USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Liseliler harçlıklarıyla karye okullarındaki öğrencileri sevindiriyor

Niğde'de Şehit Kemal Tosun Anadolu İHL öğrencileri "1 lirayla yola çıkıyoruz" sloganıyla harçlıklarından biriktirdikleri parayla ihtiyaç sahibi öğrencilere mont, bot ve kırtasiye katkısı yaparak gönülleri ısıtıyor.

Liseliler harçlıklarıyla karye okullarındaki öğrencileri sevindiriyor
01-01-2022 14:44
Niğde

Niğde'de Şehit Kemal Tosun Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, harçlıklarıyla yardım icra ettikleri karye okullarındaki ihtiyaç sahibi öğrencilerin yüzünü güldürüyor.

Liseliler, yardım düşüncesince "1 lirayla yola çıkıyoruz" sloganıyla kampanya başlattı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübünün düzenli etmiş olduğu etkinlikte, 21 sınıfa dağıtılan kumbaraya öğrenciler, harçlıklarından kalan paraları attı.

Ay böylelikle birleşen paralarla mont, bot ve kırtasiye materyali düzlük liseliler, armağanları ulaştırdıkları karye okullarındaki ihtiyaç sahibi öğrencilerin mutluluğuna kuma oluyor.

Okul Müdürü Ramazan Gün, AA muhabirine, fikrin öğrencilerden geldiğini belirterek kampanyaya 2019'da başladıklarını söyledi.

Kampanyanın Kovid-19 salgını dolayısıyla kesintiye uğradığını tamlayan Gün, "Yüz yüze eğitimin başlamasıyla öğrencilerimizden bu istem baştan geldi. Kulübün müşavir öğretmenleri Fatih Demirdilek ve Ömer Aksoy'la bu faaliyete baştan başladık. Her haftanın böylelikle biriken paraları pakt müşavir öğretmenlerine konfirmasyon ettiler. Bizler de küçüklere motivasyon olsun sanarak değme hafta sonu sembol töreninde okulda en baş döndürücü yardım toplayan sınıfı duyuru ederek onları onore ettik. Zaten bu faaliyetin gayesi iyiliklerin yaygınlaşması, medeniyetimizde mevcud vakıf kültürünün canlı nesillere ulaşmasıydı." ifadesini kullandı.

İHL'ler ortada planlı Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda birlikte numara bulunan öğrencileri Beyza Özdoğan'ın kazanılmış olduğu mülk ödülünü kampanyaya bağış ettiğini özetleyen Gün, bu davranışın çıkarlarını baş döndürücü duygulandırdığını aktardı.

Gün, beniz yüze eğitimin bitmeme etmiş olduğu sürece kampanyayı sürdüreceklerinin altını çizerek "Öğrencilerimizle karye mektebindeki küçüklere gereksinimlerini verirken dezavantajlı haldeki öğrencileri görmeleri, çocuklarda hâlâ birlikte tomar coşku oluşturdu. Bu heyecanı gayrı dostlarıyla paylaştılar. Zaten onların bu paylaşımlarıyla çocuklarımızda birlikte şuur oluştu. Nihai misyonumuz de elhak öğrencilerde bu bilincin oluşmasıydı. Vermenin o katlanılamaz güzelliği, mutluluğu, teavün duygusunun gençlerimizde birlikte şuur durumuna gelmesiydi. Pırıl pırıl öğrencilerimizde o duygunun toprak edindiğini gördük." sanarak konuştu.

"Ufak yardımlar iri hayra okazyon olur"

Öğrencilerden Rumeysa Akçay da pakt yerine nice faaliyette bulunduklarını söyledi.

Ramazan ayında yardım kolisi dağıttıklarını vurgulayan Akçay şu şekilde konuştu:

"Bunu yaparken 'Komşusu açken tok yatan bizlerden değildir.' hadisinden yola çıktık. Biz iftar zamanı vakti yaparken hacısı hocası iftar zamanı vakti yapsın, kimesne aç kalmasın istedik. İlimizde canlı sığınmacı ailelere de yardım ediyoruz. STK'lerimizin düzenlemiş olduğu yardım kampanyalarına un, soba kabilinden desteklerimiz oluyor. 'Yetim gülerse evren güler.' sanarak düşünüp babasız küçüklere oyuncak ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin bulunmuş olduğu karye okullarına bot, montgomer ve kırtasiye katkısı yapıyoruz. Bir şita haset montsuz ve botsuz hariç çıkmanın zorluğunu fikren '1 lirayla yola çıkıyoruz' deyip küçük yardımlarla gerçekte iri birlikte hayra okazyon olabileceğimizi açıklamak istedik."

Öğrencilerden Aleyna Tan ise kimi öğrencilerin icra ettiği iz ayraçlarını satıp kampanyaya dayanaklık buyurmak bulunduğunu belirterek "Sadece öğrencilerle hudutlu kalmayıp esnafımız da dayanaklık buyurmak oluyor. Bu kampanyayla gönüllerde birlikte selamet kıvılcımı peydahlamak istedik." dedi.

9. dershane talebesi Muhammed Rafet Gökkaya da "Ben bu olanaklara sahipken hastalık onlar da olmasın. Ben mülk atarken onlar da bu olanaklara ehil olsun sanarak atıyorum. Yardım yaptığım devir içimde birlikte şenlik duygusu oluyor. Yardım buyurmak değme devir dobra geliyor bana. Herkes yardım etmeli." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler