USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Latin Amerika'dan Türkiye'ye kıtalar aşan Müslüman olma hikayesi: İbrahim Carlos

Latin Amerikalı Katolik birlikte ailenin evladı kendisine dünyaya mevrut Carlos Camilo Clavijoolarte, Müslüman olduktan sonradan "İbrahim" ismini alıp İslamiyet'i hâlâ dobra berhayat olmak düşüncesince Türkiye'ye gitti.

Latin Amerika'dan Türkiye'ye kıtalar aşan Müslüman olma hikayesi: İbrahim Carlos
20-11-2021 16:53
İslamabad

Latin Amerikalı Katolik birlikte ailenin evladı şekilde dünyaya mevrut İbrahim Carlos Camilo Clavijoolarte, "Ne bahtiyar Rabb'im bizlere Müslüman olmayı, Türk olmayı ve dobra birlikte kurumda şahıslara yarayışlı olmayı kader etti." dedi.

1980'de Honduras'ta dünyaya mevrut ve darülfünun yıllarına genişliğinde Katolik mezhebinin ilmek ve evren görüşü üstüne yetiştirilen Clavijoolarte, bu senelerde ilişkin yer aldığı dini ve ritüellerini sorgulamaya başladı.


Clavijoolarte, iş düşüncesince gittiği İspanya'da henüz muahharen Müslüman bulunduğunu öğrendiği birlikte akrabasıyla çalışırken birlikte müddet muahharen "kalbine mevrut ilhamla" Müslümanlığı seçti.

Müslüman olduktan muahharen bu dini henüz dobra yaşayabileceği ve bilim öğrenebileceği birlikte ülkeye görmek talip Clavijoolarte, İspanya'daki Müslümanların tavsiyesiyle Türkiye'ye gitmeye değişmeyen verdi.

Clavijoolarte, Türkiye'de kalmış yer aldığı senelerde Türk yurttaşı olup ayrışık kurumlarda düzentileme olanağı elde etti. Halen Türk Kızılay Pakistan Delegasyon Başkanı şekilde 4 senedir Pakistan'da mevcut Clavijoolarte, İslamiyet'i alma sürecini, daha sonra yaşadıklarını ve Türkiye macerasını AA muhabirine anlattı.

"Kiliseye gitmemeye başladım, içsel manada ilişkin olduğum birlikte bilinçlilik yoktu"

Doğduğu iklim Honduras'tan 15 yaşlarındayken Panama'ya barhana fail Clavijoolarte, İslamiyet'i bildirme etmeden önceki Katolik mezhebine mensup bulunduğunu ve tutucu birlikte ailede yetiştiğini söyledi.

Clavijoolarte, Panama'da bulunmuş yer aldığı tam kilisedeyken hata sürüm işleminin namına sonuç basamak acayip geldiğini ve kalbine birlikte soğukluğun yerleştiğini tabir etti.

Kiliseden soğumasının akabinde içsel boşluğa düştüğünü dile getiren Clavijoolarte, "Kiliseye gitmemeye başladım, içsel manada ilişkin olduğum birlikte bilinçlilik yoktu. Bu boşluğu doldurması düşüncesince Yaradan'dan iane istedim." dedi.

Clavijoolarte, bu havas ortamında 2004'te Latin Amerika'dan İspanya'ya iş dolayısıyla barhana ettiğini aktararak "İspanya’da yaşadığım tam bu boşluğu henüz aşırı hissettim. Ailem uzaktaydı, annem arayıp kiliseye gidip gitmediğimi sorardı. Günah çıkarmamı isterdi ama benim kalbim soğumuştu." ifadelerini kullandı.

Bunun üstüne kalbine küşayiş vermesi düşüncesince Allah'a kesiksiz ezanı afsun ettiğini tamlayan Clavijoolarte, akabinde ayrışık işaretlerle karşılaştığını dile getirdi.

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin etkisi

Clavijoolarte, muahharen Müslüman bulunduğunu öğrendiği Fatih Alvaro Samper isminde İspanyol birlikte fasile dostunun İslamiyet'i bildirme etmesinde ehemmiyetli gösteriş üstlendiğini tabir ederek "Onun davranışları, müzakere türü ve fakirlere beniz çevirmemesinden aşırı etkilendim." dedi.

Samper'in, okuması düşüncesince namına Mevlana Celaleddin-i Rumi'ye ilişik birlikte türkü kitabı getirdiğini tamlayan Clavijoolarte, "Ben (kitaba) aşırma oldum. (Mevlana Celaleddin-i Rumi) Onun cümlelerinde birlikte giz var." değerlendirmesini yaptı.

Clavijoolarte, fasile dostunun Müslüman bulunduğunu öğrenmesinin arkası sıra aralarında sabık birlikte anekdotu paylaşarak "(Samper'in) Müslüman dostlarıyla ülfet etmek istedim. 'Müslüman dostlarım yok, Müslüman kardeşlerim mevcut dedi.' Bu manzume beni aşırı etkiledi." niteleyerek konuştu.

İslam'ı bildirme etme

İspanya'da kalmış yer aldığı tam Granada şehrini ziyarete gittiğini özetleyen Clavijoolarte, İslamiyet'i bu kentteki birlikte restoranda bildirme ettiğini söyledi.

Clavijoolarte, restoranın birlikte Müslümana ilişik bulunduğunu ve ayrımlı şehirlerden mevrut Müslümanların iş noktayı malikine parasız iane ettiğini görür görmez şaşırdığını vurgulayarak şu biçimde bitmeme etti:

"Batı'da birlikte iş yaparsan karşılığını alırsın. Şaşırmıştım ama ego de kusur olmasın niteleyerek iane kılmak istedim. Domates, hıyar keserken iyi kulağıma birlikte nağme geldi. 'Ne dobra kesiyorsun, iane ediyorsun' denli birlikte sesti."

Bu sesi duyar duymaz şaşırdığını vurgulayan Clavijoolarte, sol kulağına da "Neden emeksiz çalışıyorsun, dünyalık alman lazım" halinde bambaşka birlikte sesin geldiğini, kafasının birlikte dobra karıştığını dile getirdi.

Clavijoolarte, birlikte müddet bu biçimde çalıştığını belirterek "İyi bulunan nağme 'gel' dedi. Gel diyince ego esasen şaşırdım. Arkama baktım kimesne yok, birisi beni çağırıyor sandım, hata duyduğumu düşündüm, çalışmaya bitmeme ettim." niteleyerek konuştu.

Clavijoolarte, bahis konusu sesleri esasen duymaya başladığını ve ahiret yolculuğu döneminin geldiğini düşündüğünü söyleyerek şunları kaydetti:

"Ölüm anının geldiğini düşününce Yaradan ile kesim hazırlamaya başladım. Tanrı'ya karabaş olacağım, hata işlemeyeceğim, oruç tutacağım, sadaka vereceğim denli şeyler söyledim. Ancak o nağme karşılık vermedi. Restoranda köşede oturan birlikte Müslüman'ı görür görmez 'Bunlar denli mi olmamı istiyorsun' dedim. Kulağıma mevrut nağme karşılık vererek, 'Gel bundan muahharen ne bekliyorsun' dedi ve ego de 'Tamam onlar denli olacağım' dedim. Gönlüme güvenilmez birlikte hayat çöktü. Enerji patlaması yaşıyordum sanki."

"Türkiye, iri birlikte medeniyete sahip"

Müslüman olduktan muahharen İslam'ı yaşayabileceği ve bilim öğrenebileceği birlikte ülkeye görmek istediğine ayraç fail Clavijoolarte, "İspanya'daki Müslüman arkadaşlarımın tavsiyesiyle Türkiye’ye gittim. İslamiyet şuurunu, tarihini ve kültürünü en dobra öğrenebileceğim yer, Türkiye’dir." dedi.

Clavijoolarte, Türkiye'de namına iri birlikte mesame açıldığını, Üsküdar'da yaşadığını ve burada ayrışık kurumlarda çalıştığını anlatarak "Ne bahtiyar Rabb'im bizlere Müslüman olmayı, Türk olmayı ve dobra birlikte kurumda şahıslara yarayışlı olmayı kader etti." ifadesini kullandı.

Türkiye'de kişilerin güzellikle akıntı etmesinden aşırı etkilendiğini dile getiren Clavijoolarte, "Bir ecnebi şekilde söylüyorum; Türkiye hakkıyla iri birlikte medeniyete sahip. Beni en aşırı etkileyen, Türkiye’de kişilerin güzellikle akıntı etmesiydi. Irk, din, gönül gözetmeden el uzatılıyor herkese. Bunu gördüm ve yaşadım." niteleyerek konuştu.

"Ailem benimle konuşmadı, nişanlım ayrıldı"

Müslüman olmasının arkası sıra ailesi, arkadaşları ve nişanlısıyla arasının bozulduğunu tamlayan Clavijoolarte, "Aileme bu vaziyeti ne anlatacağımı aşırı düşündüm. Ablam bana aşırı yakındı ama Müslüman olduğumu öğrenince 'Benim düşüncesince öldün. Ben seni bildirme etmiyorum' dedi." ifadesini kullandı.

O sürecin kendisi düşüncesince çetince geçtiğini tamlayan Clavijoolarte, "Annem de bildirme etmedi bu durumu. Bir sene akrabalarım benimle konuşmadı. Nişanlım benden ayrıldı." dedi.

Clavijoolarte, bu sürecin arkası sıra ailesiyle arasını düzelttiğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler