USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kurduğu bestecilik atölyesiyle evlatların müzikal gelişimine yardım sunuyor

Çocuklar için bestecilik eğitimi sağlayan besteci ve kompozitör Ömer Kurtuluş, duvar piyanosundan ksilofonlara denli 17 ayrımlı enstrümanla evlatların müzikal yaratıcılıklarına dayanaklık etmek olmaya çalışıyor.

Kurduğu bestecilik atölyesiyle evlatların müzikal gelişimine yardım sunuyor
27-10-2021 13:28
İstanbul

Sağlık Bilimleri Üniversitesi içerisinde açık bulunan "Müzikal yaratıcılığın bebek sağlığı üstündeki etkileri" adlı ar-ge çalışmasıyla da Türkiye'de birlikte mebde imza atan Ömer Kurtuluş Müzik Akademisi, faaliyetlerini Güzidem Montessori Okulu'nun katkılarıyla Beylerbeyi'nde yürütüyor.

AA muhabirine bestecilik atölyesine bağlı açıklamalarda mevcut Ömer Kurtuluş, besteleriyle Türkiye'nin yanında Avusturya, İspanya, ABD ve İtalya'da konserler verdiğini, kariyerini hevesli bestecilik yaparak sürdürdüğünü söyledi.

"4-6 gözyaşı grubu çocuklarda yukarı dozaj birlikte çoğaltma isteği var"

Kurtuluş, bestecilik atölyesi fikrinin İstanbul Devlet Konservatuvarında öğüt verdiği süreçte ortaya çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bazı öğrencilerin ilkin kompozisyona meylini gördüm. Başka birlikte obje çalıştırırken işaret çoğaltma meylini keşfettim. Aralarından birlikte tanesini ilkin çalıştırmaya başladım ve ailesine 'Türkiye'de er yaşta yazmanlık eğitimi namevcut fakat bu çocuğun kompozisyona meyli var' dedim. Ailesi Hollanda'ya taşındı ve oradaki konservatuvarda yazmanlık eğitimi almaya başladı. Bu fenomen gerçekleşince illet küçüklere bu eğitimin verilmediğini sorgulamaya başladım. Enstrüman sözcük anlamı üstelik taşıt demektir. Dolayısıyla müzik eğitiminde gaye müzikal düşünceye ulaşmaktır. Biz küçüklere fıtratlarında mevcut çoğaltma eğilimini birlikte kenara bırakıp çalgı aleti çalmayı öğretmeye çalışıyoruz."

4-6 gözyaşı grubu çocuklarda yukarı dozaj birlikte çoğaltma isteği var olduğuna dikkati çekici Kurtuluş, anne hedeflerinin evlatları er yaşta enstrümanla tanıştırarak öz müzikal üretimlerini yaptırmak bulunduğunu anlatım etti.

"Eğitim modeliyle otizmli ve kanserli çocuklarda birlikte iyileştirme ara bulucu namına kullanabilir miyiz diyerek düşündük"

Kurtuluş, evlatların enstrümanları kullanarak çıkardıkları sesleri kayda alıp bunu devir arasında geliştirmelerine ulama sağladıklarını vurgulayarak, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne kılıç bu düşüncesi sunduk. 'Acaba kılıç bu tedrisat alternatifini birlikte eğitim modeli biçimine getirip otizmli ve kanserli çocuklarda birlikte iyileştirme ara bulucu namına kullanabilir miyiz?' diyerek düşündük. Bunu da infaz etmek istiyoruz. Şu an Beylerbeyi'nde mevcut Güzidem Montessori Okulu bu mevzuda bizimle teşrikimesai zarfında ve bunun haricinde da plan için teşrikimesai aramaktayız. Buraya gezmek arzu edenler Ömer Kurtuluş Müzik Akademisi'nin toplumsal iletişim araçları hesaplarından ulaşabilirler. Özellikle içe yöneliklik dernekleriyle görüşüyoruz ve onlarla muhtelif projelendirme izlekleri oluşturuyoruz."

Daha evvel çocuklarda müziği kullanarak otama çalışmalarının ABD ve İspanya'da denendiğini aktaran Ömer Kurtuluş, müzikoterapinin edilgen fiil birlikte dinleme olduğunu, bestecilik atölyesiyle kendisinin çocuklarda enerjik namına üretmenin erincini hissettirmeyi amaçladığını dile getirdi.

"Özgüvenlerini öz topraklarının ezgileriyle kazanmalarını getirmek istiyoruz"

Kurtuluş, illet grubunda bulunan küçüklere terbiyeci ve ruh bilimci eşliğinde birlikte eğitim uygulaması yapacaklarına aksan yaparak, şunları anlatım etti:

"4-6 gözyaşı grubundaki evlatların enstrümanları keşfetmesini ve yaşamın içinden mülhem şarkılar keşfetmesini getirmek kadar birtakımı metodlar izlemeye çalışıyoruz. İnsan fıtratında en herşeyden ilk olarak tartımlı duygular geliyor. Bizim burada uygulamaya çalıştığımız müziği dizem ve melodiden oluşan birlikte obje namına kullanmak değil en herşeyden ilk olarak küçüklere dizilimli birlikte cereyan muktedir olmak ve şekillenmiş birlikte nağme çıkabilmek kavranmasını öğretmektir. Daha doğacak gözyaşı grubu için ise elan kültürel müziğimize bağlı bilgiler vererek üretimleri getirmek olacak. Özgüvenlerini öz topraklarının ezgileriyle kazanmalarını getirmek istiyoruz. Enstrüman eğitimi almış bulunan dinç gözyaşı gruplarına da biçem eğitimi, alengir ve uyum kadar müziğin elan ilmî yönlerini anlatabiliyoruz."

İstanbul Devlet Konservatuarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği mezunu bulunan Ömer Kurtuluş, 4 sene konservatuarda tedrisat elemanı ve yargıcılar kurulu namına toprak aldı.

Eserleri İspanya, ABD ve Avusturya'da da yürütme edilmiş bulunan Kurtuluş'un muhtelif devletlerde 12 konseri gerçekleştirildi.

Stephan Delplasse, Michel Merlet, Mauro Montalbetti, Clemens Gadenstatter, Johannes Maria Staud ve Yann Robin ile Avrupa'nın muhtelif yerlerinde oyunluk meydan besteci, Türkiye'de ise Daniel Durand ile orkestra şefliği çalıştı.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler