USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Meslek liselilerin ürettiği Kovid-19 antijen imtihan kiti bellik tescil sürecinde

Bursa'da dü dizge lisesinin iş donanmasında hesaplı plan kapsamında tükürükten tahsil edilen numuneyle 15 çağ kabilinden endamsız birlikte müddette son sağlayan koronavirüs antijen sınav kiti yapım fail hoca ve öğrenciler, üretimde toprak almanın gururunu yaşıyor.

Meslek liselilerin ürettiği Kovid-19 antijen imtihan kiti bellik tescil sürecinde
07-12-2021 12:05
Bursa

Kovid-19 antijen imtihan kiti, Bursa M. Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve bire birlikte sürede AR-GE merkezi bulunan Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üretiliyor.

Öğretmen ve öğrenciler çeşidinden patron tasarımları hazırlanarak piyasadaki eş değerlerinin 3'te 1 maliyetine üretimleri meydana getirilen kitler, paketlenerek kullanıma apiko duruma getiriliyor.

Türkiye'de bu bölgede imal edilen birlikte tane emek vermek olma niteliği de mevcut ürünün, "BRS-CA" ismi altında bellik tescil işlemleri başlatıldı.

Yüzde 90 akilane akıbet veriyor

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, AA muhabirine, sürecin 4 okulla başladığını, elan sonradan 2 okula indirdiklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığının destekleriyle maliyet ve istihsal giderlerini karşıladıklarını tamlayan Gür, şu detayları paylaştı:

"Hızlı antijen imtihan kitleri üretimi tamamlandı ve tayyareci şekilde uygulanmaya başladı diyebiliriz. İlk imtihan kitlerini tamamladıktan sonradan Sağlık Bakanlığına müracaat yaptık, elan sonradan bulunduğumuz ilde birlikte hastanede pestil başı testlerini yapmamızı istediler. 3 çeşitli kit ürettik, birisi tükürükle bakılan saliva denilen çabuk antijen imtihan kiti, ötekisi dilden bakılan, öbürkü de nazofarengeal (burun ve boğazın ardı sıra misal toplama). Öğrencilerimizin, testlerini olurken huzurunu ve mutluluğunu düşündüğümüz düşüncesince elan baş döndürücü saliva dediğimiz tükürük testi dair yoğunlaştık.

Saliva dediğimiz imtihan tahminî 630 insana uygulandı. PCR testine girip çıkan gelişigüzel örneklemle Bursa kent Hastanesinde PCR ve kit sonuçlarımızı karşılaştırdık. Sonuçları karşılaştırdığımızda pozitiflik ve negatiflik (doğruluğu) averajı tahminî yüzdelik 90'larda çıktı. Bursa kent Hastanesi Bilimsel Çalışma Komisyonunun verdiği tutanağa layıkıyla hakeza birlikte akıbet çıktı. Numunelerimizi ve Bursa kent Hastanesinin verdiği raporları Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne gönderdik."

Bursa'nın rotatif kebap kapital meta gelirine katkısı

Meslek liselerinin müstevli zamanında baş döndürücü ehemmiyetli işler yaptığını vurgulayan Gür, gerekseme mahsus nice alandaki üretimlerin gerçekleştirildiğini anlattı.

Okulların beniz yüze tahsile açıkça olmasının ehemmiyetli bulunduğunu ve antijen imtihan kitinin buna asistan olacağını dile getiren Gür, "Biz bu kiti bire birlikte sürede rotatif kebap kapital meta geliri istihsal geçirmek düşüncesince ürettik." dedi.

Gür, başkaca antijen kiti projesiyle, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de vizyonuyla sanayisi çelimli Bursa'nın rotatif kebap kapital meta gelirlerinde Türkiye'de fevk sıralarda arazi almasını, bu hareketliliğin içre arazi düzlük öğrencilerin alanla ilişik baş döndürücü elan güzel tecrübeler edinmesini sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Kitin kullanımına yer veren Gür, "Çok girintisiz çıkıntısız uygulanıyor, çocuklarımız banko tasalı olmuyor ve 5-15 ahit ortada akıbet veriyor. Çok gururluyum. Bir manzume lisesinin antijen kiti ürettiğini hiçbir duymadım. Bu bire birlikte sürede birlikte ulusal uygulayım bilimi hamlesi." değerlendirmesinde bulundu.

Üretimin duyulmasından sonradan diyar içi ve dışından dikkat bulunduğunu aktaran Gür, Bakan Mahmut Özer'e kendilerine güvendikleri düşüncesince teşekkürname etti.

"Böyle birlikte işin parçası edinmek baş döndürücü güzel"

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı öğretmeni Zafer Coşkun ise öğrencilerin antijen imtihan kitlerini ayrıksı birine gerekseme duymadan özlük olanaklarıyla uygulayabileceklerini belirtti.

Projede ilk herşeyden ilk olarak dü manzume lisesinin iş birliğiyle AR-GE emek harcaması yapıldığını bildiren Coşkun, "M. Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı parçaların montajını yapıyoruz burada. Ekipmanları elan sonradan hususi birlikte ambalaja yerleştiriyoruz ve bu halde imtihan kitini hazırlamış oluyoruz. Öğrenciler burada olmaktan, üretmekten baş döndürücü mutlular. Bizim esas misyonumuz bu, doğurucu soy sop yetiştirmek." ifadesini kullandı.

Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri 11'inci dershane talebesi Mustafa Altay, istihsal etabında kutulama işlemlerinde fariza almış bulunduğu bilgisini verdi.

Arkadaşlarıyla eş birlikte emek vermek yaptıklarını özetleyen Altay, "Böyle birlikte üretimde edinmek ve hakeza birlikte işin parçası edinmek baş döndürücü güzel. Meslek lisesinde olduğum düşüncesince mutluyum. Burada bu üretimi yaparak nice insana iane ediyoruz, bire birlikte sürede ve kılıç de birlikte birikim kazanıyoruz. Yazılım mühendisliğini hedefliyorum ve burada mevcut edinmek beni hedeflerime elan da baş döndürücü yaklaştırıyor. Burada iş ahlakını öğrenmem, gelecekte çalıştığım yerlerde yahut sahibi olacağım firmada uygun aktif fiil olacaktır." sanarak konuştu.

Aynı sınıftan Nisanur Kılıç, manzume lisesinde okumanın kendisi düşüncesince baş döndürücü müfit bulunduğunu dile getirerek, "Bu fırsatı anmak ve bu üretimin içre edinmek hakkıyla alım çalım verici. Malzemelerin paketlemesini yapıyorum. Bu benim düşüncesince iri birlikte deneyim. Böyle birlikte projenin içre elan önceki olmamıştım." açıklamasını yaptı.

Elektrik-Elektronik Alanı öğrencilerinden Suat Samet Ozan da üretimde arazi alarak birikim kazandıklarını, canlılık mühendisi olma maksadı bulunduğu düşüncesince meydana getirilen çalışmaların namına ulama sağladığını tabir etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler