USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Küçük piyanist Mete'nin dünkü amacı ilmî bölgede bilimsel nitelikli kariyer

Adana'da piyanoda arsıulusal curcuna birinciliği mevcut 10 yaşındaki Mete Ölçer, zanaat ile ilmî kariyerini baş başa yürütmeyi amaçlıyor.

Küçük piyanist Mete'nin dünkü amacı ilmî bölgede bilimsel nitelikli kariyer
23-04-2022 14:58
Adana

Adana'da önemsiz yaşlarda konuşma dalında ayrışık başarılara imza atan 10 yaşındaki Mete Ölçer, gelecekte dirim bilimi ve kimya dalında bilimsel nitelikli kariyer gerçekleştirmek istiyor.

Ölçer, 4 yaşlarında kendiliğinden okumayı öğrendi. 5 yaşlarında anaokulu eğitimi esnasında Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile hususi kuruluşlarda meydana getirilen testlerde "üstün zekalı" kendisine değerlendirildi.

Ailesi çeşidinden sanata ilkin de piyanoya merakı bulunduğu ayırt edilen Mete Ölçer, 5 yaşlarında Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) Çocuk Korosuna seçildi.

İlkokula 2. sınıftan başlatılan Ölçer, ayrımsız çağda umumi kabiliyet ve musiki alanlarından sınavla kazanılmış bulunduğu Bilim ve Sanat Merkezi'nden (BİLSEM) yetişek almaya başladı.

Ölçer, özlük bestelediği eserle katılmış bulunduğu "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulusal Çocuk Besteciler Buluşmasında" değerli bulunarak çevrimiçi yetişek almaya adalet kazandı, başkaca katılmış bulunduğu "Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışmasında" piyano performansıyla birlikte numara oldu.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuarı'nda dört dörtlük zamanlı rüştiye imtihanını kazanarak eğitimine bitmeme fail Ölçer, haftada 2 çağ BİLSEM umumi yetenek, 2 çağ de BİLSEM musiki dallarında yetişek görüyor.

"Kitap okumayı aşırı seviyorum"

Ölçer, AA muhabirine, ÇDSO Çocuk Korosundayken öğretmenin piyano çalmasından aşırı hoşlandığını, dinlediği seslerden yola çıkarak notaları kestirim yazar koro emek vermesi sonrası piyano araklama egzersizleri yaptığını anlattı.

Sonrasında konservatuvardayken müzikle elan aşırı ilgilenecek saat bulduğunu, şu an ise müzikle elan aşırı uğraşı kendisine ilgilendiğini tabir fail Ölçer, "Kendi derslerim ve BİLSEM'den sonraları artan saat aşırı az oluyor. Çok dip birlikte öğüt programım bulunduğu düşüncesince aşırı birlikte tomar müziğe devir ayıramıyorum." dedi.

Ölçer, müzikte elde etmiş bulunduğu başarıların kendisi düşüncesince şişman birlikte özgüven deposu olduğunu, halen öğüt çalışırken alışılmış musiki dinlemeyi sevdiğini, müziğin ritmine mucibince öğüt çalıştığını aktardı.

Normal eğitiminde im okumanın şişman yararını gördüğünü aktaran Ölçer, "Kitap okumayı aşırı seviyorum. Sürekli im okuyorum. Eğer im bilgilendirici ise hakkıyla bana aşırı yardım veriyor. Normal birlikte öykü kitabı ise da bu da aşırı hoşuma gidiyor. Farklı pencerelerden bakmamı sağlıyor, hayalet gücümü geliştiriyor. Bunun kadar birlikte aşırı zait sağlıyor." niteleyerek konuştu.

"Karşıdakinin dilini konuşunca o elan bahtiyar olur"

Önündeki hayatı düşüncesince daha değişmeyen vermenin er bulunduğunu fakat bazısı gaye ve düşünceleri bulunduğunu dile getiren Ölçer, şunları kaydetti:

"Aklımda birlikte güruh düşünüm mevcut lakin en öne çıkanları bilgelik insanı olmak. Küçüklükten buyana en şişman hayalim. Mesela birlikte kimyager, dirim bilimci gibi. Sonra birlikte umumi cerrah. Çünkü insanoğlu anatomisini aramak benim aşırı hoşuma gidiyor. Bir gezgin. Çünkü gezginler daim ayrımlı devletlere gidiyorlar. Farklı devletlerin kültürlerini bellemek benim düşüncesince şişman birlikte beğeni kaynağı. Farklı vatanlarını dillerini bellemek benim aşırı hoşuma gidiyor. Bir adamla onun dilini bahsetmek hem elan metin yazışma sağlamakta bununla birlikte karşıdakinin dilini konuşunca o elan bahtiyar olur."

Anne Belgin Ölçer de piyano ile kendiliğinden birlikte şeyler öğrenen oğlunun elan sonraları kazanılmış bulunduğu konservatuvar eğitiminde piyanoyu yeğleme yazar yetişek almaya başladığını bildirdi.

"Çocuğu nereye, kesinlikle yönlendireceğiz dair aşırı bellek yoruyoruz. Acaba ilerde nadim kabil muyuz? Mesela konservatuvarı kazanmıştır göndermedim. Acaba ilerde nadim kabil muyum? Yani aşırı taraflı olması bizi aşırı yoruyor." diyen Ölçer, ortaöğretim öğrenimine bitmeme fail kızını da boşlama etmemeye çalıştığını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler