USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

‘Mastektomi’ sonrası meme onarımıyla başarılı sonuçlar elde ediliyor

-Güven Sağlık Grubu Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Adanalı, nice hanımı psikososyal manada negatif yönde etkileyen meme kanserine ilişkin meme kayıplarının etkilerini en uzuv indiren meme rekonstrüksiyonlarının Türkiye’de ve dünyada s

‘Mastektomi’ sonrası meme onarımıyla başarılı sonuçlar elde ediliyor
27-10-2021 15:04

Prof. Dr. Gökhan Adanalı, hanımlarda en kalın tanıdık kanserlerin başlangıcında mevrut meme kanserinin er teşhisinde kalık sosyal zihin ve gelişen teknolojiyle baş başa rutin kullanıma giren çağdaş görüntüleme tekniklerinin sebebiyle sağlam baş döndürücü hastada er tanının konabildiğini ve beniz gülünç sonuçların elde edildiğini söyledi. Erken tanılama konan sağlam baş döndürücü hastanın da hastalıktan yavrulamak denli otama sonra dü memeyle dünyasına sürdürmek istediğini kail Adanalı, “Meme kanserinin asliye cerrahi tedavisi bulunan mastektomi, meme dokusunun ameliyatla alınmasıdır. Günümüz çağdaş onkoplastik cerrahisinin ehemmiyetli müşterek ilkesi bulunan hastayı dü meme ile ameliyattan emisyon işleminin anne ögesi bulunan ‘mastektomi ile ez zamanlı meme onarımı’; dokunmabana zımnında memenin müşterek bölümünün yahut tamamının alındığı hallerde silikon implant denilen bireşimli materyaller yahut hastanın özlük dokularının kullanılarak memenin baştan yapılmasıdır. Bazı olaylarda silikon implantlar ve cisim öz dokuları ile baş başa de kullanılabilmektedir. Geçmişte yalnızca belli meme kanseri tiplerinde ve itinayla seçilen hastalarda uygulanabilen bu yöntem, kalan deneme ve başarılı derinlemesine çevrim sonuçlarının verdiği cesurca elden çabucak rastgele meme kanseri olayında kullanılır duruma gelmiştir” dedi.

‘HER 100 MEME ONARIMININ 76’SI İMPLANT İLE YAPILIYOR’

Meme onarımı tedavisinin, meme kanserinin tipine, aşamasına ve kanserin yaygınlığına ilişkin yerine planlandığını kaydeden Adanalı, “Örneğin, er basamak meme kanseri bulunan müşterek hastalanmış da kimyasal otama ışın tedavisi üzere ek tedaviler gerekmeden yalnızca mastektomiyle illet otama edilebilecekse, eş anlı yerine meydana getirilen meme onarımı ameliyatı ile de otama tamamlanabilmektedir. İleri basamak yahut henüz saldırgan tümörlerde ise cerrahi tedaviye kimyasal otama ve/veya ışın tedavisi de eklenebilmektedir. Bu surat olaylarda yine kurma yöntemi ayrımlı olabilmektedir. Bu surat olaylarda yine kurma mastektomi ile eş anlı yapıldığında silikon implantlar icabında eğreti bulunan tipleri konarak (doku genişletici) yapılabilmekte cerrahiyi izlem fail çağda hastanın ilkin radyoterapini dokulara bulunan menfi tesirleri bu implantların varlığında yaşanmakta ve tedavinin tamamlanmasını izlem fail altı maaş proses tamamlanıp bu eğreti implantlar sürekli implantlarla değiştirilmekte ve meme ucu onarımı da yapılarak yine kurma kademeli yerine tamamlanabilmektedir. Günümüzde ABD Birleşik Devletleri’nde meydana getirilen rastgele 100 meme onarımı ameliyatının 76’sı implant ile yapılmaktadır. Hastanın özlük (öz)dokusunun kullanıldığı meme onarımı ameliyatlarında en kalın esas rahmi bölgesindeki dokular kullanılmaktadır. Bunun yanı esna sırttaki adale dokusu kullanılarak da meme onarımı yapılabilmektedir” niteleyerek konuştu.

‘PROTEZLER MASTEKTOMİ TAKİBİNDEKİ TEDAVİYE ENGEL DEĞİL’

Adanalı, dokunmabana tedavisinde başarının sırlarından birinin hastaya maneviyat özgülemek bulunduğunun unutulmaması icap ettiğini belirterek, “Onkoplastik cerrahiyle alışılagelen meme dokusuna baş döndürücü DOĞRU müşterek meme görüntüsü sağlamak, hastanın dokunmabana tedavisi esnasındaki moralini efdal avlamak açısından da önemlidir. Meme onarımı, mastektomi takibindeki tedaviye banko bariyer değildir. Protez varlığında, kimyasal otama özgülemek ve radyoterapiye sürdürmek mümkündür. Görüntüleme şekilleri de baş döndürücü geliştiği için, protezler hastaların arama görüntülemelerine de bariyer olmamaktadır. Mastektomi sonrası meme onarımı muktedir olmak için, memenin katılması işlemini karşılayıcı umumi cerrahın işlemi onkoplastik cerrahiye akla yatkın müşterek biçimde yapması gerekmektedir. Mastektomi ve sonrasındaki meme onarımı ameliyatları; dalında bilirkişi umumi cerrah, plastik cerrah, ışınım onkoloğu, medikal onkolog, ışın bilimi uzmanı ve psikiyatrdan oluşan müşterek kol ve lüzumlu teknolojik ast yapıya ehil birlik kuvvetli müşterek merkezde yapılmalıdır” niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler