USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Latin Amerika'dan Türkiye'ye kıtalar aşan İslamlaşma hikayesi: İbrahim Carlos

Latin Amerikalı Katolik ortak ailenin evladı kendisine dünyaya mevrut Carlos Camilo Clavijoolarte, Müslüman olduktan sonraları "İbrahim" ismini alıp İslamiyet'i hâlâ dobra hayatta olmak düşüncesince Türkiye'ye gitti.

Latin Amerika'dan Türkiye'ye kıtalar aşan İslamlaşma hikayesi: İbrahim Carlos
20-11-2021 13:53
İslamabad

Latin Amerikalı Katolik ortak ailenin evladı şekilde dünyaya mevrut İbrahim Carlos Camilo Clavijoolarte, "Ne bahtiyar Rabb'im bizlere Müslüman olmayı, Türk olmayı ve dobra ortak kurumda kişilere yarayışlı olmayı baht etti." dedi.

1980'de Honduras'ta dünyaya mevrut ve darülfünun yıllarına genişliğinde Katolik mezhebinin ilmek ve evren görüşü hesabına yetiştirilen Clavijoolarte, bu senelerde ilişkin yer aldığı dini ve ritüellerini sorgulamaya başladı.

Clavijoolarte, iş düşüncesince gittiği İspanya'da elan muahharen Müslüman bulunduğunu öğrendiği ortak akrabasıyla çalışırken ortak müddet muahharen "kalbine mevrut ilhamla" Müslümanlığı seçti.

Müslüman olduktan muahharen bu dini elan dobra yaşayabileceği ve bilim öğrenebileceği ortak ülkeye değerlendirmek talip Clavijoolarte, İspanya'daki Müslümanların tavsiyesiyle Türkiye'ye gitmeye değişmeyen verdi.

Clavijoolarte, Türkiye'de kalmış yer aldığı senelerde Türk yurttaşı olup ayrışık kurumlarda düzentileme olanağı elde etti. Halen Türk Kızılay Pakistan Delegasyon Başkanı şekilde 4 senedir Pakistan'da mevcut Clavijoolarte, İslamiyet'i alma sürecini, daha sonra yaşadıklarını ve Türkiye macerasını AA muhabirine anlattı.

"Kiliseye gitmemeye başladım, tinsel açıdan ilişkin olduğum ortak bilinçlilik yoktu"

Doğduğu diyar Honduras'tan 15 yaşlarındayken Panama'ya muhaceret fail Clavijoolarte, İslamiyet'i benimseme etmeden geçmiş Katolik mezhebine mensup bulunduğunu ve tutucu ortak ailede yetiştiğini söyledi.

Clavijoolarte, Panama'da bulunmuş yer aldığı tam kilisedeyken yazık emisyon işleminin namına akıbet adım antika geldiğini ve kalbine ortak soğukluğun yerleştiğini anlatım etti.

Kiliseden soğumasının akabinde tinsel boşluğa düştüğünü dile getiren Clavijoolarte, "Kiliseye gitmemeye başladım, tinsel açıdan ilişkin olduğum ortak bilinçlilik yoktu. Bu boşluğu doldurması düşüncesince Yaradan'dan iane istedim." dedi.

Clavijoolarte, bu hissiyat zarfında 2004'te Latin Amerika'dan İspanya'ya iş nedeniyle muhaceret ettiğini aktararak "İspanya’da yaşadığım tam bu boşluğu elan aşırı hissettim. Ailem uzaktaydı, annem arayıp kiliseye gidip gitmediğimi sorardı. Günah çıkarmamı isterdi lakin benim kalbim soğumuştu." ifadelerini kullandı.

Bunun hesabına kalbine küşayiş vermesi düşüncesince Allah'a devamlı ezanı afsun ettiğini tamlayan Clavijoolarte, akabinde ayrışık işaretlerle karşılaştığını dile getirdi.

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin etkisi

Clavijoolarte, muahharen Müslüman bulunduğunu öğrendiği Fatih Alvaro Samper isminde İspanyol ortak karı dostunun İslamiyet'i benimseme etmesinde ehemmiyetli gösteriş üstlendiğini anlatım ederek "Onun davranışları, görüşme çeşidi ve fakirlere beniz çevirmemesinden aşırı etkilendim." dedi.

Samper'in, okuması düşüncesince namına Mevlana Celaleddin-i Rumi'ye ilgilendiren ortak koşuk kitabı getirdiğini tamlayan Clavijoolarte, "Ben (kitaba) araklama oldum. (Mevlana Celaleddin-i Rumi) Onun cümlelerinde ortak giz var." değerlendirmesini yaptı.

Clavijoolarte, karı dostunun Müslüman bulunduğunu öğrenmesinin arkası sıra aralarında sabık ortak anekdotu paylaşarak "(Samper'in) Müslüman dostlarıyla ülfet etmek istedim. 'Müslüman dostlarım yok, Müslüman kardeşlerim mevcut dedi.' Bu meslek beni aşırı etkiledi." diyerek konuştu.

İslam'ı benimseme etme

İspanya'da kalmış yer aldığı tam Granada şehrini ziyarete gittiğini özetleyen Clavijoolarte, İslamiyet'i bu kentteki ortak restoranda benimseme ettiğini söyledi.

Clavijoolarte, restoranın ortak Müslümana ilgilendiren bulunduğunu ve değişik şehirlerden mevrut Müslümanların iş noktayı malikine parasız iane ettiğini görür görmez şaşırdığını vurgulayarak şöyleki bitmeme etti:

"Batı'da ortak iş yaparsan karşılığını alırsın. Şaşırmıştım lakin ego de kusur olmasın diyerek iane buyurmak istedim. Domates, hıyar keserken iyi kulağıma ortak ahenk geldi. 'Ne dobra kesiyorsun, iane ediyorsun' kabil ortak sesti."

Bu sesi duyar duymaz şaşırdığını vurgulayan Clavijoolarte, sol kulağına da "Neden emeksiz çalışıyorsun, mülk alman lazım" halinde ayrıksı ortak sesin geldiğini, kafasının ortak dobra karıştığını dile getirdi.

Clavijoolarte, ortak müddet bu halde çalıştığını belirterek "İyi bulunan ahenk 'gel' dedi. Gel diyince ego esasen şaşırdım. Arkama baktım kimesne yok, bir tanesi beni çağırıyor sandım, kusur duyduğumu düşündüm, çalışmaya bitmeme ettim." diyerek konuştu.

Clavijoolarte, bahis konusu sesleri esasen duymaya başladığını ve ahiret yolculuğu devrinin geldiğini düşündüğünü söyleyerek şunları kaydetti:

"Ölüm anının geldiğini düşününce Yaradan ile kesim hazırlamaya başladım. Tanrı'ya karabaş olacağım, yazık işlemeyeceğim, oruç tutacağım, sadaka vereceğim kabil şeyler söyledim. Ancak o ahenk yanıt vermedi. Restoranda köşede oturan ortak Müslüman'ı görür görmez 'Bunlar kabil mi olmamı istiyorsun' dedim. Kulağıma mevrut ahenk yanıt vererek, 'Gel bundan muahharen ne bekliyorsun' dedi ve ego de 'Tamam onlar kabil olacağım' dedim. Gönlüme emniyetsiz ortak hayat çöktü. Enerji patlaması yaşıyordum sanki."

"Türkiye, şişman ortak medeniyete sahip"

Müslüman olduktan muahharen İslam'ı yaşayabileceği ve bilim öğrenebileceği ortak ülkeye değerlendirmek istediğine ayraç fail Clavijoolarte, "İspanya'daki Müslüman arkadaşlarımın tavsiyesiyle Türkiye’ye gittim. İslamiyet şuurunu, tarihini ve kültürünü en dobra öğrenebileceğim yer, Türkiye’dir." dedi.

Clavijoolarte, Türkiye'de namına şişman ortak ajur açıldığını, Üsküdar'da yaşadığını ve burada ayrışık kurumlarda çalıştığını anlatarak "Ne bahtiyar Rabb'im bizlere Müslüman olmayı, Türk olmayı ve dobra ortak kurumda kişilere yarayışlı olmayı baht etti." ifadesini kullandı.

Türkiye'de kişilerin güzellikle akıntı etmesinden aşırı etkilendiğini dile getiren Clavijoolarte, "Bir ecnebi şekilde söylüyorum; Türkiye hakkıyla şişman ortak medeniyete sahip. Beni en aşırı etkileyen, Türkiye’de kişilerin güzellikle akıntı etmesiydi. Irk, din, kıstak gözetmeden el uzatılıyor herkese. Bunu gördüm ve yaşadım." diyerek konuştu.

"Ailem benimle konuşmadı, nişanlım ayrıldı"

Müslüman olmasının arkası sıra ailesi, arkadaşları ve nişanlısıyla arasının bozulduğunu tamlayan Clavijoolarte, "Aileme bu vaziyeti kesinlikle anlatacağımı aşırı düşündüm. Ablam bana aşırı yakındı lakin Müslüman olduğumu öğrenince 'Benim düşüncesince öldün. Ben seni benimseme etmiyorum' dedi." ifadesini kullandı.

O sürecin kendisi düşüncesince çetince geçtiğini tamlayan Clavijoolarte, "Annem de benimseme etmedi bu durumu. Bir sene akrabalarım benimle konuşmadı. Nişanlım benden ayrıldı." dedi.

Clavijoolarte, bu sürecin arkası sıra ailesiyle arasını düzelttiğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler