USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Metaverse değişen teknolojinin geleceği adına görülüyor

STANDBY ME Ajans Başkanı ve Metaverse Derneği Kurucu Üyesi Yurdakul, metaverse ile ilgili, "Bu dünkü teknolojiyi müşterek aldatmaca yahut coşku alanı olmaktan öte, dünkü müşterek sezinleme ve inkılap olanağı namına görmemiz gerekiyor." dedi.

Metaverse değişen teknolojinin geleceği adına görülüyor
11-01-2022 11:23
İstanbul

Meta Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg'in emektar ismi Facebook bulunan şirketinin adını Meta adına değiştirmesi ile metaverse, evren gündeminde en aşırı konuşulan konulardan birisi durumuna geldi. Konsept, evren kamuoyunda kritik edilmeye bitmeme ederken, metaverse şirketlerinde şişman sayılara meydana getirilen arsa satışları da kamuoyunun en aşırı alçalma etmiş bulunduğu konuların başlangıcında geliyor.

Konuya dair STANDBY ME Ajans Başkanı ve Metaverse Derneği Kurucu Üyesi Can Yurdakul, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, metaverse'ün akıbet devirde gündemin fevk sıralarında arazi aldığını hatırlattı.

Yurdakul, "Metaverse en sade haliyle seyrettiğimiz değil, içindeki evrenlerin hepsinde fiziki kısaca üç buutlu adına arazi alabildiğimiz ortak teknoloji." diyerek, şunları kaydetti:

"Tıpkı internette değişik hâlâ ortak siteler yahut içtimai medyada değişik hâlâ ortak hesapları gezdiğimiz gibi, içinde arazi alan dört başı mamur evrenlere üç buutlu adına müdahale olabildiğimiz ortak enformatik evreni. Bu ayrıcalığı sayesinde, netin dünkü ve enine boyuna ümranlı alternatifi adına görülüyor. Çünkü esas yaşamda fiziki adına gerçekleştirdiğimiz iş, eğitim, eğlence, alım satım deneyimlerini VR/AR gözene kabilinden cihazlarla sayısal adına uç ortak biçimde deneyimlememizi sağlıyor."

"Metaverse değişen teknolojinin geleceği adına görüyor"

Yurdakul, metaverse ile ait meydana getirilen çalışmalara değinerek, Amerika, Çin ve İngiltere kabilinden hayattaki en şişman pazarlarda, değişik kuşakların katılımıyla meydana getirilen incelemelerin gösterdiği neredeyse katılanların yüzdelik 93’ünün metaverse'ü değişen teknolojinin geleceği adına gördüğünü belirtti.

Can Yurdakul, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Aynı araştırmaya dahil bulunan şahısların hayatlarının değişik sahalarında uygulayım bilimi ve bilişimle birlikteliği sorulduğunda içtimai hayatlarının yüzdelik 64’ünün uygulayım bilimi ve bilişime dair olduğunu, yüzdelik 61’inin barışma kaynağının uygulayım bilimi ve enformatik altyapılarına dair olduğu, yüzdelik 56’sının yaratıcılığının gene enformatik ve uygulayım bilimi odaklı olduğu, yüzdelik 52’sinin de mutluluğunun teknolojiye dair bulunduğu ortaya çıktı. Binlerce iştirak metaverse yatırımı hazırlamaya başladı. Son devirde Çin’de metaverse projesi tescili alan 1.300 bellik olurken Nike, Adidas, Gucci, H&M, Wallmart kabilinden moda ve dağınık devleri de metaverse yatırımlarını ve projelerini açıklamaya başladı. Popülerliği, popülasyonu ve envestisman zehir uç biçimde esneyen metaverse geçenlerde yaşamın merkezinde olacak kabilinden görünüyor."

"Metaverse ortak aldatmaca yahut coşku piyasası olmaktan öte, dünkü ortak his ve inkılap imkanıdır"

Yurdakul, kullananların metaverse ile şahitlik edecekleri dönüşümlere dikkati çekerek, "Bu haberi dü boyutlu ortak ekranda gizli olgunlaşmak yahut ortak gazetede kıraat etmek yerine, haberle ait tamamı bilgileri, tabloları, fotoğrafları, videoları neymiş haberin içerisindeymişsiniz kabilinden arzu ettiğiniz formda tüketebileceksiniz." niteleyerek konuştu.

Can Yurdakul, bu dünkü değişen teknolojinin ortak aldatmaca yahut coşku piyasası olmaktan öte, dünkü ortak his ve inkılap olanağı adına görülmesi icap ettiğini söyledi.

Türkiye'nin genel ağ ve taşınabilir kullanımda dünyada evvel 3’te arazi aldığının altını çizen Yurdakul, "Türkiye, blockchain teknolojilerine adaptasyonda da dünyada evvel 5 iklim ortada arazi alıyor. Bu uygulayım bilimi ve girişimin ülkemizden çıkışı ve bu dönemdeki koyu bağıntı tek de rastlantısal değil." dedi.

Arsalar, NFT’ler ve palavra planlar üstünden meydana getirilen dolandırıcılık

Yurdakul, metaverse’ün insanlığa sağlamış bulunduğu dünkü ve doyumsuz his imkanının baş başa tehlikeler de getirdiğini belirterek, ferdî yatırımlarda metaverse’ün koyu gündeminden faydalanan fırsatçılara nazarıitibar edilmesi icap ettiğini vurguladı.

Son devirde yaşanmış bulunan koyu ilgiden kaynaklı altyapısı ve yetkinliği sıfır insan ve kurumlar üstünden hilekârlık vakalarının artım gösterdiğine dikkati çekici Yurdakul, "Özellikle kurumlardan mavera bireylerin arsaları ve NFT’leri envestisman uzlaştırıcı adına değerlendirmesi tabii belkili fakat bunu dobra araştırı süreçleri peşi esna micro bütçelerle yapmaları şu devirde onlar düşüncesince hâlâ ölçülü görünüyor." uyarısında bulundu.

Yurdakul, kurumsal şirketlerin da ayrımsız riski taşıdığını tabir ederek, "Bu etapta ayrımsız riski şirketler ve markalar da taşıyor. Bu dünkü evrende 'ilk' iktisap etmek altın ortak paye adına görülebilir fakat kalifiye ortak biçimde gerçekleştirilmediği sürece ölmüş envestisman olmaktan öteye gitmeyecektir. Nasıl anadan görme ve sayısal iletişim araçları iletişimleri düşüncesince reklam ajanslarıyla çalışıyorlarsa, bu dünkü uygulayım bilimi kapsamına giren planlar düşüncesince de yetkinliğe ehil metaverse ajanslarıyla emek harcamaları gerekiyor." biçiminde konuştu.

Türkiye’de markalar ve son kullanıcıların metaverse evrenine emin ve üretken biçimde geçişini sağlayacaklarının altını çizen Yurdakul, şunları kaydetti:

"Güvenlik ve yaratıcılıktan katiyen ivaz vermeyeceğiz. Türkiye’deki ve hayattaki rakiplerinden ayrışarak toptan partneri ILLUSORR ile baş başa dünyanın tasarım odaklı evvel metaverse evrenine ehil bulunan STANDBY ME markaların ve son kullanıcıların metaverse evrenine intikal süreçlerini oluşturmak, marketing dünyasının blockchain tabanlı ve web 3.0’a dönüşümünde kılavuz gemisi iktisap etmek hedefiyle serüvenine başladı."

Yurdakul, 2022’nin hem dal benzer zamanda ajans düşüncesince enine boyuna hararetli geçeceğini belirterek, harfiyen netin 20 yılda meydana getirdiği inkılap kabilinden metaverse'ün de zamanı dönüştürebileceğini dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler