USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Lisede otomobil eğitimi düzlük güre eş aramış olduğu işi sanayide buldu

Kocaeli'nin Kartepe Sanayi Sitesi'ndeki oto onarım atölyelerinde etkin bir tane eş Buğçe Uçar, aranan kaporta ustası olmayı hedefliyor.

Lisede otomobil eğitimi düzlük güre eş aramış olduğu işi sanayide buldu
06-03-2022 13:19
Kocaeli

Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki müşterek oto kaporta atölyesinde çırak kendisine etkin 23 yaşındaki Buğçe Uçar, kabiliyeti ve işine bulunan tutkusuyla dikkati çekiyor.

Kartepe Sanayi Sitesi'ndeki atölyelerde etkin yegâne eş bulunan Uçar, kestirmece 10 aydır dayısına alakalı iş durumunda hasarlı vasıtaların kaportalarını tamirat ediyor.

Bazı alıcıların "bu eş işi, sana akla yatkın değil" şeklindeki eleştirilerine icra ettiği işle cevap verici dinç kadın, hâlâ başlangıcında bulunduğu kariyerinde aranan kaporta ustası olmayı hedefliyor.

"İşe acele ahenk sağladım"

Buğçe Uçar, AA muhabirine, İzmit Endüstri Meslek Lisesi Makine Bölümünden 2017'de izinli olduktan sonradan ayrışık yerlerde freze operatörü kendisine çalıştığını söyledi.

Geçen yaz işi bıraktıktan sonradan dayısının oto kaporta atölyesine geldiğini ve iş hoşuna gidince çalışmaya bitmeme ettiğini özetleyen Uçar, burada hasarlı otomobilleri tamirat ettiklerini, okside ve temelsiz parçaların namına ek yaptıklarını belirtti.

Uçar, hem dayısının dükkanı olması aynı zamanda işin şen olması dolayısıyla acele ahenk sağladığını dile getirerek, "Daha geçmiş kaporta eğitimi almadım fakat lisede otomobil eğitimi almıştım. Program yazmakla bitmiyor, onda da metali işliyorsun. Ağır parçaları indirip kaldırıyorsun. Makine bölümünü okumamın aşırı faydası oluyor. Malzemelerle alakalı enfrastrüktür elde etmiş oldu. Hangi parçanın ne işe yarayacağını biliyorsun." niteleyerek konuştu.

Dükkanı sabahları kendisinin açtığını tamlayan Uçar, "Çayı demliyorum, sobayı yakıyorum. Biraz oturduktan sonradan işe koyuluyoruz. Dayımın verdiği işleri yapıyorum. Teker söküyorum, amortisörleri söküyorum, pınar ve çektiri yapıyorum. Sadece kaportayla bitmiyor, mekanik arıza da bakıyoruz. Çıkma materyallerin satışını ve montajını yapıyorum. Sabah 09.00, geceleyin ezanı 18.30 arası çalışıyorum. İş özelliğine gereğince elan er yahut geç çıktığım da oluyor." ifadelerini kullandı.

"Arayışı bırakmadım ve böylecene aradığım işi buldum"

Uçar, elan geçmiş çalışmış bulunduğu atölyede de aşırı eş bulunduğu düşüncesince sanayide sıkıntı çekmediğini tabir ederek, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Burada bana 'ne işin var, hakeza olmaz' diyen de olmaktadır fakat ego işimi yaparak kendimi kanıtlıyorum zaten. Mesela müşterek defasında plastik pınar yapacaktım. Öncesinde alıcı 'desteğe gerekseme mevcut mı' dedi. Yaptıktan sonradan aşırı beğendi. Elimden gelenin en iyisini hazırlamaya çalışıyorum, elan aşırı beğeniliyor. Gelenler 'usta' diyeyim mi, 'ne zamandır buradasın' niteleyerek soruyor. Bir açıklık 70 yaşında müşterek ağababa geçiyordu 'helal olsun' niteleyerek bağırdı. Sonra geldi kutlama etti. Öyle aşırı oluyor."

Uçar, kendisini mesleğinde yükseltmek istediğini vurgulayarak, "Öğrendikçe dükkana müşterek şeyler katarak ilerlemeyi düşünüyorum. Geçici düşünmüyorum. Dükkana intizam verip özlük düzenimi ihdas etmek istiyorum. Dayımı da mütekait edeceğim. Freze mesleğim de var. Oradan da ilerleyebilirim. Bulunamayan parçalar oluyor, izlence bildiğim düşüncesince onları işleyebilirim." halinde konuştu.

Kadınlara ne olursa olsun hayallerinden katiyen vazgeçmemelerini salık fail Uçar, "Ben aşırı reddedildim. 'Erkek işi yapamazsın' denildi fakat arayışı bırakmadım ve böylecene aradığım işi buldum." dedi.

"Onu almamın sebebi dirayetli ve iştahlı olması"

Kaporta boya ustası Kemal Çaylak da yeğeninin iş bulmuş olana denli yanına eğreti kendisine geldiğini, icra ettiği işi beğenince de bitmeme ettiğini söyledi.

Uçar'ın müşterilerle ilişkilerinin aşırı dobra bulunduğunu ve bu durumun işlere de müspet yansıdığını vurgulayan Çaylak, "Onu almamın sebebi dirayetli ve iştahlı olması. Oğlum askerde, bu ay içinde o da gelecek. Geldiği devir dükkanı onlara bırakıp mütekait olacağım. İşi götürücü Buğçe olacak." ifadelerini kullandı.

Çaylak, oto sanayide çırak bulmanın ağır olduğuna değinerek, "10 yıl sonradan bu işi meydana getirecek insanoğlu kalmayacak. Bugün otobüs, tır kullanan müşterek eş mevcut ise bu işi de aşırı şen yapar." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler