USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

'Kurallara uyarsak yeni varyantlar çıkmaz'

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İnal, şu an en dominant varyantın Delta bulunduğunu hatırlatarak, koronavirüs tedbirlerine uyulması dair davet cihazı yaptı. İnal 'Bu varyantları engel olmak bizim elimizde. Tedbir

'Kurallara uyarsak yeni varyantlar çıkmaz'
22-10-2021 16:18
Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İnal, şu an en dominant varyantın Delta bulunduğunu hatırlatarak, koronavirüs tedbirlerine uyulması dair davet cihazı yaptı. İnal "Bu varyantları engel olmak bizim elimizde. Tedbirlere uyarsak yeni varyantlar çıkmaz" dedi.

ERÜ Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. İnal, artışa güzeşte koronavirüs olayları ile ilgilendiren konuştu. Koronavirüs tedbirleri dair hassasiyetlerin azaldığına nazarıitibar çekici Dr. İnal, "En iri sıkıntımız; hastalığın kar hepsi misali bulaştıkça çığ durumuna gelmesi. Bizim de şu an en iri sorunumuz; bulaşmayı engelleyemiyoruz. İnsanlar maske, aralık ve doğruluk kurallarına uymakta ağırlık çekiyor. Özellikle maskede ağırlık çekiyorlar. Bu sebepten kar topunun çığ durumuna gelmesinin önüne geçemiyoruz. Koronavirüste evleviyet kurallara adapte olmak ve sonradan aşılanmak. Aşılanma ortak hacim yapılabiliyor ancak kurallara uymakta ağırlık çekiliyor. Bu sebeple olaylar artmaya bitmeme ediyor ve ölümler buna ilişkin sürüyor" dedi.

'MU, YAVAŞ GİDEN VARYANT'

Mu varyantı üzerine da bilgelik verici Dr. İnal, "İlk kez Kolombiya'da hanuman ayında belirleme edildi ancak Delta varyantını geçemedi. Genelde koronavirüsün ortak varyantının dominant duruma geldiğini görüyoruz. Mu varyantı, Kolombiya'da müdahale Delta varyantını geçemedi. Mu, aheste revan ortak varyant. Bu sebeple devir süresince ne duruma gelecek, bilemiyoruz ancak bu varyantın Delta'yı bastırdığını görmedik. En iri sorunumuz; Delta varyantı. Çoğunlukta Covid-19 olaylarında Delta varyantının dominant bulunduğunu görüyoruz. Bu varyantları engel olmak bizim elimizde. Tedbirlere, kurallara uyarsak yeni varyantlar çıkmaz" diyerek konuştu.

Asemptomatik olaylara yer veren de Dr. İnal, "Çocuklar koronavirüs olması durumunda rahatsızlığı ayakta geçiriyor ve bunu siz belirleme edemiyorsunuz. Semptom göstermeseler de iri bireylere bulaştırabiliyorlar. Bunun çaresi gene maske, aralık ve kurallara uymayı göstermektedir. Şu anda asemptomatik olaylar yüzdelik 10-15 arası görülüyor. Asemptomatik olduğunuz yıllarda gene kurallara uyarak başkalarına rahatsızlığı bulaştırmayı engellemelisiniz. Diğer ortak sığınma yolu da testtir" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler