USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kuzey Marmara Otoyolu ve TÜBİTAK'tan fiber gözlükçü tabanlı çokbilmiş muvasala sistemi

Kuzey Marmara Otoyolu İşletmesi (KMO), TÜBİTAK iş birliğiyle geliştirilen toy zeki erişim sistemi projesinin ön tanıtımını yaptı.

Kuzey Marmara Otoyolu ve TÜBİTAK'tan fiber gözlükçü tabanlı çokbilmiş muvasala sistemi
08-10-2021 17:54
İstanbul

KMO açıklamasına göre, dünyanın 4 şeritli en degaje tünellerine ehil bulunan KMO, TÜBİTAK iş birliğiyle hissedar projeye imza atıyor. Geliştirme süreçleri bitmeme fail plan yaşama geçtiğinde, otoban güvenliğini sağlayacak ve yol üstünde meydana gelebilecek hissedar vakada aceleten ve çalışan engelleme hizmeti sunacak. Dünyanın ve Türkiye'nin önce fiber gözlükçü ve sentetik zeka tabanlı kurnaz muvasala sistemi olacak projenin doğacak sene devreye katılması planlanıyor.

6-8 Ekim tarihleri ortada İstanbul Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı'nda 12'ncisi planlı Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'na önce kat eklenen katılan KMO, en dünkü teknolojik çözümlerini sundu. KMO ayrıca, organizasyonda TÜBİTAK iş donanmasında geliştirilen dünkü kurnaz muvasala sistemi projesinin ön tanıtımını yaptı. TÜBİTAK BİLGEM (Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi) teşrikimesai ile geliştirilen proje, fiber gözlükçü kavrama sistemi ve özerk drone kullanması ile otoyollarda meydana mevrut hissedar olayın aceleten belirleme edilerek tanımlanmasını, çabuk ve tam müdahalenin ilişik kişiler/kurumlar kabilinden yapılmasını amaçlıyor.

Proje uygulaması dü etaptan oluşuyor. İlk aşama, fiber gözlükçü sensörlerin kullanılarak mefruşat titreşimlerindeki anormalliklerin belirleme edilmesi, ikinci adım ise anormalliğin belirleme edilmiş bulunduğu alana droneların gönderilmesi ve harekete geçirilmesi. Dronelar kabilinden izlem esnasında toplanan bilgelik ve görüntüler, lazım aksiyonların katılması düşüncesince görevlendirilen yahut en yaklaşan bulunan istasyona gönderiliyor. Yapay zeka yardımıyla ayrımlı senaryoları aceleten değerlendirebilen plan ile olayların bilgileri ve boyutu kolaylıkla çözümleme edilebilecek.

Açıklamada görüşlerine toprak sunulan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, lazer, fiberoptik, elektronik, çevir sesi işleme, sentetik zeka denli hissedar saf teknolojiyi kullanarak TÜBİTAK BİLGEM ve SAMM Teknolojinin eş emek harcaması ile ortaya çıkmak bulunan Fiber Optik Tabanlı Akustik Algılama Sistemi FOTAS'ın yerel ve ulusal hissedar mahsul bulunduğunu belirtti. FOTAS'ın KMO ile dünkü hissedar yürütüm alanı bulduğunu aktaran Mandal, "Bu plan hissedar yandan dünyada önce kat gerçekleştirilecek hissedar sistemi ülkemize kazandırırken hissedar yandan da TÜBİTAK'ın endüstri ile teşrikimesai yaklaşımı çerçevesinde piyasaya kazandırmış bulunduğu dünkü hissedar yeteneği anlatım ediyor. Bu kip yürütüm şimdi sert baş döndürücü sahada dünkü açılımların esin deposu olacak." ifadelerini kullandı.

"Yeni hissedar devri başlatacak ehemmiyetli hissedar projeye imza atmaya hazırlanıyoruz"

KMO Genel Müdürü Aynur Uluğtekin de KMO'da güvenlik, konfor ve değişen teknolojinin yarattığı hissedar bedel zinciri ile beraberce asal mihrak noktalarının tamamıyla insanoğlu yaşamı bulunduğunu aktardı.

Yüksek teknolojinin, dünkü döl otoyollar düşüncesince iri hissedar inovasyon fırsatı yaratırken, çoban dostu uygulamalarla da insanoğlu yaşamına en yukarı seviyede bedel kattığını aktaran Uluğtekin, şunları kaydetti:

"Biz de KMO kendisine önce günden itibaren teknoloji, sentetik zeka, Ar-Ge ve inovasyonu hepsi iş süreçlerimize yansıtıyoruz. Şimdi de KMO'da gezi fail yolcularımızın güvenliğinin sağlanmasında dünkü hissedar devri başlatacak ehemmiyetli hissedar projeye imza atmaya hazırlanıyoruz. KMO, TÜBİTAK ve SAMM Teknoloji kendisine yakaladığımız görevdaşlık ile dünyanın önce fiber gözlükçü tabanlı kurnaz muvasala sistemini yaşama kılmak düşüncesince akıbet evreye geldik. 8 salname levent boylu soluklu hissedar Ar-Ge süreci sonucunda geliştirdiğimiz projemizde, fiber ve lazer teknolojilerini beraberce kullanarak sentetik zeka ile fenomen belirleme etmeyi, dronelarla aceleten açıktan fon edinmeyi ve fenomen adına en hızlı, en akla yatkın biçimde engelleme edilmesini amaçlıyoruz. Her hava koşulunda 7/24 lokasyon belirleme, kazaya bağlı önce bilgelik akışının çabucak sağlanması, drone destekli aceleten fon kabul etme ile hepsi ekiplerin en akla yatkın çözümleme ve yönlendirmelerle hisse senedi alması akıbet genişliğinde ehemmiyetli hissedar avantaj olacak. Elbette bu plan ile önceliğimiz, herhangi hissedar devir bulunduğu denli gine insanoğlu yaşamı olacak. Can kayıplarımızın en örgen inmesi düşüncesince devreye alacağımız, dünyanın önce fiber gözlükçü ve sentetik zeka tabanlı kurnaz muvasala sistemi ile baş döndürücü iri hissedar yol katedeceğiz. Akıllı teknolojiler ve sentetik zekanın getirmiş bulunduğu nazirsiz menafi ile KMO kendisine dünkü döl otoban terimine bedel katmayı sürdüreceğiz."

Avrupa yakasında Silivri-Kınalı kavşağı ile Eyüp-Odayeri arası ve Anadolu yakasında Pendik-Kurnaköy ile Akyazı arası peyda etmek az daha dü ayrı lokasyon kendisine misyon verici KMO, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı bağlanak yöntemleri ile toplanan toplamda 400 kilometrelik otoban güzergahı ile ilkin İstanbul Boğazı geçişlerinde kapasitenin üstünde bulunan gidiş geliş yükünü ehemmiyetli seviyede azaltıyor.

Otoyol kullanıcılarının güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla kurnaz muvasala sistemleri teknolojisi ile donatılan KMO, otoban güzergahı süresince konumlandırılan 2 bin 360 skor kamera, 86 skor değişebilir ileti işareti, 126 skor değişebilir gidiş geliş işareti, 78 skor gidiş geliş tadat sensörü, 21 skor hava bilgisi istasyonu ve Scada tünel/otoyol asayiş meslek verileri ile kovuşturma ediliyor. Bir anne ve dü ast arama merkezinden 7/24 izlenerek, otoban gidiş geliş güvenliği arama edilen KMO’da meydana mevrut vakalara çabuk hissedar biçimde engelleme edilerek otoban gidiş geliş hizmetinin kesintisiz, konforlu ve faziletli standartlarda verilmesi hedefleniyor.

TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM), 40 yılı aşan bilgelik birikimi, deneyimi, nazik teknolojilerde uzmanlaşmış altyapısı ve 2 bini aşan araştırman personeliyle Türkiye'nin en olgun Ar-Ge merkezlerinden birisi kendisine öne çıkıyor. BİLGEM, elektronik kimlikten sıvıyakıt marker cihazlarına, lazer silahlarından kriptoloji cihazlarına, düşünce data ambarlama sistemlerinden sentetik zeka çözümlerine genişliğinde sert baş döndürücü ürünü yerel ve ulusal kendisine Türkiye'ye kazandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler