USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Meslek liseliler glüten ve şeker hastalığı hastalığı içermeyen kek üretti

İzmir'deki Alsancak Nevvar-Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerinin çölyak, diyabet, haşimato hastaları düşüncesince ürettiği kekin hızlı üretimine geçilmesi hedefleniyor.

Meslek liseliler glüten ve şeker hastalığı hastalığı içermeyen kek üretti
10-01-2022 17:02
İzmir

Turizm ve gastronomi dalının kalifiye öge ihtiyacını istikbal etmek az daha görgü bilimi bilimi verici İzmir'deki Alsancak Nevvar-Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri, çölyak, diyabet, haşimato ve aşırı kiloluluk hastalarının tüketebileceği kek üretti.

Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm bakanlıkları ortada imzalanan "Mesleki Eğitimde İş Birliği Protokolü" kapsamına tahsil edilen Türkiye'deki mahdut okullardan Alsancak Nevvar-Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, merkezi sınavda muvaffakiyet yayınlayan öğrencileri mülakatla ikrar ediyor.

Dört salname görgü bilimi bilimi tedrisat sürecinde öğrenciler, önceki sene derişik İngilizce eğitimi alıyor. İkinci yıldan itibaren Rusça ve Almanca anahtar eğitimine başlanıyor. Tam kuvvetli atölyelerde birinci sınıf mesleksel görgü bilimi bilimi düzlük öğrenciler, maharet eğitimlerini bu sektörün önde mevrut otel işletmelerinde tamamlayarak izinli oluyor.

Proje ortağı gezinsel işletmede yetişim işleyen öğrencilere istihdam garantisi de maruz Alsancak Nevvar-Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eşya ve meşrubat hizmetleri piyasası öğrencileri, hazırladıkları ürünler ile dikkati çekiyor.

Geçen sene öğretmenlerinin yardımı ile çölyak, diyabet, haşimato ve aşırı kiloluluk hastalarının tüketebileceği kek düşüncesince kolları sıvayan öğrenciler, kısaca birlikte salname çalışmanın peşi sıra ortaya çıkarılan mahsul düşüncesince tescil başvurusunda bulundu.

Çölyak, diyabet ve haşimato hastalıklarının isimlerinden esinlenilerek "ÇÖLDİHA" ismi maruz kekeme Türk Patent ve Marka Kurumunca "faydalı model" vesikası verildi.

Az besili olan, glüten ve diyabet rahatsızlığı içermeyen kekte kestane, badem yahut darı unu kullanılıyor.

Kekte tatlandırıcı alegori ise mürdüm eriği püresi arazi alıyor.

Ürün bu özellikleriyle diyabet, haşimato ve çölyak hastalarına, lezzeti ile de tamamı sektöre seslenme ediyor.

Kekin dizi halde üretilerek hastaların zevkine sunulması hedefleniyor.

"Hiç pes etmeden çalıştık"

Öğrencilerden Hatice Esma Kavas, AA muhabirine, ortaokuldan itibaren gastronomi alanıyla yakından ilgilendiğini ve bu okulu yeğleme ettiğini söyledi.

Endokrinoloji hastalarının yiyebileceği içimli birlikte kek elde etmek düşüncesince yola çıktıklarını özetleyen Kavas, "Öğretmenlerimizle bu arada daima denemeler yaptık, tek pes etmeden çalıştık, kararında da hakeza birlikte mahsul çıkmış olduğu düşüncesince gururluyuz. Kekimiz adını rahatsızlıkların adından alıyor. Şu anne derece deneyenlerden aşırı müspet dönüşler aldık ve rastgele nesne önünde gidiyor." dedi.

"Amacımız hastaların yiyebileceği birlikte mahsul ortaya çıkarmaktı"

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alan Şefi Gülseher Alkan, öğrencilerin iştahlı olmalarının menfaatlerini de heyecanlandırdığını belirtti.

Son zamanlarda iç salgı bilimi hastası sayısının arttığına dikkati çekici Alkan, şöyleki konuştu:

"Biz de bununla ilişik neler yapabiliriz diyerek yola çıkarak bu ürünü geliştirdik. Buradaki misyonumuz çölyak, diyabet, haşimato denli hastaların yiyebileceği birlikte mahsul hazırlayabilmekti. Burada en kazalı hizip çölyak hastalarıydı. Çünkü onların glütene gönül rahatlığı duyarlılıkları vardı. Çölyak rahatsızlığı olanların haşimato olması aşırı yüksek. Aynı halde haşimato olanın diyabet olma olasılığı aşırı yüksek. Bundan yola çıkarak bu ürünü hazırladık. Hiçbir halde diyabet rahatsızlığı kullanmadık, buğday unu adına kestane, badem ve darı unu kullandık. Aroma ve tatlandırıcı yönünü ise mürdüm eriği püresinden sağladık. Türk Patent ve Marka Kurumu çeşidinden 'faydalı model' vesikası aldık, başkaca markamızı da aldık. hususi birlikte atölyede bu ürünü hazırlayıp hem ilişik hastalara aynı zamanda talip yurttaşlarımıza arz etmek istiyoruz."

"Ciddi birlikte arzu olacağını düşünüyoruz"

Okul Müdürü Ömer Edip Ocakoğlu, okulun eşya ve meşrubat hizmetleri ve konaklama hizmetleri alegori dü alandan oluştuğunu belirtti.

Öğrenci ve öğretmenlerinin iç salgı bilimi hastalarının istekle tüketebileceği birlikte ürünü geliştirdiklerini düşüncesince görkemli olduklarını kaydeden Ocakoğlu, şöyleki dedi:

"Uzun icraat kararı hakeza birlikte mahsul ortaya çıktı. Sayın Bakanımız Mahmut Özer de İzmir'e ulaştığında ürünü tattı ve aşırı beğendi. Bu da öğrenci ve öğretmenlere ağırbaşlı birlikte güdeleme sağladı. Bu ürünle ilişik dizi üretime geçmeyi düşünüyoruz. Çünkü ağırbaşlı birlikte arzu olacağını düşünüyoruz. Bunun düşüncesince laboratuvar düzeyinde birlikte departman oluşturmamız gerekiyor. Onun düşüncesince icraat yapıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler