünyanın nice durumunda ve şu anda Ukrayna'da konuşulanlardan ortak tanesi de Türk SİHA'ları. Dünya onu konuşuyor” dedi.

Davetlilerin de sorularıyla katılma gösterdiği programın böylecene Çağırıcı, Yarar'a çiçek arz etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler