USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Lösemiye hakkında hayat savaşını ele geçiren Berfin, bundan sonra hayallerinin peşinde

Mersin'de 6 yaşlarında yakalandığı lösemiyi 2 salname tedavisinin arkası sıra yenen 9 yaşındaki Berfin Bulut, büyüdüğünde hekim olup özlük kabil lösemili evlatları düzeltmek istiyor.

Lösemiye hakkında hayat savaşını ele geçiren Berfin, bundan sonra hayallerinin peşinde
08-11-2021 12:14
Mersin

Mersin'de, hâlâ 6 yaşlarındayken yakalandığı lösemiye gönül rahatlığı verdiği mücadeleyi 2 sene devam eden tedavisiyle elde eden 9 yaşındaki Berfin Bulut, gelecekte hekim olup kendisi üzere kanser rahatsızlığına yakalanan evlatları iyileştirmenin hayalini kuruyor.

İlkokula start heyecanı yaşamış olduğu 2018'de, koku alma organı kanaması, morartı ve halsizlik şikayetleri ile başvurduğu Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Servisi'nde lösemi tanısı konulmuş olan Berfin, Uzman Dr. Funda Erkasar nezdinde tedaviye alındı.

Bu süreçte kanseri alt kılmak düşüncesince savaş sağlayan ve geçinme hâlâ hummalı düzen bağlanan Berfin, önemsiz bedenen hastalığa direnmeyi başardı.

İki sene devam eden kontrollerinin arkası sıra taburcu olup tedavisine evde bitmeme edilen Berfin, birlikte müddet sonradan kansere gönül rahatlığı verdiği dirim savaşını kazandı.

Sağlığına munsap Berfin, heyecanla beklediği mektebinde pedagoji bilimi dünyasına başladı. Arkadaş edinip oyunlar da oynayan Berfin, bundan böyle hayallerinin ardı sıra koşuyor.

Hayali hekim olmak

Berfin Bulut, AA muhabirine, lösemiye gönül rahatlığı verdiği kızgın mücadeleyi anlattı.

Hastalığı sürecinde okula gidemediğini ve dostlarıyla sayaç geçiremediğini özetleyen Bulut, "Dışarı çıkmayı aşırı istiyordum. Dışarıdaki dallar oyunlar oynuyordu, aşırı iyi şeyler yapıyorlardı. Ben hariç çıkamadığım düşüncesince üzülüyordum." dedi.

Hastalığı sürecinde doktorunun ve ailesinin namına aşırı iri dayanak verdiğini özetleyen Bulut, şöyleki bitmeme etti:

"Ailemin yardımı ile hastalığımı aşırı iyi birlikte biçimde atlattım. Annem ve babam yardımıyla aşırı çelimli oldum. Hastalığım bitince aşırı sevinmiştim. Dışarı çıktım, oyunlar oynadım. Okula başladım, orada dost edindim. Çok iyi şeyler öğrenmeye başladım. Doktor olup kendim üzere lösemili evlatları ıslah kılmak istiyorum. Doktorum üzere hastalara iane kılmak istiyorum."

"Bir annenin duyacağı en güç cümlelerden birisini duymuştum"

Dilan Altın da kızına lösemi tanısı koyulduğu anda tarifi sıfır birlikte ateş yaşadığını dile getirdi.

O süreçte yaşadıkları zorluklara yer veren Altın, "Bir annenin duyacağı en güç cümlelerden birisini duymuştum. Anlatılamaz birlikte durum. Sadece benim üzere bu hali canlı birlikte ana bilir. Rabb'im tek anneye yaşatmasın, tarifsiz birlikte şey. Evladınız olmasa fark önemsiz birlikte evladı o biçimde görmek, tek vicdanın kaldırabileceği birlikte boyut değil. Çok güç birlikte süreç. Güçle, azimle, umutla yendik, aşırı şükür." diyerek konuştu.

Lösemiye gönül rahatlığı verdikleri mücadelesi dü senenin böylece kazandıklarını dile getiren ana Altın, şunları söyledi:

"Kızımın lösemiyi atlattığını duyduğum geçmiş anda yaşadığımız çirkin eyyam birlikte film şeridi üzere gözümün önünden geçti. Doktorumuz 'artık bitti, Berfin çıkar yol fark almayacak.' söylediği anda dünyadaki değme bilinçlilik bizimmiş gibiydi sanki. Anlatılmaz, tarifsiz birlikte mutluluk. O kelimeden sonradan değme bilinçlilik adım adım zımnında girdi. Berfin yaşama uyarlanmış oldu. Okula gitmeye başladı. Arkadaşları üzere hile parklarına, canlı ortamlara girmeye başladı."

"Onu bahtiyar kullanmak bizleri de bahtiyar ediyor"

Uzman Dr. Funda Erkasar da 2018'de lösemi tanısı konulmuş olan Berfin ve ailesinin o devirde iri sıkıntı yaşadığını anlatım etti.

Tedavi sürecinde dü senenin kızgın geçtiğini özetleyen Erkasar, şunları kaydetti:

"Berfin değme bebek üzere hastaneden ürküyordu. Ailesi saçları döküleceği düşüncesince aşırı tedirgindi. Bu dü yılı özveriyle, emeklerimizle geçirdik. Hem karı bununla birlikte bebek açısından sıkıntılı birlikte dönemdi. Berfin'in saçları döküldü. Bu süreçte Berfin ve ailesine müstelzim destek sunar verildi. Berfin ve anası aşırı güçlüydü. Ailesi değme daim yanındaydı. Hep güler yüzlüydüler. Berfin de kendisini tedaviye kapatmadı. Artık okuluna başladı ve mutlu. Onu bahtiyar kullanmak bizleri de bahtiyar ediyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler