USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Meslektaşlarının gelişimine ulama sağlayıcı hoca Microsoft'tan ihsanıhümayun aldı

Bingöl'de fariza işleyen dershane öğretmeni Tigan, Kovid-19 salgını sürecinde Türkiye'nin ayrımlı bölgelerindeki 3 bin öğretmene devre içi aktardığı birikimi ve tecrübeleri ile Microsoft'un "Yılın En Başarılı Kadın Eğitimcisi" ödülüne müstahak görüldü.

Meslektaşlarının gelişimine ulama sağlayıcı hoca Microsoft'tan ihsanıhümayun aldı
15-12-2021 12:44
Bingöl

Bingöl'de fariza özne derslik öğretmeni Baran Tigan, toy sima koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde Türkiye'nin değişik bölgelerindeki kestirmece 3 bin öğretmene devre içi aktardığı bilgelik birikimi ve tecrübeleri ile Microsoft'un "Yılın En Başarılı Kadın Eğitimcisi" ödülüne müstahak görüldü.

Babası da 1992-1997 yılları ortada Bingöl'de derslik öğretmeni şekilde fariza özne Tigan, beşinci derslik eğitimini bu şehirde tamamladı. 17 sene ilk İstanbul'da öğretmenliğe başlamış olan Tigan, 7 sene devam eden görevinin peşi sıra 2011 senesinde Bingöl'ün Bahçeli köyündeki ilkokula atandı.

İki sene fariza meydana getirdiği bu okulda öğrencilerin teknolojik imkanlardan faydalanabilmesi hesabına icraat yürüteç Tigan, okula genel ağ bağlanmasına okazyon oldu.

Yüzlerce öğretmene ulaştı

Daha sonraları site merkezindeki 75. Yıl İlkokulunda göreve başlamış olan Tigan, geçmişten buyana kendisini geliştirdiği enformatik dalında öğrencilere kâr sağlayabilmek düşüncesince Aktif Öğrenme Sınıfı ve Geleceğin Sınıfı Laboratuvarı'nın (FCL) açılmasını sağladı.

Burada, başıboş aktiflik sürecinde verdiği eğitimlerle, öğrencilerin potansiyellerini ve kabiliyetleri ortaya çıkararak, günce yaşamda karşılarına çıkma problemleri çözebilecekleri ayrışık planlar üretti. Etkinlikler sebebiyle öğrencilerin başka derslerinde de başarılı olmasını sağlayıcı Tigan, toplumsal iletişim araçları üstünden de bu eğitimleri paylaştı.

Tigan, Kovid-19 salgını sürecinde başlamış olan açıktan eğitimle ait öğretmenlerin devre içi programları kullanımına bağlı İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de onayıyla fahri şekilde eğitim vermeye başladı.

Bu süreçte web-2 araçları, P4C, STEM ve doğurucu muharrirlik kabil nice izlence üstünde eğitim verici Tigan, bu sayede Türkiye'nin ayrışık bölgelerinde fariza özne 3 bin öğretmene ulaştı.

Özellikle karye okullarında işyar öğretmenlere dayanak noktası verici Tigan, Doğu Anadolu Bölgesi'nde kestirmece 15 ildeki karye okullarına ilim setleri de gönderdi.

Meslektaşlarının ısrarı ile Microsoft'un "Kadın Liderler Yarışması"na başvuran Tigan, meydana getirdiği çalışmalarıyla öğrenime katmış olduğu bedel sebebiyle Yılın En Başarılı Kadın Eğitimcisi seçildi.

Tigan, öğretmenlere devre içi eğitim vermeyi sürdürüyor.

Okul sonrası yıllarda küçüklere müteveccih ilim seansları düzenledi

Baran Tigan, AA muhabirine, işinde geçirdiği gelişigüzel müşterek senenin ötekiler ile bire müşterek olmaması düşüncesince himmet gösterdiğini söyledi.

Öğretmenlik meydana getirdiği müddet süresince öğrencilerinin kabiliyetlerini açığa çıkarmaya çalıştığını dile getiren Tigan, onların kalplerini kazanmayı daima önemsediğini tabir etti.

Tigan, öğrencilerle elleme deste kurduktan sonraları öğretimin baş döndürücü hazırlop müşterek halde gerçekleştiğine ayraç ederek, "1992-1997 yıllarında babam Bingöl'de derslik öğretmeniydi. Ve o devir yaşanmış olan yıldırı vakaları dolayısıyla elleme müşterek eğitim alamadım. Karşıma çıkan gelişigüzel öğrencimin yaşamına itinayla dokunmam gerektiği öğretisini o devir yaşayarak öğrendim. O devir karye okullarında genel ağ yoktu." dedi.

Bingöl'de fariza meydana getirdiği köye genel ağ bağlantısı, gösterim kabil olanakları İstanbul'dan sağladığını, site merkezindeki 75. Yıl İlkokulunda ise Milli Eğitim Müdürlüğünün ve velilerin desteği ile canlı öğrenme sınıfı açtığını belirterek, meslek sonrası yıllarda küçüklere müteveccih ilim seansları düzenlediğini aktardı.

Tigan, ilim setleriyle evlatların potansiyellerini ortaya koyabilecekleri, günce yaşamda karşılarına çıkma problemleri çözebilecekleri özlük robotlarını üretmeye başladığını kaydetti.

"Her bölgede hatır becerilerini geliştirmeye başladık"

Bu emekleri yürütürken öğrencilerin hayalet dünyalarının baş döndürücü açık bulunduğunu ancak hatır ve çoğaltma dair teessürat yaşadığını gördüğünü dile getiren Tigan, "Çocukların hatır becerilerini bırakmak düşüncesince hikmet eğitimi aldım, çocuklarla hikmet seanslarına başladım. Bu sayede çocuk, projesini üretirken henüz doğurucu ve ibdai fikir ortaya koymaya başlıyor. Her bölgede hatır becerilerini geliştirmeye başladık. Serbest aktiflik ve öğüt dışı yıllarda bu emekleri gerçekleştiriyoruz. Mesela hesap derslerinde ayrıntılar ibdai düşünmeye başlıyor. Daha ilk öğrencilerimle öykü kitabı da çıkarmıştım." ifadelerini kullandı.

"İyiliğin yayılarak artması, baş döndürücü iri mutluluk"

Tigan, bu çalışmalarını toplumsal medyadan paylaştığında, nice öğretmene esin bulunduğunu aktararak, şu halde bitmeme etti:

"Özellikle müstevli sürecinde dayanak noktası talip baş döndürücü hoca oldu. Pandemi sürecinde okullar dinlence olabilir olamaz açıktan öğrenime başladım. Çünkü baş döndürücü başlangıçta açıktan eğitim araçlarını kullanıyordum. Öğretmenlere nice programın ne kullanıldığını öğrettim. Daha sonraları web-2 araçları üstünde öğretmenlere eğitim vermeye başladım. Yaratıcı yazma, P4C, STEM kabil bölgelerde eğitimlerimiz bitmeme ediyor. Yaklaşık 3 bin öğretmene eğitimler verdik.

Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de katkılarıyla nice eğitim düzenledik. Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kestirmece 15 kentte, benden dayanak noktası talip öğretmenlere ilim setleri gönderdim. En akıbet teras gönderdiğimiz Ağrı'da da öğrenciler üretmeye başladı. Bu da bizim düşüncesince baş döndürücü iri mutluluk. Çünkü iyiliğin yayılarak artması, paylaşılması benim düşüncesince baş döndürücü iri mevki ve gurur."

Meslektaşlarının ısrarı ile katılmış olduğu Microsoft'un yarışmasında "Yılın en başarılı kadın eğitimcisi" seçildiğini aktaran Tigan, bundan ahir süreçte "Bilim Seferberliği" projesi ile nice okula ilim setleri ulaştıracaklarını kaydetti.

Tigan, "Çocukların hayalleri sınırsız, ancak olanakları sınırlı. Bu mevzuda küçüklere arkalamak en iri umudumuz. İkinci derslik öğrencilerimle TEKNOFEST'e katılmayı planlıyorum. Çok elleme planlar oluşturuyorlar çocuklar. Çocukların hakeza müşterek müsabakada bulunmalarını baş döndürücü dilek ediyoruz." diyerek konuştu.

75. Yıl İlkokulu Müdürü Mehmet Avcı da okullarında hoca Baran Tigan öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş'un desteği ile Geleceğin Sınıfı Laboratuvarı (FCL) açtıklarını, evlatların bu sınıfta menfaatlerini ihya olanağı bulduğunu aktardı.

Öğrencilerin robotik kodlamayı öğrenerek, öz güvenlerinin de arttığını dile getiren Avcı, "Baran Tigan kendisini bu açıdan yetiştirmiş müşterek öğretmenimiz. Hem küçüklere bununla birlikte başka illerdeki öğretmenlerimize iri yardımı oluyor." halinde konuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler