USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Mahir öğretmen kukla gösterisi ve şarkılarla ders işliyor

Samsun'un Kavak ilçesinde derslik öğretmeni Mahir Çuğu, evlatların merakını derse çekebilmek ve henüz hazırlop öğrenmelerini gelmek neredeyse sanattan yararlanıyor.

Mahir öğretmen kukla gösterisi ve şarkılarla ders işliyor
14-12-2021 12:33
Samsun

Yaşar Doğu İlkokulunda vazifeli dershane öğretmeni Mahir Çuğu, derslerimizi hâlâ matrak duruma getirebilmek düşüncesince palyaço makyajı yapmış olup mülevven müşterek peruk takıyor.

"Bakkal Amca" ismini verdiği kuklayı seslendiren Çuğu, devir hin farklı enstrümanlar çalarak ders işliyor.

Derse uyarınca farklı besteler karşıcı Çuğu, hazırladığı önemsiz oyunlarda öğrencilerine de gösteriş vererek derse merakı ve iştirakı artırıyor.

Yirmi sekiz öğrencili 3. sınıfta dersler hem mürebbi hem matrak geçerken, 18 salname öğretmen Çuğu, mülevven müşterek öğretmen namına öne çıkıyor.

"Palyaço kostümü ile verdiğim mesajları hâlâ dobra verebildiğimi fark ettim"

Mahir Çuğu, AA muhabirine, müşterek çağ keşik esnasında hâlâ başlangıçta edinmiş bulunduğu palyaço giysilerini giyip öz olanaklarıyla makyajını yaparak nöbete çıktığını belirtti.

Bazı nöbetlerinde putrel ve gitar çaldığını özetleyen Çuğu, şunları söyledi:

"Enstrümanlardan müşterek müddet sonraları sıkılmaya başladım. Daha farklı müşterek nesne yapmalıyım diyerek düşündüm. Hem evlatları eğlendirip hem de kendim eğleneceğim müşterek nesne düşündüm. Bir yerden müşterek palyaço kostümü geçti elime. Sonra vıcık vıcık boya ile kendime makyaj yaptım. Tabii evlatların bundan haberi yok. Ben sınıfta kapıyı kapattım, tarih ortası ortada makyajımı yaptım. O biçimde hariç çıkınca çabucak evlatların koyu ilgisiyle karşılaştım. Öyle ki füru oynadıkları oyunları bırakıp benim etrafımda toplanmaya başladılar, iri müşterek mektepli kalabalığı. Verdiğim mesajları hâlâ dobra verebildiğimi fark ettim."

Öğrencilerin palyaçoya verdikleri dobra tepkileri derslere de taşıdığını anlatım fail Çuğu, "Palyaço ile yaptığım etkinliklerle evlatların az buçuk hâlâ mevzulara titiz olduklarını fark ettim. Hem evlatları eğlendiriyorum hem de öğretmem gerekeni öğretiyorum." dedi.

Kukla ile ders etme döneminin ise dersi anlatma yöntemlerini ihya dair ortaya çıktığını kail Çuğu, şu biçimde bitmeme etti:

"Dersi anlatırken füru açısından nite hâlâ matrak olabilir, nite hâlâ velut olabilir, nazarıitibar çeken mümkün bunu düşünürken müşterek hafta sonu avrat emeği sergisini geziyordum kuklalar ilgimi çekti. Daha evvela tiyatroyla da endamsız müşterek mesaim bulunduğu düşüncesince 'acaba' dedim. Sınıf süresince kuklalar kullanarak buna öteki zanaat dallarını da ilaveten yaratıcılığı da dair koyarak 'yeni müşterek yaklaşımda bulunabilir miyim' diyerek düşündüm ve önceki 'Bakkal Amca' ile maceramız başladı. Çocuklar 'Bakkal Amca'yı baş döndürücü sevdi. Tabii afacanlık bulunduğu devir katiyen göremiyorlar 'Bakkal Amca'yı zira 'Bakkal Amca' domuz ufaklıklara az buçuk ırak mesafede duruyor. Böylelikle derslerimiz hâlâ matrak oldu. Derslerden ego de olağandan esenlik almaya başladım. İnsan müşterek işi esenlik alarak meydana getirdiği devir verimi kıvrım el hâlâ faziletkâr olabiliyor. Biz de bunu 'Bakkal Amca' sebebiyle başardık sınıfça."

Kukla ile anlattığı derslerden hâlâ temelli neticeler aldığına ayraç fail Çuğu, öğrencilerin ilkin dijital derslere odaklanabilmeleri düşüncesince bu yöntemi kullandığını vurguladı.

Çuğu, şunları kaydetti:

"Öğrenciler ilkin dijital derslere, az buçuk hâlâ koyu çalışılması müstelzim derslere baş döndürücü odaklanamıyorlar. Odaklanamadıkları düşüncesince de ayrımsız şeyi hepimiz tekraren bildirmek durumunda kalıyoruz ancak 'Bakkal Amca' ile müşterek senaryo dair muamma müşterek bilgiyi verdiğimiz devir füru bunu baş döndürücü hâlâ havadan kavrayabiliyor zira nazarıitibar çeken müşterek nesne mevcut karşılarında ve bu nesne sebebiyle bizim yaptığımız somutlaştırma yahut örneklendirmeler hâlâ değerli olabiliyor. Bu da elbette ki verimi katbekat arttırıyor. Aynı şeyi değme yıl yahut değme ay gene etmektense müşterek kez anlatıyoruz, müşterek hikayemiz, müşterek masalımız olmakta ihtimal bilmecemiz oluyor. Burada 'Bakkal Amca'dan da faydalanıyoruz ve bunu evlatların algılamasını sağlıyoruz."

Çuğu, "Bakkal Amca"nın farklı armağanları de bulunduğunu dile getirerek, "Burada aldıkları önemsiz müşterek şeker hastalığı hastalığı bile müşterek kilogram şekere değer diyerek düşünüyorum zira onlar düşüncesince baş döndürücü değerli. Bazıları kıyamayıp eve götürüyor. Bir hafta sonraları 'Öğretmenim sizin verdiğiniz şeker' diyerek bana gösteriyor." diyerek konuştu.

Matematiği müzikle öğretiyor

Özellikle dijital derslerde musiki ve enstrümanlardan ve öğrenciler düşüncesince öz meydana getirdiği bestelerden yararlandığını aktaran Çuğu, şunları kaydetti:

"Müzik benim çocukluğumdan buyana baş döndürücü sevdiğim müşterek sanat. Bu mevzuda da kendimi yetiştirmeye çalıştım aracısız geldiğince. Yedi enstrümanın eğitimini aldım, asliye ve mutedil kurda çalışıyorum. Bazılarını doğacak kurda çalıyorum. Beste yapıyorum ayrımsız sürede bestekar müşterek yönüm var. Tabii ki bunları da bebek şarkıları namına değerlendirip derse uyarlamayı başardım."

Matematik derslerinde ritimli alma konusunu matrak biçimde işlediklerini özetleyen Çuğu, "İkişer sayamayan füru altıları, dokuzları beste yaptığım devir sayabilmeye başladı. Şaşırtıcı kararı gördükten sonraları bunun esasta eğlenerek ders gerçekleştirmek bulunduğunu fark ettim. İkisi müşterek arada olunca süper müşterek kuvvet elde ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Palyaço ve "Bakkal Amca" ile işledikleri derslerin düzen tadında geçtiğini ve baş döndürücü hâlâ şen öğrenebildiklerini anlatım fail öğrenciler, Mahir öğretmenin talebesi oldukları düşüncesince çıkarlarını baş döndürücü bahtlı hissettiklerini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler